Немска компания производител на PV sys търси BG инстал. екип

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Немска компания производител на PV sys търси BG инстал. екип

Мнениеот Слънчо » 02.12.2009 16:49

Привет на аудиторията.
Имаме компания от Германия която ни посещава във Варна във връзка с проекта ни за ФВ централа. Директорът на компанията ме помоли да го срещна с Варненска фирма, която да има капацитет да извършва инсталационните работи по техните системи (4-5-6 човека). Основната експертиза на фирмата би трябвало да бъде в електрическата част, но да има и капацитет за инжинерингови изпълнения. Директорът ще ни посети във Варна само за 10-ти Декември и ако има такава фирма бихме направили представянето ѝ.
Не бих искал предварително да обявя името на компанията (голяма фирма) не от други съображения, а за да можем да проверим какво им предлагаме. Нямаме апетити в тази област, затова искаме, чисто и просто да им направим добро предложение. Ако има заинтерисована фирма може да ми пише на pirinsa@gmail.com
Нямам друга информация по запитването. Подробности - на самата среща.
Слънчо

Мнениеот ferdy » 02.12.2009 21:37

Варненски такива няма много, сещам се обаче за някои други фирми от страната.
ferdy

Мнениеот ivanvarna » 02.12.2009 21:47

има Варненски фирми, ти неслушай Ферди- Примерни ГТТ, ПинКонсулт, Соларпро офис Варна, ТМТ / дето скоро ги обраха при инкасо 1000 000/от структурата на ТИМ, и др. подобни от доставката до монтажа на соларния парк
ivanvarna

Мнениеот Слънчо » 03.12.2009 13:38

Благодаря на проявилите интерес. Обадиха ми се добри варианти. Понеже не става въпрос за ексклузивни ангажименти, в процеса на налагане на своите системи, немската фирмата ще потърси за в бъдеще и в други райони в страната. В момента визитата ще е във Варна и е удачно да са местни компании. Тя произвежда GeneCIS панели и всеки който не предлага на Българския пазар такъв тип панели е потенциален локален партньор. Предлагат безплатно маркетинг и инсталационно обучение.
Ferdi, ако имаш предвид вашата фирма, прати, ако обичаш, контактни данни за да ги имам в бъдеще.
Иване, моля те, препоръчай една от тези фирми от Варна и ми прати някакви координати, ако имаш. ТИМ-аджийската фирма сигурно си имат достатъчно ангажименти и за това да не ги занимаваме.
Монополът, както дискутирахме скоро в друг тематичен блок, за мен е нездравословна бизнес стратегия както за монополиста така и за останалия бизнес. То си е чиста проба лакомия. :)
Слънчо

Мнениеот ivanvarna » 03.12.2009 14:39

Слънчо, в Нета ги има координатите просто си ги потърси, не е удачно да ти ги намеря и поставя в този им вид все пак са в конкуренция с СТС Солар, незабравяй!
Плюс това безплатния маркетинг не ме топли, аз търся някой който предлага безплатни панели,брат ако имаш такав дай да го целуваме!!!
ivanvarna

Мнениеот Слънчо » 03.12.2009 15:45

ivanvarna написа:Слънчо, в Нета ги има координатите просто си ги потърси, не е удачно да ти ги намеря и поставя в този им вид все пак са в конкуренция с СТС Солар, незабравяй!
Плюс това безплатния маркетинг не ме топли, аз търся някой който предлага безплатни панели,брат ако имаш такав дай да го целуваме!!!

NP. Аз май наистина съм объркал форума. Що така си мислех, че целта му е да си помагаме? Просто исках да помогна на 2-3 компании (мои бъдещи "конкуренти") да си обогатят портфолиото, а защо не и да получат безплатни квалификационни курсове? Може би трябваше да си пасувам, за да не би някой друг "конкурент" да не напредне с материала. :twisted:
Иванеее, Иване! А аз си мислех, че си от Варна...
Слънчо

Мнениеот ivanvarna » 03.12.2009 16:16

абе брат многолично го приемаш, не се коси
от Варна съм.
Просто те пуснах по парзалката защото всеки иска да вземе ту представителство ту обект за изграждане, но никой не иска да даде някой киловат че да го презентираме като хората. Това е проблема, ако съм те засегнал съжелявам.
ivanvarna

Мнениеот ferdy » 06.12.2009 18:49

Нямам предвид нашата фирма, ние сме консултанти, нямаме намерение да ставаме търговци и монтажници, благодаря.

А колкото до форума - да, той е за взаимопомощ, но все пак е фирмен, така че е нужно да се съобразявате с това. А и взаимопомощта май не се получава много, защото тук има предимно консуматори.
ferdy

Мнениеот Radoslavov » 23.02.2010 14:55

Здравейте,

Предполагам че става дума за Вюрт Солар, дъщерната фирма на групата Вюрт. На посещение из България беше Рейнхард Екерт като от летището дойде първо в нашият офис в София. От години се мъчим да им обясним, че в България нищо не така както е в нормалните страни, но нищо не се променя. Така, че който иска може да се опита и той да говори с господина, пък дано някой успее да пробие.
Аз три години не успях.
Аватар
Radoslavov

...

Мнениеот Gio » 23.02.2010 15:07

...е, аз мога да кажа, че успях. Имаме много интересно предложение за съвместна работа в областта на фасадните решения...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Radoslavov » 23.02.2010 15:11

Желая Ви успехи. Дано успеете да достигнете до някаква фаза на разбирателство и да престанат с надменното си отношение. Аз продавам последните налични модули и ако не променят политиката си се преориентирам към друг производител.
Аватар
Radoslavov

Мнениеот Radoslavov » 23.02.2010 15:24

Желая Ви успехи. Дано успеете да достигнете до някаква фаза на разбирателство и да престанат с надменното си отношение. Аз продавам последните налични модули и ако не променят политиката си се преориентирам към друг производител.
Аватар
Radoslavov

Мнениеот ferdy » 23.02.2010 17:09

Малко извън темата, но новият календар на Вюрт за тази година ми е зад гърба (целенасочено, щото иначе не може да се работи качествено) и ако има някой от фирмата, сниман на него - моля, следващият път като идват в България ни ги пратете и на нас за една среща. :lol:
ferdy

Мнениеот Radoslavov » 23.02.2010 17:14

Вероятно мацки са на него с болтове и винтове за усилен монтаж в ръце. Хехехехехе. Аз не вярвам повече немците да дойдат в България на посещение - считат ни за аборигени, за съжаление, но погледнато от друга страна ние сами не се ли правим на такива. Аз лично не мога да се меря с тях като мощност, но и не бих им целувал задниците повече. Те предложиха, аз също. Бизнеса става само и единствено ако има взаимен интерес.
Аватар
Radoslavov

...

Мнениеот Gio » 23.02.2010 17:32

Radoslavov написа:Вероятно мацки са на него с болтове и винтове за усилен монтаж в ръце. Хехехехехе. Аз не вярвам повече немците да дойдат в България на посещение - считат ни за аборигени, за съжаление, но погледнато от друга страна ние сами не се ли правим на такива. Аз лично не мога да се меря с тях като мощност, но и не бих им целувал задниците повече. Те предложиха, аз също. Бизнеса става само и единствено ако има взаимен интерес.

...прекрасен коментар - ако смятате, че съм целувал задници, както благоволявате да се изразите, мога дя Ви покажа последвалата кореспонденция с Райнхарт и отзивите за това... Все пак е нужен и подход - показахме им кои сме, предложихме на вниманието им бизнес планове, отчети - нормална процедура. Но никой не се е държал високомерно, а точно обратното. Желая Ви успех!..
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Следваща

Назад към Слънчева енергия