Проблемна система, нужда от експертна помощ!

Използуване на слънчевата енергия за отопление на вода за битови и промишлени цели. Слънчеви колектори, контролери и друго оборудване.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот filmatoplo » 04.08.2009 09:58

Да за една бяла на цвят май става дума -китайската. Слагал съм една сребърен цвят -малко цапа ама е качествена немска .Никой не ти казва колко да мацаш тръбата -майстори много кой колкото свари толкова :lol:Масова практика е с първата половина от тубичката да намажеш само 5 пури , после с другата половина от тубичката намажеш цялата система :lol:
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот solarism » 06.08.2009 10:46

В общи линии след изолацията на тръбите, намаляне на дебита и подмяна на термопастата с такава от viessmann системата се подобри, но с малко. При силно слънчевите дни от началото на седмицата, бойлера вдигна 56 градуса и това явно беше максимума. Все пак онзи ден забелязах, че помпата за рециркулацията имаше настройки да работи няколко часа през деня и тръбите нагоре бяха доста топли. Сега съм я пуснал да включва само от 18.00ч. до 22.00ч. и сутринта от 6.00ч. до 8.00ч. Инсталацията се намира в Княжево и донякъде отдавам по-слабата работа на местоположението. Ще пиша повече когато дъждовните дни свършат.
Аватар
solarism

Мнениеот filmatoplo » 06.08.2009 15:06

Сега рециркулацията изиграва лоша шега на водата в бойлера , тоест охлажда го с 5-10 градуса. И освен по време рециркулацията се управлява и по температура - оставам ви го за домашно , ако не знаете как ще пиша. :idea:
доверете ми се момчета
Аватар
filmatoplo

Мнениеот Pyramid » 26.05.2011 21:38

Изминало е доста време от започването на темата - надявам се, вече да са изчистени проблемите - но, току-що се сетих за оконо та котката с неговия заден слой отразяващ светлината. Така, мисля си, ако сложиш /"нещо"?/ което да отразява обратно от покрива преминалата през стъклото на тръбите, но, непопаднала в/у тъмната част инфрачервена радиация /то пак си е светлина, просто, невидима с просто око/, възможно, ще покачиш още някой градус. А пък "малкото засенчване4 от 10 до 18 часа ме разби - та това е намалено греене "само" за 8 часа на ден, точно когато се очаква да ловиш жегата. Кой каквото ще да казва...
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Предишна

Назад към Слънчеви колектори за топла вода