Данъчни облекчения за инвестиции във ВЕИ

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Данъчни облекчения за инвестиции във ВЕИ

Мнениеот pblagoeva » 24.06.2009 23:21

Здравейте!

Интересувам се дали има някакви данъчни облекчения при инвестиции във ВЕИ, по-специално за фотоволтайчна енергия. Благодаря предварително за споделеното мнение!
pblagoeva

Re: Данъчни облекчения за инвестиции във ВЕИ

Мнениеот venkap » 25.06.2009 00:46

pblagoeva написа:Здравейте!

Интересувам се дали има някакви данъчни облекчения.......

В буквалния смисъл не, но има форми на подпомагане на този бизнес, като цена на изкупуване, субсидии по различни програми. От друга страна има безброй спънки в етапите на реализация. За всичко това има достатъчно информация във форума.
venkap

Re: Данъчни облекчения за инвестиции във ВЕИ

Мнениеот pblagoeva » 25.06.2009 00:52

В буквалния смисъл не, но има форми на подпомагане на този бизнес, като цена на изкупуване, субсидии по различни програми. От друга страна има безброй спънки в етапите на реализация. За всичко това има достатъчно информация във форума.

Благодаря за отговора, интересуваше ме дали има данъчни облекчения "в буквалния смисъл", за останалото наистина тук има много информация :)
pblagoeva

Мнениеот jedy » 25.06.2009 11:01

Засега няма, или поне аз не знам, а по принцип трябва да има както е в Европа. Но след излизане от Виена има табела "Край на Европа" . Едва ли ще я демонтират скоро щом още не са го сторили :D
jedy

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ