TRET написа:Поливане с вода ОТГОРЕ - дали ще ги охлади отдолу ?
Точно поливането отгоре ще има много по-голям ефект, отколкото поливането отдолу.
TRET написа:Поливане с вода ОТГОРЕ - дали ще ги охлади отдолу ?
TRET написа:Admin написа:Така е. Прав си. "- "......, разрешението за строеж е задължително и във всички случаи.
Г-н Матеев - предложение :
Вместо диалози с "електромер", защо не изпълните И "Наредбата" , И "документа на Агенцията за Енергийна Ефективност"?
Представете им "разрешението за строеж " на СГРАДАТА - няма да имат формален повод за отказ.
Моля - пишете за резултата.
elektromer написа:
..... Аз не скрих нищо от Вас и ви описах целия път, който на мен никой не ми го е описвал. ...
vaklin написа:Съвсем се омотах във всички тия законови разпоредби и искам да помоля elektromer да поясни как е избегнал тежките процедури по
"НАРЕДБА № 14
от 15 юни 2005 г. за технически правила и нормативи за проектиране, изграждане и ползване на обектите и съоръженията за
производство, преобразуване, пренос и разпределение на електрическа енергия"
цитат:Чл. 139. Разрешение за строеж за обектите по чл. 127, т. 2, 3, 4 и 5 се издава въз основа на одобрен
технически проект.
Благодаря ти предварително!
elektromer написа:..........
Не съм я избягвал, защото изобщо не съм я доближавал.
Фотоволтаичната инсталация не прави нито едно от тези неща: производство, преобразуване, пренос и разпределение на електрическа енергия.
Казах , че отговаря на чл. 147 от ЗУТ и по този член се иска разрешение за строеж.
Нямаш технологичен процес, с който да произвеждаш електрическа енергия. Технологичен процес би имал, ако с някакво гориво правиш пара, после тази пара върти турбина и произвеждаш електроенергия.... тогава ти изграждаш съоръжението, което прави така че създава електроенергия. Ти не създавш никакъв технологичен процес.
Ти нито проектираш, нито изграждаш подобни съоръжения.
ТИ НЕ ПРОИЗВЕЖДАШ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, ти я използваш, или продаваш, но не ти я произвеждаш. Тази електроенергия дори не е произведена.
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта