Търси се партньор за производство на нова технология

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Freeenergy » 20.05.2010 12:05

Ferdy,

Трудно ще е на един човек да осигури предлагането на този продукт, при условие че същността му е такава, че може да се каже, че пазара ще е неограничен. Има различни географски местоположения, където различните инвеститори ще имат своя територия където да оперират. Така че място има за всички под слънцето.

Моето желание и цел са да започна производство и продажба.

lz1wvm,

Тогава климатиците са четворни и петорни перпетуум мобилета, нали?
Freeenergy

Мнениеот ferdy » 20.05.2010 16:27

Не ми отговорихте на въпроса конкретно, затова смятам темата за приключена, а Вас за човек, който ми губи времето.
ferdy

Мнениеот Freeenergy » 20.05.2010 17:20

Ако говорим за едно и също нещо, то тогава човека, който го прави е в друга държава и ще оперира там.

Аз искам да оперирам в различна от тази държава и имам предварителна уговорка за определен модел от тази технология. Това е моето място. Надявам се че това е достатъчно конкретно.

Разбирам скептицизма ви, но ако за миг допуснете че всичко е реално, тогава си задайте въпроса бихте ли участвали и имате ли необходимата финансова подкрепа. Тогава можем да говорим за загуба на време.

Не бих могъл да бъда много по-конкретен на открито място като форум. Надявам се че разбирате.
Freeenergy

Мнениеот Слънчо » 20.05.2010 19:56

Freeenergy написа:Разбирам скептицизма ви, но ако за миг допуснете че всичко е реално...
....Не бих могъл да бъда много по-конкретен на открито място като форум. Надявам се че разбирате.

Извинявам се Freeenegy, ако ти звуча малко пресмехулен. Не е така! Напротив, симпатичен си ми в мечтите си.
Сигурно за първи път се сблъскваш с темата perpetum mobile. Само искам да знаеш, че се раждат годишно десетки такива концепции и всички те умират, знаеш ли кога? Точно когато излязат изпод булото на мистичността и се заговори конкретно по качествата на тази концепция от специалисти. Ще ти кажа още, че неизбежно ще минеш през този момент ако искаш да достигнеш до средства за реализацията му. Нали разбираш, че никой няма да даде пари без да се допита до експерт.
Само си задай контролния въпрос " Защо Аз". Защо на теб са ти предоставили тази роля? Случайност?! Шанс?!
Който създаде изобретение е специалист в някаква област. Банките имат много добри експерти за консултанти. Институтите и лабораториите имат също финансии за изобретения. Защо ще ти предложат на теб?....Помисли по-дълго дори само над този въпрос.
Всичко се свежда до мечтите на полузапознатите със същността на изобретението и винаги те никога не са експерти в областта в която побада изобретението. А който ти го предлага няма да го разкрие докрай пред теб. И не е задължително да го прави с лоши намерения. Обикновенно изобретателите обичат рожбата си и не виждат грозното гардже в него, а красивия лебед и ще изровят земята за да му дадат живот.
Хора, защо да се закрива темата. Ще е добър пример за много хора. Темата въобще не е глупава. Който не иска - да не я чете.
Много бих искал да чуя края на историята.
Ще се радвам ако Freeenergy обяви началото на масово производство на изобретението. Тогава той ще се смее на такива скептици като нас.
Само ще те посъветвам първо да си направиш домашното Freeenergy и после да излизаш на дъската, защото разтоянието до нея е наистина дълго.
Слънчо

Мнениеот lz1wvm » 20.05.2010 20:10

Само ще те посъветвам първо да си направиш домашното Freeenergy и после да излизаш на дъската, защото разтоянието до нея е наистина дълго.

Без да е станал е за 2,ако му подскажеш....1. :)
lz1wvm

Мнениеот Dvel » 20.05.2010 22:52

Добре де, а на тоя що му забраняват книгите господа инжинери? http://www.elit-bg.com/index.php?page=t ... 09756e4572
Аватар
Dvel

Мнениеот Инженер » 20.05.2010 23:15

Ние да не сме литературни критици!
Инженер

Мнениеот Freeenergy » 21.05.2010 15:54

Здравей Слънчо,

Знам за какво говориш. Причината защо точно аз е че аз бях този, който търсеше възможността. Не ми е предложена отгоре. Аз си я спечелих с доста ходене и доста срещи. Разбира се не съм единствения, който ще има достъп. Срещал съм се с доста изобретатели на нови технологии и смея да твърдя че те също са част от причината да не се появят изделията им на пазара. Почти невъзможно е да се намери изобретател, който да има бизнес нагласа и да разбира финансите и как работи въобще бизнес света. Те са горди хора, знаят какво са измислили, не изпитват нужда да 'доказват' на никой и най-вече се страхуват да не би да го продадат за малко пари. Това води до стагнация в процеса на взимане на решения и нещата си остават такива дълги години.

Относно 'експертите', според мен те са друга част от причината, която спират донякъде истинския, революционен (не еволюционен) прогрес, заради трудността да погледнат извън кръгозора на собствените си знания. Те се опитват да си обяснят нещата с банката знания, с която разполагат и когато не могат да обяснят даден процес или явление го обявяват или за невъзможен, или че има някаква измама или пък че има просто грешка.

Представял съм подобен проект на голяма фондация, чиято главен научен сътрудник директно отхвърли проекта, тъй като 'не е възможно', въпреки че в проекта се предлагаше да се предостави демонстрационно устройство. Дори не прояви желание да изследва на живо технологията. За такъв консерватизъм говорим, но това е човешка черта. Големите открития са станали реалност, защото някой е вярвял в тях въпреки скептиците.

Нека не забравяме че дори великият Албърт Айнщайн през 1932г е казал следното:

"Няма ни най-малък знак, че атомната енергия някога ще бъде достъпна. Това би означавало да можем да разбиваме атоми, когато си поискаме."

Или още по рано, през 1923 г, когато Робърт Миликан, Нобелов лауреат по физика казва:

Няма никаква вероятност човек някога да използва силата на атома!"

Или пък изказването на Лорд Калвин, че "По-тежки от въздуха летателни апарати са невъзможни!"

Когато осъзнаем че нищо не знаем, тогава ще се отприщи истинския поток от знания към нас.

Поздрави
Freeenergy

Мнениеот Lupus » 22.05.2010 12:52

@Freeenergy,
Ако приемем че не се нарушава закона за запазване на енергията, то става дума с един ват електрическа енергия да извлечем от някъде още един ват "друга" енергия.
Отговори ако обичаш на един прост въпрос:
Как тази друга енергия се преобразува в електрическа?
А ако вкараме един ват топлинна енергия, тя в два вата топлинна енергия ли ще се преобразува?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

...

Мнениеот Gio » 22.05.2010 13:31

Lupus написа:...Отговори ако обичаш на един прост въпрос:
Как тази друга енергия се преобразува в електрическа?
А ако вкараме един ват топлинна енергия, тя в два вата топлинна енергия ли ще се преобразува?

...Lupus, за секс ли разговаряте..? :)
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Freeenergy » 22.05.2010 14:18

Lupus,

Колко е интересно че приемаме сегашното равнище на технологиите за даденост, а ако помислим преди не е било възможно и от слънцето да се прави ток. Как е било възможно някой да вземе светлината от слънцето и директно да я направи на електричество?

Това че не го разбираме, не означава че не е възможно. То означава че просто има неща, които не знаем. Дали енергията е от космоса, от магнитното поле на земята, от гравитацията и т.н. няма значение. Важното е че някой е намерил начин да я преобразува в електрическа.

Поздрави
Freeenergy

Мнениеот Инженер » 22.05.2010 17:02

Колега Freeenergy, накара ни да разсъждаваме за нещо без да имаме достатъчно информация за него.От това, което съобщаваш, се вижда ,че предлагаш следващия перпетуммобиле.Защото ако свържеш изхода към входа му, ще получиш енергия от нищо.
Всичките ти разсъждения по-горе са верни, само същността на замисленото изглежда невъзможна.Няма разумен човек да се хване да дава пари за нещо, което за него е "черна кутия".Така, че ако искаш да заинтригуваш реален инвеститор, трябва да обясниш за какъв процес става въпрос.
Лично аз съм скептично настроен - да не забравяме , че проектите за вечен двигател са забранени във Франция още преди 2-3 века.
Инженер

Мнениеот sns » 22.05.2010 18:45

Колега Freeenergy мисля, че трябва да се обърнете към министър Дянков. С тази идея и подкрепата му, правителството ще реализира бързи печалби а от там и проблема с дефицита на бюджета ще бъде решен. Така ще отпадне и реализирането на АЕЦ Белене, с което ще помогнете и на майката природа да е чиста и безопасна.

Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш!
sns

Мнениеот lz1wvm » 22.05.2010 19:07

Колко е интересно че приемаме сегашното равнище на технологиите за даденост, а ако помислим преди не е било възможно и от слънцето да се прави ток.

Приемаш го ти,а прочел ли си във форума,колко такива статии има :?: :idea: И мислиш,че хората пишешти тук,тепърва са научили за слънчевата енергия.Не знам на колко години си и от кога се занимаваш с тези неща,но не става и като пр...еш,да ти олекне.
Така,че ако искаш да се обърне по голямо внимание на темата,напиши и по конкретни неща(вече няколко съфорумци ти го казват).
Поздрави.
lz1wvm

Мнениеот Lupus » 23.05.2010 11:08

Freeenergy написа:Lupus,

Колко е интересно че приемаме сегашното равнище на технологиите за даденост, а ако помислим преди не е било възможно и от слънцето да се прави ток. Как е било възможно някой да вземе светлината от слънцето и директно да я направи на електричество?

Поздрави

Надявам се да правиш разлика между технология и физически закон. Защото в противен случай този разговор ще стане наистина безпредметен. Технологиите се развиват непрекъснато, докато физичните закони се откриват и доказват. И ако тази тайнствена технология почива на нов, неизвестен за сега физичен закон, то трябва първо той да бъде доказан и тогава да се инвестира в технология за неговото практическо приложение.

Freeenergy написа:Lupus,

Това че не го разбираме, не означава че не е възможно. То означава че просто има неща, които не знаем. Дали енергията е от космоса, от магнитното поле на земята, от гравитацията и т.н. няма значение. Важното е че някой е намерил начин да я преобразува в електрическа.

Поздрави

Така е, но все пак за да бъде прието нещо, даже и без да може да се разбере как то работи, то трябва наистина да работи и това му действие да е видимо и измеримо. В противен случай се пренасяме в сферата на религиите. Само там се иска да приемеш нещо за даденост, без да можеш да го провериш. А когато става дума за пари хората са върли атеисти.
:D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ