Търси се партньор за производство на нова технология

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Търси се партньор за производство на нова технология

Мнениеот Freeenergy » 19.05.2010 01:04

Здравейте колеги,

Нов съм във форума и бих желал да предоставя възможност на някой, който е отворен за нови идеи и исински ще бъде заинтригуван от нея.

В същото време бих помолил Администратора да премести темата в друг раздел, ако това не е подходящото място за моят пост.

Имам договореност с изобретател на устройство за започване на съвместна работа по производството на прототип на изобритението му, с последващи права за производство на прототипа.

Става въпрос за технология, която позволява на една единица входна енергия да бъде удвоена. Входната енергия може да е от вятър, слънце, батерия, а дори и от мрежата.

В случая с фотоволтаици това позволява да се спести от фотоволтаични модули с всички произтичащи от това благоприятни последствия - по-малко риск, по-малко подръжка и т.н. Т.е. с два пъти по-малко модули се произвежда същата енергия. Или ако устройството е с изходна мощност от 5 КВт, то нужни са модули от само 2 до 2,5 КВт.

Знам че някой от вас ще кажат че това е невъзможно, но преди това помислете 'Ами какво ако Е възможно?'. Въпроса е можем ли да продаваме този продукт като част от фотоволтаична система. Мястото на устройството ще е преди инвертера, за да може инвертера да осигури изходните параметри на тока.

Устройството съществува физически и може да бъде демонстрирано на истински заинтересованите и обезпечени потенциални партньори.

Моля, ако имате въпроси, ги задайте или ми пишете на личните съобщения.

Поздрави на всички.

Ф
Freeenergy

Мнениеот saraneron » 19.05.2010 02:47

А ако свържем 10 такива устроъства едно след друго............... ми то тогава с един модул 180 вата ще си докараме по 184 320 вата ......хъм!!!! трябва да се запиша на опашката за инвестор!!!!!!!!!!!!!Какви чудесии стават понякога по нашите земи ,: спирам да инвестирам в урановите рудници!!!!! :wink: :idea: :P
saraneron

Мнениеот Стефан Павлов » 19.05.2010 08:38

Това е несериозно. Поне си напиши името и телефона. Така си личи от 100 километра че ловиш балами на въдица. Или може би се криеш?
Стефан Павлов

Мнениеот KD Solar » 19.05.2010 09:02

Интересно, "Мястото на устройството ще е преди инвертера, за да може инвертера да осигури изходните параметри на тока. " Ако беше осъществимо такова устройства, мислиш ли, че то нямаше до сега да бъде вградено в кутията на входа на инвертора? Абе ние българите сме невярваща нация - око да види, ръка да пипне. Но де да знам, както казваше един мой учител: "Всички знаят, че не става, ама един не знаел и взел че го направил". Интересно е, дай сламка за " технологията, която позволява на една единица входна енергия да бъде удвоена. "

Поздрави:
КДД
Аватар
KD Solar

Мнениеот Freeenergy » 19.05.2010 10:02

Очаквам да сте скептично настроени и това е нормално, затова споменах че бих желал да привлека вниманието на истински заинтересованите и отворени за новости.

Не става въпрос да се лъжем тук, не става въпрос да търся балъци и да си губим времето. Една от причината тази технология да не излезе на пазара, както и други такива подобни, които са измислени отдавна е че хоратя просто не вярват и затова автоматично ги отхвърлят.

Стефане, прав си за името. Поради естеството на изобретението не е нужно все още да го споменавам, но съм отворен за срещи и допълнителна комуникация.

Нека се съсредоточим върху решението на проблема с инвестицията за изкарването му на пазара, както и за намирането на пазар.

Пишете ми ако сте заинтересовани, за да ви пратя линк в YouTube или описание на технологията.

Когато Едисон е обявил създаването на електрическата крушка, сър Уилиам Филипс официално е обявил че такива стряскащи и невъзможни изказвания не заслужават никакво внимание и трябва да бъдат заглушавани, за да не пречат на истинския научен прогрес.

Или пък изказването на Томас Уотсън, председател на IBM, че в света има пазар за около 5 компютъра.

Има безброй подобни примери. Знаейки ги, нека бъдем по-отворени, защото не знаем какво ни е подготвило бъдещето.

Поздрави
Freeenergy

Мнениеот Doinov » 19.05.2010 10:03

Това нещо е известно отдавна и се нарича perpetuum mobile.
Doinov

Мнениеот Freeenergy » 19.05.2010 10:34

Перпетуум мобиле-то се отнася за затворена система. В този смисъл и фотоволтаиците са перпетууми, нали? Но те разчитат на външна енергия, т.е. отворена система. При това устройство е същото. Енергията идва от друго място, а вложената се използва за управление на процеса.
Freeenergy

Мнениеот Miro » 19.05.2010 11:53

Freeenergy написа:Става въпрос за технология, която позволява на една единица входна енергия да бъде удвоена. Входната енергия може да е от вятър, слънце, батерия, а дори и от мрежата.

Тогава защо наистина трябва да го включваме след фотоволтаици, а не в контакта? Или както каза saraneron, не навържем да речем 10 такива устройства последователно и ще получим 1024 пъти увеличение.... а ако може 10, защо не навържем 20? Казано иначе "От всяко ватче - мегаватче!!!"

А може да продължим да ги навързваме.... накрая цяла България, а защо не и цял свят, ще успеем да го захраним с ток, произведен от въртележка с хамстер.

Извадих елката и знаете ли какво се получи? С производствена мощност от 1 ват (да речем въртележката с хамстер) и САМО 41 такива устройства навързани последователно ще може да захраним света!!!!!

сметките:

1 W * 2^41 = 2 199 023 255 552 W = 2 199 023 256 kW
2 199 023 256 * 24h * 365d = 19 трилиона киловатчаса годишно, а световното потребление е 17-18 трилиона квч.

ЕЙ! Инвеститорите! Къде сте?
Miro

Мнениеот DanielDimov » 19.05.2010 13:17

щракни една снимка на устройството да го видим! нали вече е реализирано?
DanielDimov

Мнениеот Слънчо » 19.05.2010 13:51

Нека човека си мине и изживее мечтите. Ако си сложим ръка на сърцето всеки от нас е преминал през такъв момент на бленуване. В практиката, човек си калява мечтите. Понякога обяснението не е достатъчно да ги пречупи.
Saraneron веднага даде опорната точка, но явно лоста липсва.
Как Ви беше името? Energy for free? :idea:
Препоръчвам Ви да не продължавате опита си на Земята. Започнете със съседната галактика.
Слънчо

"общи"

Мнениеот Day Energy » 19.05.2010 14:03

време е темата да се прехвърли в "общи" или бъркам?
Day Energy

ета так Freeenergy..........?

Мнениеот vitorio » 19.05.2010 14:44

В Русия имеет структура которое можна сделать ефективност 1:3 но производитель думал что все нормально но нехочет обеспечить полною набор параметров установке при работе его.
Можна дать параметрьi устройства?
vitorio

Re: "общи"

Мнениеот Miro » 19.05.2010 16:28

Day Energy написа:време е темата да се прехвърли в "общи" или бъркам?

Бе да се прехвърли, ама аз вече купих хамстера и велосипедно динамо!!! Чакам устройството от Freeenergy и затваряме всички централи.... АЕЦ,ТЕЦ,ВЕЦ,МЕЦ и прочее...няма, брат! Фалирах ги!
Miro

Мнениеот lz1wvm » 19.05.2010 19:01

Freeenergy това което предлагате е двойно Перпетуум мобиле.Това добре,ама обяснете за какво става въпрос,а не да пишете....

Имам договореност с изобретател на устройство за започване на съвместна работа по производството

Демек,аз съм за малко и съм отдалече :!:
lz1wvm

Мнениеот ferdy » 19.05.2010 22:30

Интересно, Freeenergy, че търсите инвеститор за това изобретение, защото когато чух за него за пръв път, това стана от човек, който вече е инвестирал в производството и защитата му. И той определено няма да пусне слуха във форум.

Вие какъв сте в цялата сделка всъщност, бихте ли уточнили?
ferdy

Следваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ