Здравейте колеги,
Нов съм във форума и бих желал да предоставя възможност на някой, който е отворен за нови идеи и исински ще бъде заинтригуван от нея.
В същото време бих помолил Администратора да премести темата в друг раздел, ако това не е подходящото място за моят пост.
Имам договореност с изобретател на устройство за започване на съвместна работа по производството на прототип на изобритението му, с последващи права за производство на прототипа.
Става въпрос за технология, която позволява на една единица входна енергия да бъде удвоена. Входната енергия може да е от вятър, слънце, батерия, а дори и от мрежата.
В случая с фотоволтаици това позволява да се спести от фотоволтаични модули с всички произтичащи от това благоприятни последствия - по-малко риск, по-малко подръжка и т.н. Т.е. с два пъти по-малко модули се произвежда същата енергия. Или ако устройството е с изходна мощност от 5 КВт, то нужни са модули от само 2 до 2,5 КВт.
Знам че някой от вас ще кажат че това е невъзможно, но преди това помислете 'Ами какво ако Е възможно?'. Въпроса е можем ли да продаваме този продукт като част от фотоволтаична система. Мястото на устройството ще е преди инвертера, за да може инвертера да осигури изходните параметри на тока.
Устройството съществува физически и може да бъде демонстрирано на истински заинтересованите и обезпечени потенциални партньори.
Моля, ако имате въпроси, ги задайте или ми пишете на личните съобщения.
Поздрави на всички.
Ф