Проект Вятърен Парк

Всичко за ветрогенераторите. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Слънчо » 10.02.2010 18:42

Данчо, по-ще отива на табелата да сложиш "Платена реклама"?
Голям вятър пада.
GIO не ти ли каза, че се е отказал да кандидатства за кмет вече? :lol:
Хубаво, че първо иронията схваща, а не вятъра... Иначе току виж сме го загубили из висините.
Слънчо

...

Мнениеот Gio » 10.02.2010 19:44

alabala963 написа:Аз исках да наема един ТКЗС двор с трафопост в единия край, но селяните ми отказаха с довода: - А как ще се опазим от РАДИЯЦИЯТА?
Неможах да им отговоря и сделката се скапа. Gio ти си лесен - един антистатик и си решаваш проблема, а аз как да ги предпазя от радияцията? :)

...оловна каска на главата на такива въпросиращи помагала, ама се монтира на моста в Бургас и след това с леко подбутване изотзад се приключва с радиационния проблем :)
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот lz1wvm » 10.02.2010 20:34

alabala963 написа:
Аз исках да наема един ТКЗС двор с трафопост в единия край, но селяните ми отказаха с довода: - А как ще се опазим от РАДИЯЦИЯТА?
Неможах да им отговоря и сделката се скапа. Gio ти си лесен - един антистатик и си решаваш проблема, а аз как да ги предпазя от радияцията?

Предложи малко йод срещу радиацията.Казват,че помагал. :)
Това в кръга на шегата.Ако не ти се говори за пари,може и с някой бартер да се спазариш.Може и с мили приказки....а ако влязат в час,може и с конкретни примери да обясниш.Ако искаш да го направиш....начини много...... :)
lz1wvm

Мнениеот YordanIvanov » 10.02.2010 21:06

Слънчо, не мога да разбера какъв е проблема, че съм казал на Джио, че е допринесъл за форума.Да факт е, и ти си го направил и Матеев го е направил и т.н.Моля те не се заяждай.Няма за какво да правя вятър на когото и да е било
YordanIvanov

...

Мнениеот Gio » 10.02.2010 21:15

...спокойно, шегуваше се човека - аз обаче не се шегувам за ирландското - там се подхожда сериозно винаги...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Tokio » 11.02.2010 00:21

Само да попитам, в началото на темата bul търси готови проекти, после пише, че намерил инвеститор, накрая казва, че той е писал проектите... някой разбра ли кое от всичко това е вярно? Или е просто посредник, нереализирала се кантора за недвижими имоти?

П.П. Да ви се похваля, днес от ОД "Земеделие и гори" ми утвърдиха площадката за генераторите. Следващата стъпка е одобряването на готовия вече ПУП от експертна комислия на съответната община.
Не съм очаквал всичко да става толкова бавно и да е толкова сложно... ние, българите имаме уникални закони и още по-уникална бюрокрация.
Tokio

Мнениеот bul » 11.02.2010 12:14

Не търсим нищо вече тук.Изглежда това не е мястото.За Проекти не пиша това беше шега към колежката ferdy, доколкото знам тя се занимава с това.Как да пиша проекти аз съм един нереализирал се продавач на стари къщи и апартаменти. До колкото за инвеститорите мислех че тук има хора който са наясно с този бизнес и можем да си помагаме и работим защото аз наистина съм все още далече от нещата. Изглежда не е така, затова за инвеститорите май само ще четем по весниците.Токио наистина успех с проекта ти.Все още не знам колко нерви си изхабил, но започвам да разбирам от няколко месеца. Лесно няма :)
bul

Мнениеот Слънчо » 11.02.2010 12:23

Шегувам се бе Данчо, не се заяждам. Понеже професионалната позиция на bul се оказа с шеговит привкус, та и аз реших, че темата не е толкова сериозно засегната. :wink:
Слънчо

Мнениеот ferdy » 12.02.2010 17:09

Tokio написа:
П.П. Да ви се похваля, днес от ОД "Земеделие и гори" ми утвърдиха площадката за генераторите. Следващата стъпка е одобряването на готовия вече ПУП от експертна комислия на съответната община.
Не съм очаквал всичко да става толкова бавно и да е толкова сложно... ние, българите имаме уникални закони и още по-уникална бюрокрация.

Хайде, честито! Март месец, живи и здрави, да се похвалиш и с одобрения ПУП. :wink:
ferdy

Мнениеот Tokio » 12.02.2010 22:02

ferdy написа:
Tokio написа:
П.П. Да ви се похваля, днес от ОД "Земеделие и гори" ми утвърдиха площадката за генераторите. Следващата стъпка е одобряването на готовия вече ПУП от експертна комисия на съответната община.

Хайде, честито! Март месец, живи и здрави, да се похвалиш и с одобрения ПУП. :wink:

Благодаря, Ferdy! Нямаше да мога да разчитам за март, ако не се бях изхитрил да прескоча съвсем законно обявяването на ПУП-а на съседите по имот. Така печеля повече от месец и елиминирам възможноста за обжалване на ПУП-а. :D
Tokio

Мнениеот Eifi » 16.03.2010 02:34

Tokio написа:
ferdy написа:
Tokio написа:

Благодаря, Ferdy! Нямаше да мога да разчитам за март, ако не се бях изхитрил да прескоча съвсем законно обявяването на ПУП-а на съседите по имот. Така печеля повече от месец и елиминирам възможноста за обжалване на ПУП-а. :D

А дали би споделил как го направи това чудо? Аз имам едно предположение, но ми стана интересно дали пък не се е родила още някоя креативна идея. За да не си помисли някой, че говоря с недомлъвки и не искам да споделям инфо, моето предположение се отнася до варианта, в който сам си си съсед. Само че знам, че това го има само на теория. На практика не вървяло.
Eifi

Мнениеот Tokio » 17.03.2010 14:43

Точно това направих и аз - станах съсед сам на себе си. Парцела, който е собственост на фирмата ми, го разделих на два самостоятелни имота, като този, на който се променя предназначението и на който ще монтирам генераторите е заобиколен отвсякъде от другия парцел. За съжаление не мина номера, но само защото точката на присъединяване е в съседния имот, който е общински.... и трябваше пак да чакам един месец, защото трябвало да уведомят кмета на общината, а всъщност това е същия кмет, през който минават всички документи и той лично е запознат с проекта от лятото на миналата година. Ама що да не го уведомят пак, нали трябва да загубя още един месец в чакане...ей на това му казвам "българска работа" :shock:
Tokio

Предишна

Назад към Ветрогенератори