Тапиите са важни, когато нямаш опит в дадената област.
Когато търсех работа по специалността си от студентската скамейка, ми беше доста трудно. Тогава имаше много свободна работна ръка, а аз освен, че бях студент 3-ти курс, нямаше с какво друго да се похваля. Ако успеех да се докопам до интервю ме питаха: "Хубо де, а какво си правил?" и аз трябваше да разпъвам локуми за курсови работи и все неща, които бяха тотално далече от работата, за която кандидатствах. Като видях, че не се получава, си седнах на задника и изкарах малко тапии в областта, за която кандидатствах. Прочетох 10-15 дебели книги, изкарах 6 изпита и се сдобих с международен сертификат, че това, дето исках да го работя, го разбирам и го мога, поне на теория. При следващото интервю почнах работа. Изводът е - когато не си правил нещо, е хубаво да докажеш, че го разбираш поне на теория. Там сертификатите вършат прекрасна работа. А когато си го правил - референциите
А фотоволтаиците са неща, които тепърва навлизат в България и до скоро нямаше как да има специалисти с опит. Така че тапиите в този случай са добре-дошли... не че доказват някакви кой-знае какви умения, просто показват, че човека поне е чувал за тази работа.