Проблемът ни е обаче че не можем да намерим на пазара двулицеви панели които да произвеждат повече от 30% енергия от второто лице . Единствените такива серийно произвеждани панели които открих са на Sanyo HIT Double Bifacial Photovoltaic Module които произвеждат до 30 % повече енергия в зависимост от КПД-то на концентратора : http://us.sanyo.com/HIT-Power-Double/HIT-Double-Bifacial-Photovoltaic-Module
Ако някой знае друг производител или модел за двулицеви панели с по голям капацитет моля да ми отговори ,защото по моите сметки тия 30% повече които може да получим от панелите Санио се самоунищожават от утежнената конструкция с огледалата и по стабилните и тежки профили които предвиждам в проекта заради по голямата площ на огледалата и евентуални натоварвания от сняг и вятър върху тях и в крайна сметка ми излизат едни 7% в повече от стандартните панели което обезсмисля целия проект.Като загубите съм ги смятал единствено от задвижващото устройство-ел.двигателя който по мои сметки трябва да бъде с мощност 468W.
Ето какво представлява проектираното от мене хвърчило с теоретична максимална мощност 2080W.