EON - Документи

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ivanotsofia » 28.09.2009 14:46

Ivanotsofia, каква е твоята система?

Системите за преобразуване на енергията от биомаса се класифицират, както следва:
1. в зависимост от вида на отпадъците:
а) за преобразуване от сухи горими отпадъци;
б) за преобразуване от мокри отпадъци;
2. в зависимост от начина за енергийно преобразуване на биогоривата:
а) за пряко изгаряне на биомаса или на продукти от биомаса за производство на топлинна и електрическа енергия;
б) за биохимично или термохимично оползотворяване на биомасата.

Пауър. по точка 1 е б) , по точка 2 е б) , но това термохимично не го знам какво е и сега го търся, а и директното изгаряне не знам как въобще може да стане на ток освен с парна турбина
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот powerdistributor » 28.09.2009 18:23

ferdy написа:Това за хвалене ли е? ЧЕЗ и ЕВН имат такива разписани процедури от години вече. Хвалите се, че сте последни. :lol:

А какъв е % от общите изградени и присъединени мощности от ВЕИ на ЧЕЗ и EVN?

Ivanotsofia, ако искаш да се присъединяваш към нас действай по посочения алгоритъм, а факта че ще произвеждаш енергия от биомаса не е проблем.
:lol:
There is no such thing as free electricity
powerdistributor

Мнениеот ferdy » 29.09.2009 02:44

powerdistributor написа:
ferdy написа:Това за хвалене ли е? ЧЕЗ и ЕВН имат такива разписани процедури от години вече. Хвалите се, че сте последни. :lol:

А какъв е % от общите изградени и присъединени мощности от ВЕИ на ЧЕЗ и EVN?

Най-много ВЕИ има НЕК, не се бутайте, разните му там ЕРП-та, между шамарите.

Скрий се някъде, че срамиш фирмата си. Те знаят ли всъщност, че го правиш? Дали пък да не взема да споделя?
ferdy

Мнениеот powerdistributor » 29.09.2009 17:19

1. Относно ВЕИ към НЕК - НЕ ПОЗНА! При нас са над 60% от изградените мощности
2. От твоите постинги струи омраза и скрита агресия и горещо ти препоръчвам редовни посещения при специалист
3. Форумът е свободен за изказване на мнения по темите и ако не си съгласна - виж т.2
:lol:
powerdistributor

Мнениеот venkap » 29.09.2009 20:44

Виж, powerdistributor, от всеки твой пост личи некомпетентност. Друго което се набива в очи е, че не четеш постовете на другите, задълбочено. Когато нямаш отговор, пишеш завоалирано, което най-малкото дразни.

Примери:

powerdistributor написа:1. Относно ВЕИ към НЕК - НЕ ПОЗНА! При нас са над 60% от изградените мощности

Да, ама не! Тук освен некомпетентност има и нещо друго!

powerdistributor написа:2. От твоите постинги струи омраза и скрита агресия и горещо ти препоръчвам редовни посещения при специалист

Точно за това писах по-горе. Дори да си поставим за задача да не ти обръщаме внимание, не става!

powerdistributor написа:3. Форумът е свободен за изказване на мнения по темите....

Тук си наполовина прав.

powerdistributor написа:Ние не проверяваме инвертори, а изискваме документи и протоколи за съответствие с които вие съгласно цитираната наредба би трябвало да разполагате съгласно чл.171(1) от цитираната наредба, иначе нещо намирисва.
Специално при мрежа НН, мога да хвана доста параметри с редови прибор, примерно:.

При проверката на една ВЕИ централа, съгласно чл.71(1), единствено може да измерите резултатите на изходите от инверторите, това имах в предвид особено след като споменах, че става въпрос за съответната Наредба.

За тази проверка трябва да имате методика за начина на измерване, както и лицензирана лаборатория със съответния персонал.

Давате линк за уред, който използвате цитирам:

powerdistributor написа:Това уредче го ползваме за вътрешнни нужди, които вас не ви засягат, а и то беше пример на зададен въпрос.

Как може да не ни засяга, когато става въпрос за проверка по чл 71(1)?
venkap

Мнениеот powerdistributor » 29.09.2009 21:01

Venkap, явно взаимно не четем внимателно:
1. Приборът е пример, защото има и други фирми, които произеждат, а протоколите -плащащ на акредитирана лаборатория за измерване
2. Относно % запитай НЕК и ще разбереш колко съм прав
3. Интереса ми към форума ви е основателен поради факта, че се присъединявате (повечето от инвеститорите във ВЕИ съгласно т.2), а ако беше само към НЕК изобщо нямаше да ми пука!
powerdistributor

Мнениеот ferdy » 29.09.2009 23:07

Отново си неподготвен. Това, че са на ваша територия, не значи че са присъединени към вас, пообразовай се малко.

И да, аз когато не харесвам някой, ми личи. Струи неприязън, защото не мога да повярвам, че в Е.ОН, при новото ръководство, което аз харесвам изключително много, някой такъв като теб си поволява да руши.
ferdy

Мнениеот Lupus » 29.09.2009 23:56

@venkap, ferdy,
Аз затова и спрях да реагирам на постовете му. Този човек гравитира някъде около E.ON (или е в него на ниско изпълнителско ниво), подочува това-онова и се опитва тук да демонстрира "мускули".
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот o_deqnow » 16.02.2010 01:25

Поискаха ми предварителен договор с еон, още преди да съм обърнал земята, някой знае ли нещо по въпроса?

тук съм писал още:
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=983&start=75
o_deqnow

Мнениеот ferdy » 16.02.2010 11:51

o_deqnow написа:Поискаха ми предварителен договор с еон, още преди да съм обърнал земята, някой знае ли нещо по въпроса?

тук съм писал още:
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=983&start=75

В Габрово ли си?
ferdy

Мнениеот o_deqnow » 16.02.2010 14:02

ДА
o_deqnow

Мнениеот ferdy » 16.02.2010 21:11

Утре ще работя по същия въпрос за един клиент, като имам резултат ще ти кажа.
ferdy

Мнениеот o_deqnow » 16.02.2010 21:45

Благодаря, дано има резултат.
o_deqnow

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ