Това не е никакво доказателство. От филма само се вижда, че наистина при някои самолети опашката изчезва бързо, а при други - бавно. Това е единствения факт. Причините за това явление обаче могат да бъдат хиляди - от най-безобидни до световен заговор.
Според мене фактите са налице, но разсъжденията върху тях са грешни или най-малкото пресилени. Просто няма логическа връзка. Със същия успех аз мога да кажа, че в тази работа има намеса божията ръка или път малките зелени човечета. А истината вероятно е много проста и се крие в температурата и влажността на околния въздух.
Всички знаят че облаците са стабилни образувания, състоящи се предимно от водни пари. Но за да се образуват облаци и да останат стабилни е необходим точно определен диапазон от температура, налягане и влажност. Над или под този диапазон стабилни облаци не се образуват. Нека сега да приемем, че сме близо до този диапазон (облаци все още няма) и минаването на един самолет спомогне влизането в този диапазон и оставането в него за по дълго време. Не съм метеоролог, но едно такова обяснение ми се вижда много логично.
Като доказателство мога да приведа комините на едно село. В нормална ситуация пушека от комина се разсейва само за няколко метра. Има обаче точно определени температури и влажности, при които пушека от комина не се разсейва, а напротив - натрупва се над цялото село и се вижда часове наред.
Сега какво ще кажете - че има и химически комини по селата?