Тази тема искам да я отворя, за да се публикуват сведения за реялно действащи и печелещи пари елекроцентрали в България. За да може някой да каже с точност примерно, че централата му е 100 киловата и годишно има оборот от 100 000 лева примерно и оттам да си правим сметка дали всичко това с което сме се захванали е наистина рентабилно или не!!!
Аз знам за:
1. Пауново която е 1000 киловата, знам че е свързана към мрежата, но незнам дали продава ток на ЕРП-то и колко произвежда.
2. Айтос - 30 киловата, на покрива на работилницата на Галин Христов. Това е първата направена и работеща в България. Според Галин Христов, централата му прави оборот около 30 000 лева годишно. Тя е статична и мисля, че наклона и е под 30 градуса. Инверторите са fronius.
Има още много инсталирани и работещи, но пари изкарват ли и какви?
Какво става с:
- Зита Русе
- Инсталацията в Равадиново - 5 киловата
- тракера в с.Горица - 5 киловата
- централата в гр. Сандански -100 киловата
- централа на покрива на фирма МИКИ ООД, гр. Сливен - 5 киловата
- система върху покрива на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - гр. Сливен - 10 киловата
- централа на покрива на Мина Черно Море - Бургас - 4.8 киловата
- централата до Средец - 4.93 киловата
- инсталациите на г-н Матеев в Габрово
Моля ако някой има данни с реално изкарани пари от дадена централа да споделя, защото аз поне само от Галин Христов имам информация, че изкарва пари от централата си, но той има и втори проект, който го прави от миналата година и засега мисля, че не е завършен!