ЧЕСТИТА ПОБЕДА

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Допълнение

Мнениеот RES » 06.07.2009 18:25

P.S. единствената политическа партия, която в предизборната си програма акцентираше върху развитието на ВЕЙ и безусловно запазване на валутния борд е БСП. Не че им симпатизирам но е факт. Това се шегувах с приятели - до къде го докарахме.
RES
RES

Мнениеот ferdy » 07.07.2009 01:28

Честито, колеги! Имам усещането, че започва да се заражда гражданско общество, а това е единственото, което може да ни измъкне от калта. С тази избирателна активност, народът показа, че от него зависят решенията за държавата. Дано да си повярват още повече хора и най-накрая да започнем да си търсим правата и да искаме сметка от хората, които ние назначаваме на работа в управлението на държавата.

Дано Бойко и сините да започнат скоро работа и много се надявам да разнищят всички нагли кражби от последните години. После може да захванат монополите. :lol:

Офф топик:
jedy написа:Не критикувам, просто мнение. Дай боже да не съм прав,но това досега не ми е случвало :D

Не си позволявам да критикувам и да изказвам личното си мнение за хора, които не познавам, но изречението просто ми стопи няколко мозъчни клетки и не мога да се сдържа:
Иде ми да се гръмна, честно. :shock: Лошото е, че си вярваш...
ferdy

Re: Допълнение

Мнениеот sandi » 07.07.2009 02:11

RES написа:P.S. единствената политическа партия, която в предизборната си програма акцентираше върху развитието на ВЕЙ и безусловно запазване на валутния борд е БСП. Не че им симпатизирам но е факт. Това се шегувах с приятели - до къде го докарахме.

Хващам се на бас, на бутилка шотландска ракия, че ти си симпатизант на БСП, или младите социалисти от РЕК.
Ако не си попълнил документ, тук повече инфо http://www.bsp.bg/bg/pages/become-membe ... c32aa31999

Аз знам за 3 партии които се хвалеха че ще развиват ВЕИ, може да има още.
За БКП сега чух. Но те си развиват този бизнес, голяма част от ветропарковете са свързани с хора от партията любима.
Междо другото, три ветро фирми са фалирали...това инфо е само от една банка, от която са взели кредит....
Кой сприра вятара?! Като не духа, издухва кредита! :idea:
Радвам се, че тези перки дето ги ръгат навсякаде ми създават душевен дискомфорт.
sandi

Мнениеот ferdy » 07.07.2009 15:06

По принцип един вятърен парк с кредит не може да фалира, освен ако не се източват средства от него. Проблемът си е на банката и на хлабавия контрол.
ferdy

Мнениеот petyostoev » 07.07.2009 17:05

Ами ако ЕРП -то е забавило присъединяването и договора за изкупуване,а пък банката не иска повече да чака?
Тогава банката пристъпва към принудително събиране на вземанията,като осребрява обезпеченията.
И кой е виновен,примерно в такава ситуация?
А кой понася последствията е ясно.
Дано на никой да не се случва такава развръзка.
petyostoev

Мнениеот sandi » 07.07.2009 17:51

Проектите не са имали проблем с присъединяването.
Перките ако са поставени на неправилно място и ако са трета употреба, е нормално да има фалит.
Според ръководството на Банката, вятърните централи в България са вятър работа, същото им е и мнението за фотоволтаиците.
Но аз бих казал че лихвите им са вятър работа.
Те твърдят че ЕБЗВР няма да финансира ВЕЙ проекти в България, вие да сте чували подобно нещо?
sandi

Мнениеот sandi » 07.07.2009 19:42

Честита Победа :D

Чалгата в политиката продължава.
Бум Мада Фака...
http://www.dnes.bg/politika/2009/07/07/ ... enta.73953

Честито на всички Земеделци http://fermer.bg/news/610/1/v-gerb-sa-v ... lieto.html
sandi

Мнениеот ferdy » 07.07.2009 20:34

petyostoev написа:Ами ако ЕРП -то е забавило присъединяването и договора за изкупуване,а пък банката не иска повече да чака?
Тогава банката пристъпва към принудително събиране на вземанията,като осребрява обезпеченията.
И кой е виновен,примерно в такава ситуация?
А кой понася последствията е ясно.
Дано на никой да не се случва такава развръзка.

Напротив, това е един от най-добрите варианти според нашият юрист във фирмата, той чака с нетърпение да ни забавят присъединяване от някъде и да съди ЕРП-то за пропуснати ползи, а ако му изпадне случай да тече кредит и ЕРП-то да не си изпълнява задълженията, направо ще направи банкет. :lol:

А сега сериозно - на банките не им трябват паркове, ще разсрочат плащането, а и те се презастраховат. Няма смисъл да взимат парка на някой, като за това ще получат някакви активи, които те не могат и да оценят, вместо да изчакат малко и да си получават парите в продължение на години.
ferdy

Мнениеот petyostoev » 08.07.2009 09:42

"Перките ако са поставени на неправилно място и ако са трета употреба, е нормално да има фалит."
Сигурно това е причината.Значи някой е подвел инвеститора.

Естествено,че на банката не и трябва парка,но тя ще го продаде на друг инвеститор,за да си прибере парите по бързо.
Ако причината е гореописаната,това ще стане доста по трудно и със съответните загуби и за инвеститора и за банката,за съжаление.
Все пак,ако не е тайна за коя банка-кредитор става на въпрос,че да не си губим времето с нея?
petyostoev

Мнениеот sandi » 08.07.2009 10:20

Това за банката си е вътрешна работа, и нямам право да говоря.
Само ще спомена че ми е писнало да ме лъжат. Пицата на пещ която продават във България, не е нито Неаполитанска, нито Италянска, а си е чиста Българска баница :D
Надявам се е станало ясно.
sandi

Мнениеот petyostoev » 08.07.2009 10:23

ОК няма проблем.
petyostoev

Мнениеот Vandal » 08.07.2009 10:41

Е как така хвърляш бомбата, и после нямаш право да говориш.
За мен това си е исмукано от пръстите тогава.
Аватар
Vandal

Мнениеот sandi » 08.07.2009 10:49

Аз ви казах, четете м-ду редовете. Като цяло обужавам пица Маргарита с гъби :D
На който не му е станало ясно, да ми пише на личен.
sandi

Мнениеот DanielDimov » 08.07.2009 12:13

Нещо не мога да разбера защо смяната на едни мафиоти с други (вече изпитани) се приема за победа?!?!?!?!

Едва ли ситуацията принципно ще се промени, просто корупционните схеми ще станат по-рафинирани и трудни за доказване и дори някой ще бъдат узаконени!!! Начини за това както всички знаем има много...
DanielDimov

Бойко Димитрачков

Мнениеот ivo1009 » 08.07.2009 12:52

Колеги, според Вас бъдещият министър на енергетиката Бойко Димитрачков, който е член на УС на Е.ОН, според Вас чии интереси ще защитава тези на Е.ОН или тези на държавата и на инвеститорите във ВЕИ ?
ivo1009

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии