ЧЕСТИТА ПОБЕДА

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Бойко Димитрачков

Мнениеот venkap » 08.07.2009 18:40

ivo1009 написа:Колеги, според Вас бъдещият министър на енергетиката Бойко Димитрачков, който е член на УС на Е.ОН, според Вас чии интереси ще защитава тези на Е.ОН или тези на държавата и на инвеститорите във ВЕИ ?

Много интересен въпрос! Ще се намери ли, някой да отговори?
venkap

Мнениеот Mateev » 09.07.2009 00:22

Ако наистина това е министъра на енергетиката - лошо ни се пише. До тук с ентусиазма. :cry: :cry: :cry:
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ivo1009 » 09.07.2009 00:37

Колеги започвам да си мисля, че бойкота от страна на Е.ОН за присъединяване на производители на ВЕИ и сключването на договори за изкупуване на енергия от ВЕИ е целенасочено забавяне с цел пускане на пипала във възлови за енергетиката места с идеята прокарване на изгоден за Е.ОН закон!

И веднага се обосновавам, бившия член на УС на Е.ОН Пламен Денчев е от доста време член на ДКЕВР, органа който трябва да следи дали Е.ОН си изпълняват законовите и лицензионни дейности и сега остава и Бойко Димитрачков да стане министър на икономиката и енергетиката!

Е.ОН действат така на всякъде по света!
ivo1009

Мнениеот ferdy » 09.07.2009 09:58

Ако господин Бойко Димитрачков не изпълнява законодателството на България по същия начин, по който Е.ОН не го изпълняваше, тогава ще отидем при един друг негов съименник и той понеже си пада по публичните изяви, можем да си спретнем един диспут на жълтите павета с него. Пък да видим какво ще стане. :lol:
ferdy

Мнениеот terazini » 09.07.2009 11:36

Всеки министър, преди да стане такъв е работил в някоя фирма. Но това не би трябвало да означава, че като министър той ще защитава интересите на фирмата или фирмите в които е работил. Освен ако няма някакъв стимул за това , напр. - собственост или други финансови стимули. Възможно е и да храни някакви топли чувства към колеги, партньори или работодатели. Но затова да не бързаме със заключенията, а да видим накъде ще задуха вятъра (и дали ще грее слънцето), след което да съдим за човека.
terazini

...

Мнениеот Gio » 14.01.2010 08:23

Колеги, сто дни минаха и заминаха - да поговорим по въпроЗа, а?
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=924&start=30
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Tokio » 15.01.2010 00:29

Gio, и аз искам да поговорим. Въпроса с мораториума го замотаха, но само за да измислят друга дума. Непрекъснато чета публикациите в пресата и изявленията по електронните медии - навсякъде казват, че ще стопират само новите проекти, а тези който вече са стартирали процедури ще могат да продължат, т.е., няма да бъдат спирани.
Да, ама не! Аз имам положително становище от РИОСВ, от Министерството на здравеопазването, от Басейнова дирекция, от съответното ЕРП с дадена точка за присъединяване, имам ПУП и задействана процедура по промяна предназначението на земята, но последната е стопирана още от началото на декември, а според приказките на управляващите не би трябвало да е така. На кой да се жалвам? Имат ли покритие думите на министрите, или говорят едно, а вършат точно обратното?
Tokio

Мнениеот inorai » 15.01.2010 18:00

Tokio написа:Gio, и аз искам да поговорим. Въпроса с мораториума го замотаха, но само за да измислят друга дума. Непрекъснато чета публикациите в пресата и изявленията по електронните медии - навсякъде казват, че ще стопират само новите проекти, а тези който вече са стартирали процедури ще могат да продължат, т.е., няма да бъдат спирани.
Да, ама не! Аз имам положително становище от РИОСВ, от Министерството на здравеопазването, от Басейнова дирекция, от съответното ЕРП с дадена точка за присъединяване, имам ПУП и задействана процедура по промяна предназначението на земята, но последната е стопирана още от началото на декември, а според приказките на управляващите не би трябвало да е така. На кой да се жалвам? Имат ли покритие думите на министрите, или говорят едно, а вършат точно обратното?

Колега и аз съм в същото положение :(
inorai

...

Мнениеот Gio » 15.01.2010 18:14

...като говорите за положение, за да придам образност на нещата, можете да погледнете аватара ми тук - това ни е положението - малко поразкрачено, но и бастун имаме в ръката...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии