Какво ще кажете за идеята ми?По производство на ток да определим приблизителен вятър

fe2_vanio написа:Здравейте.Имам една идеяДали е добре като идея да си купя 2 киловата ветрогенератор,да го поставя на мястото,което искам да измеря и според получените стойности електроенергия да разбера дали е ветровито.Тоест,поставям го на 10 метра и всеки месец следя колко ток произвежда ако произвежда значително количество значи има наличие на добър вятър.Умножавам по колкото трябва и получавам приблизителната скорост на вятъра на 50-60 метра.Какво е вашето мнение.Мисля да използвам тези перки:http://www.chepakov.com/3000W.htm
Какво ще кажете за идеята ми?По производство на ток да определим приблизителен вятърЗнам,че не се гледа само скорост на вятъра ами и плътност и енергия и кво ли още не.По-принцип какво мислите за тази карта с 30 годишните замервания до колко е достоверна,защото има някои места в България където минавам по 2 пъти на седмица и целогодишно е нечовешки вятър а на тази карта ги няма изобщо
fe2_vanio написа:Значи моите сметки са следните.По-зададените таблици 2 кв ветрогенератор трябва да произвежда:
При 6 метра/секунда 11кв на ден
При 7 метра/секунда 19кв на ден
При 8 метра/секунда 30кв на ден
Тоест средномесечно производство:
При 6 метра в секунда 330 кв на месец
При 7 метра в секунда 627 кв на месец
При 8 метра в секунда 900 кв на месец
Долу-горе по тези данни на 10 метра височина,бихме могли да се ориентираме каква ще е скоростта на 50 метра примерно.
fe2_vanio написа:Абе то ми е ясно говоря ви приблизително....а иска ли се ветрово проучване за кандидатстване за финансиране на ветрогенератори?
Vandal написа:DanielDimov
Това наистина е голямо чудо.
Преди време в сайта на secondwind го зърнах, но не му обърнах внимание.
Имаш ли си на идея за цена на този:
http://www.secondwind.com/PDFdocs/TritonSpecSheet9.pdf
DanielDimov написа:няма пропан-бутан - всичко е електрическо
Miro написа:Това явно не е "газова свирка", а е "газова печка". Газчицата я използват за да топят снега или леда по ултразвуковия отражател... Естествено само зимата и само като валиПише че газчицата стига за до 200 часа непрекъснат снеговалеж...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта