Обявявам мораториума за започнал!

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот alabala963 » 11.02.2010 23:42

От 26.11.2009 г. /когато е издаден доклада/ до 10.12.2009 г. няма заявена мощност към този далекопровод /вътрешна информация/. И заради това подадох искането за предварителен договор, но дойдоха нови разпореждания в EVN и ме отсвириха.
Аватар
alabala963

Мнениеот ferdy » 12.02.2010 17:07

Мдамм такъв случЕй в ЕВН не е сефте, ние имаме присъединяване на 26 км, преди две години имахме друго становище директно към градската подстанция на Сливен - 44 км, това им е редовен номер от години, за мощности над мегават, сега вече явно играят и на дребно. :roll:
ferdy

Мнениеот alabala963 » 12.02.2010 22:43

Пуснах този случЕй, който ми се случи, за да могат бъдещите инвеститори да калкулират по-прецизно риска. Да са наясно с колкото може повече от наличния арсенал от йезуитски номера на държавата и монополистите.
Да са живи и здрави, а ние, като не ни дават да инвестираме във ВЕИ, ще отглеждаме охлюви под сянката на фотоволтаиците.

П.С Това с охлювите и метафора за бурното развитие на сектора ВЕИ.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

...

Мнениеот Gio » 12.02.2010 22:48

...това е чудесно направена връзка, защото едно правителство отпуска сериозни средства за отглеждане на охлюви от нашего брата, на изстрадалата ни земя... Това би дало добра насоченост на документите, които изискват от нас РИОСВ вече...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 12.02.2010 23:00

... :) 3 в 1. Ток + биоразнообразие + повишена ефективност /оросяването на охлювите ще е за сметка на повишената производителност на фотоволтаиците "dT"/.
Gio, да не се впускаме в размишления петък вечер с ирландско в ръка.
..... наздравичка!

Забравих + трудова заетост на нашего брата.
.... от ирландското ще да е.
Аватар
alabala963

...

Мнениеот Gio » 12.02.2010 23:11

Наздравичка! Не бих искал да бъдат приети писанията ни тук като спам, но наистина, за да се преборим с, меко казано, идиотските обяснения на инспекциите по опазване на околната среда, да ге, трябва да се подходи рационално. Политиците казват:"Когато си безсилен, протакай..."
Мисля, че са безсилни срещу добрите ни намерения,колеги...
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 12.02.2010 23:27

.... Зорлем ни карат да ставаме "Андрешковци", но те определят правилата на играта, ние само се нагаждаме за съжаление.
Май верно спамнахме без да искаме темата.
Аватар
alabala963

Мнениеот Gio » 12.02.2010 23:44

...о, не - нищо такова няма в думите ми - анализи на произведенията на Елин Пелин бих правил само, когато държа в ръцете си томовете на Чудомир.
Относно "сношенията" ни с РИОСВ-тата искам да кажа, че начина, по който определят какви документи ще изискват е толкова недоразбран от собствените им служители, че вината не е в служителите - това имах предвид, казвайки, че са безсилни в желанието си да откликнат на спуснатите им инструкции. Друг е въпроса до колко адекватно ние като консуматор на "услугите" им отреагираме... За охлювите обаче имам "know-how"... :)
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 13.02.2010 00:06

В кулинарна насока ли е "know-how"...
Gio ти "злоупотреби" с моето желание да не се замислям върху чудната идея за охлювите. :wink:
Може би ще трябва да отворим тема "под всяка фотосоларна клетка - охлю". Казват, че били диетични, с което ще подпомогнем здравната реформа. "Еко охлюв против ГМО" - болна тема.... Изместване на приоритетите на външната политика от Русия към Италия и Франция.

Относно служителките в РИОКОЗ: и на тях толкова им е писнало от глупостите на техните началници, че дори една тяхна инспекторка направи "посещение на мято" от офиса ми чрез Гугъл мап с чаша безалкохолен коктейл в ръка /след тежка вечер :)/.
Аватар
alabala963

...

Мнениеот Gio » 13.02.2010 00:17

...четейки думите ти разбирам, че имаш настройка за нещата, но нека не "залитаме" към едновремешните социалистически девизи за самозадоволяване от рода на "Във всеки дом говедо!.." или "Всяка кокошка - изтребител, всяко яйце - бомба в леговището на империалистите"...
Последна промяна Gio на 15.02.2010 20:13, променена общо 1 път
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 13.02.2010 00:33

В театъра на абсурдите социалистическото мислен на държавните и монополните чиновници съчетано с пазарната икономика и свободната инициатива на публиката се изродява във фарс. Всеки от нас си има черупка като "охлюва", но е захапал като пит бул идеята и се бори с вятърните мелници.
Но "Врагът никога не спи!" и ние сме в постоянна бойна готовност да отреагираме на "империалистическите диверсии" на чиновниците и политиците.
Аватар
alabala963

Мнениеот alabala963 » 13.02.2010 21:32

Сега на трезва глава като прочитам темата се питам дали Gio няма know-how за съчетаване на ирландското с писане по форуми :). Колега ако имаш моля те сподели го, за да "не се излагам пред чужденците".
Извинявам се за спама по темата колеги! :cry:
Аватар
alabala963

Мнениеот o_deqnow » 15.02.2010 17:22

Обадиха ми се от Областна дирекция "Земеделие" и ми казаха, че имало експертен съвет и ми е приета преписката със ЗАБЕЛЕЖКА, да представя ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР с ЕОН.Направо ме пращат в шеста глуха, нямам нито виза, нито земята ми е прехвърлена на фирмата, какъв предварителен договор да сключвам... дайте съвети какво да правя, това си е направо отказ.
o_deqnow

Мнениеот vaklin » 15.02.2010 17:51

Становеще относно разработване на ПУП(ПЗ) ще ти свърши работа. Още една таксичка и си готов.
Успех!
vaklin

Мнениеот nikpeev » 15.02.2010 18:03

Сигурно ли е че е договор?
Практика е, когато някой терен ще става урбанизиране територия, т.е. някой ще строи нещо на него да искат становеище, че до там може да стигне примерно ток и вода, за да не се окаже в бъдеще, че променянето на парцела в урбанизиран е било безсмислено. Номрално е чиновниците да искат това за да помогнат на собственика да се ориентира дали има смисъл да променя предназначението на терена, а не за да му въртят червата. Само че при нас цялата идея се е изродила в средство за рекет и тормоз.
Ако искат становище, това е нормално, и ще го получиш без виза.
Ако искат точно договор, трябват ти няколкото листа и схемички, които се наричат идеен проект, който да внесеш за предварителен договор и ако ЕОН ти поискат виза им показваш искането на комисията и им обясняваш, че това е положението. Те могат да ти откажат, ако се окаже че предварителен договор без виза, не могат да ти издадат (не е логично да не могат) или да се съгласят. Ако ти откажат и комисията ти е поискала точно договор, следва да им покажеш, че са сгрешили, като са го направили и да се коригират. И така в игри и закачки ще минат 6-те месеца на немораториума.
nikpeev

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали