Лов и Риболов

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Лов и Риболов

Мнениеот valka » 16.06.2009 00:51

Ще започна с един мотив от една песен "Не всичко е пари приятелю" или "За какво са ни всичките тези слънчеви пари", щом нямаме време за хобито си.
Отварям тази тема за всички любители на лова и риболова от форума. Започвам с два вица.
- Кисне един рибар на язовира, но кълване няма. По едно време от водата се показва един крокодил и пита:
-Как е, как е - кълве ли?
- Не.
- Що не влезеш да се изкъпеш тогава?

Друг рибар след дълги и безуспешни опити да хване нещо си е сложил една тухла на главата. Идва една любопитна дама и го пита:
- Защо ти е тази тухла?
- Дай ми да те оправя и ще ти кажа.
- Ах ти мръсник!
Но нали знаете женското любопитство.След малко се съгласила. Свършили работата и дамата попитала:
- Е за какво ти беше тухлата?
- На въдицата нищо не хванах ама на тухлата ти си четвъртата.

До тука с вицовете. Отиваме с един колега рибар на язовира. Напрпавил съм монтаж на подвижна плувка 12 гр. със стопер и стръв змиорка. Хванахме два костура и един трофеен кефал около 1.500 кг.
Но при условие, че има щуки около 5-10 кг. - това ни беше малко.Та моя колега монтира на една пръчка воблер Рапала и отиде да спинингова. След около един час се връща с една щука - около 2кг. и един шаран около 3кг. Викам му - щуката ясно ама шарана как? Отговор:
- Показах се в един залив и гледам 3 шарана, двата тръгнаха към дълбокото а единия се обърка и тръгна към сушата, скочих и го хванах с ръце.
Ако някой има интересни ловно-рибарски истории - мястото е тук..
Последна промяна valka на 16.06.2009 21:34, променена общо 1 път
valka

Мнениеот ferdy » 16.06.2009 02:06

Моят рибарски опит е твърде, твърде беден.

Случвало ми се е точно веднъж да ходя за риба още като малка и се отказах веднага от този спорт. Ще ви разкажа, пък вие не се притеснявайте да се посмеете. :lol:

Та отиваме на риба, аз, дядо ми, братовчеда и някакви комшии. Всички едни весели, настроението на макс, товарим се в москвича и сме вече на язовира.
На мен ми дадоха една въдица с ужасно дълга дръжка, от онези, самоделките, от тръстика ли, от кой знае от какво беше. Естествено ме е гнус от червеите и ловя без стръв и още по естествено, нищо не хващам. :lol: И виждам, с цялата си хитрост, че язовирът има един ръкав, като малко заливче и там е толкова плитко, че се виждат рибите. Отиваме там с братовчеда да ги гледаме как се хващат сами, обаче обрасло в дървета и още на първото хвърляне, кордата се заплита в един клон. Аз се добирам през храсталака до клона, тамън съм се навела да развържа кордата, поглеждам надолу към водата, за да не наджапам и виждам една водна змия, която се е навила на руло във водата и седи и ме гледа гадината.
А аз имам ужасен страх от змии, направо паника.

От там включвам на трета направо, забърсвам брат`чеда по път и с викове "Змия, змия..." и двамата му удряме такъв бегом около язовира, спускаме се и се изкатерваме дружно на тавана на москвича и седим и треперим там като листа.

И така цял ден не мръднахме от там. :lol:

Само по някое време дядо премести москвича на сянка, барабар с нас на тавана и ни сервира ядене, пак на тавана. :lol:

И от тогава на риба не ща и да стъпвам. :lol:

ПП. Не ме питайте от тоя страх от змии, как обикалям ливади за тия пусти фотоволтаици.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 16.06.2009 06:57

...ferdy, не да искам да миниманизирам проблема с влечугите, но по време на рибарлък възникват и някой други проблеми - мисля, че бях "пуснал" този линк някъде, ама в новооткритата тема си е точно на мястото:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот jedy » 16.06.2009 12:48

Подготовката в едно такова събитие "риболов" е много важна и отговорна дейност. Да споделя как отиваме за 2 дена на язовир :D

1ва фаза: Товариме 3тонния "Боксер" с такъми палатки и всякакви видове къмпинг принадлежности включително и 36 каси ракия.
(5 човека) екип от "специалисти"

2ра фаза:Пристигаме, разтоварваме,замятаме и чакаме улов ( през това време се изпива ракията)

3та фаза: Да Ви кажа,че нищо не помня,нито път нито кой какво е събирал. Това си е риболова за отпускане на "нервите".
jedy

...

Мнениеот Gio » 16.06.2009 13:02

...че то след такова разпускане черните ви дробчета само за пържене стават :)
Аватар
Gio

Мнениеот valka » 04.08.2009 22:51

Една добра и малка лодка за захранване и придвижване на стръвта:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=194513

За пръв път го видях в Белгия. Ние си киснахме на единият бряг а ония на другия бряг хващаха шаран след шаран и си ги пускаха.
А тука китайците са измислили и по евтин вариант:

http://www.zigifly.com/index.php?page=s ... &Itemid=27
valka

...

Мнениеот Gio » 04.08.2009 22:55

...предлагат се отдавна на пазара лодки за захранка - днес дори на входа на магазин имаше обяви за продажба на такива, че и на втора употреба... Явно са се изплатили :)
Аватар
Gio

Мнениеот valka » 04.08.2009 23:00

И на мене ми писна да греба и за това ровя в интернет.
Ще изпозвам твоята култова фраза - "Наздравичка" :lol:
valka

...

Мнениеот Gio » 04.08.2009 23:04

...така да е :)
Ама издъни се китайското моторче, та оня ден на гребла се прибирахме към Балчик. Иначе хубава скумрия наспори Господ, ама иска внимание и разбиране...
Аватар
Gio

Мнениеот valka » 22.09.2009 23:39

БОКЛУКЪТ НОСИ ПАРИ !
Ровейки се в интернет, в търсене на някаква нова стръв, попаднах пак на добрият стар червей. Само, че този път - калифорнийски. Знам за няколко такива ферми, в Пловдив, в Кърджали, в Плевенско а сега и в Бургаско. Едно предложение за тези които нямат сили да направят собствен ФЕЦ, могат да се пробват в този бизнес по мярка 312 - когато се поднови. Бъдещето е в биоторовете.

" В България хората така и не разбраха, че от боклука могат да се правят много пари, защото освен, че е боклук, той е и суровина. Едно семейство от Българово, Бургаско обаче, са открили начин и са имали достъчно желание да се занимават с бизнеса с боклук. Кольо и Милка..."

http://razkritia.com/%d0%b1%d0%be%d0%ba ... %80%d0%b8/
valka

Същата гореспомената лодка за захранка но много по евтина

Мнениеот chefo055 » 05.12.2009 14:12

Ето и същата лодка за захранка, спомената по горе, но много по-евтина!
http://shop.olele.net/index.php?page=sh ... t&Itemid=6
chefo055

...

Мнениеот Gio » 05.12.2009 16:55

...днес е Савов ден - денят преди Никулден. Надявам се всеки от вас, колеги, е успял да си докара едно шаранче у дома... Аз лично го пълня с булгур, стафиди и орехи, като накисвам в добро уиски стафидите предварително. Шаранчето е хубаво предварително да се потопи в гореща мазнина от двете страни, за да се "запечата" и да не губи соковете си при печенето. Ако имате девисил /лющян/ във фризера, добре ще е да сложите най-напред от него в шаранчето. И моля ви - не отваряйте животинката откъм коремa - цепи се за почистване и последващо пълнене от към гърба. Иначе заминават ценни рибешки мазнинки... И наздравичка от мен на всички!..
G...
Аватар
Gio

Мнениеот YordanIvanov » 05.12.2009 17:27

Мале Джиоооо, идвам ти на гости.Ракията, уискито, мохабета, жените, салатата, десерта, квото искаш от мен.Направо ме утрепа с рецептата. :chef: :chef: :chef: :chef: :chef: :chef: :chef: :chef: :chef:
YordanIvanov

Мнениеот Vandal » 05.12.2009 21:51

Аз пък съм си приготвил пастървичка.
Ако имаш и за нея някаква рецепта..
Аватар
Vandal

Мнениеот YordanIvanov » 05.12.2009 22:43

Вандал, преди 3 месеца едва едва ме навига да изям една варена пъстърва и ако трябва да съм честен беше страшно вкусна.Може да се пробваш :)
YordanIvanov

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии