Tokio написа:donpesho написа:Миро по твоите думи излиза че ако имам ладичка 1600 а,комшията bmw 316 пак 1600 не се знае коя кола е по добра
Разбира се, че не се знае коя от двете коли е по-добра. По принцип БМВ-то е по-добрата, но точно БМВ-то на комшията ти може да даде повече дефекти от ладата, или да има някакъв проблем и да не върви колкото другите БМВ-та..... абе всичко е строго индивидуално. И аз подкрепям Миро, че такива гаранции не могат да се дават. Може, но само устни, иначе, с подпис и печат - нъцки!
Съгласен съм с Миро за лошият сценарии.
Но все пак да предположим, че нещата се случват така като е редно. Купуваш БМВ и караш с 250 на магистралата, купуваш Лада и караш с 110. Не може инвеститора, както някой спомена по-горе да идва и да казва - абе на мен одит не ми трябва, знаеш ли как грее при мен. И то точно на моя парцел грее най-много. В следващият момент пак, абе аз тази конструкция не я искам май е много тежка и така става по-скъпичка - я виж аз каква съм измислил от водопроводни тръби, нищо и няма 2 метра сняг издържа тази зима. Или още по лошо- а тези инвертори и модули не са ли малко скъпички, я да видя каква цена ще се получи с модули от Тайван за по 1.3 евро, и китайски инвертори за по 100 евро.
НЕ СТАВА ДА ПОЕМАМ ГАРАНЦИИ ЗА ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ИСКА ДА СПЕСТИ 50 000 хил.лв и не иска да ме чуе какво му казвам, мисли си че е най-големият късметлия на света и на него това не може да му се случи.
Гаранцията, която ние поемаме се обсъжда с клиента за всеки единичен случай. Ако инвеститора не прави компромиси с предложените в одита и проекта продукти, технически решения и тн. даваме 100% гаранция, при разминаване с повече от -10% от прогнозното производство на ел. енергия - дострояваме за своя сметка с още 10% от мощността на централата или му връщаме стойността на 10% от централата. Като при разминаването отчитаме дали и прогнозната радиация съвпада с радиацията предоставена ни от така известните ни на всички софтуери. Ако производството е +10% ще очакваме да кажат някъде за нас по една добра дума и като е казал Апостола - стига ми тази награда да каже нявага народа ......