Конструкциите

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Конструкциите

Мнениеот Daron » 20.05.2009 14:05

Здравейте, на много от вас ще им се стори глупаво, че питам ама след много четене не видях никъде, че конструкциите за монтаж на панелите трябва да се правят от коструктор-проектант. Това няма нищо лошо-защото те най-добре са запознати с издръжливостта на конструкциите и могат да отговарят за нея с подписа си. Ви как правите - викате ли коструктор или си ги правите сами? Също така прочетох, че трябва да се направи прегрупиане на панелите в редовете по мощност - за да се избегне спадане на производителността ако има по-слаб панел в реда. Ако всички панели са еднакви по техническо описание това няма нужда. Но все пак ако след проверка или в резултат на следенето изникне такъв, който намали производителността си? (Ако въобще може да се разбере кой точно е). Каво следва тогава?
Like no other in nowadays
Daron

Мнениеот ferdy » 20.05.2009 14:18

Викаме си конструктор, най-малкото защото това е нормативно изискване.

За групирането и "еднаквостта" е изписано много из форума. Преди монтажа се установяват техните характеристики, тогава се групират.
ferdy

Мнениеот feikot » 11.06.2009 11:26

Дай ми името на един конструктор в района около Казанлък.Да видим,аз не намерих,такъв който да се занимава с това.
feikot

Мнениеот ferdy » 11.06.2009 13:34

Конструкторите само от Казанлък ли стават? Що си мисля, че такива работят и в други градове.

ПП. Можеш да направиш процента 100 кръгло, постарах се, нали? :lol:
ferdy

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали