Търси се партньор за производство на нова технология

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Freeenergy » 26.05.2010 03:44

Здравей Solar_Power,

Според мен не е правилно да говоря за КПД, така че нямаме КПД над 1. Съжалявам ако съм бил неясен. При това устройство, вложената енергия се използва само за управление на процеса, който извлича и преобразува външна енергия.

Аналогична ситуация е ако вземем под внимание тракерите на фотоволтаиците. Ако те се задвижват от ток, насочват платната към слънцето и изразходват ток примерно 100 Вт, а насочват фотоволтаика, който прави 1 Квт, тогава какво е КПД-то на тракера? 10? Тракера в случая само служи да помогне на процеса да протече оптимално.

Миро,

Затова предлагам идеята тук, за да видя дали сме узряли за нея. Има я и тази опасност, за която говориш. Ние самите сме също причина тези технологии да не са излезли досега. Страха недоверието ни правят скептични и не-дейни. Не е и нужно да се стига до глад и войни. Ако помислим, всеки би могъл да си направи и трансформатор, но не всеки го прави. Много предпочитат да си го купят. Така ще е и със тези устройства, ще има производители и хора които биха искали да си го купят. Пак ще има икономика и пазарни отношения. Както някой каза по-рано - и природните богатства са безплатни, но се плащат. Нефта, газа, въглищата металите и т.н. Те са за всички, не само за Христо Ковачки. И вятъра и слънцето са безплатни, но някой е решил другите да си плащат цената на безплатните ресурси, като продава скъпи фотоволтаици или перки

Gio,

Прав си че нямам предвид SolarMagic
Freeenergy

Мнениеот Lupus » 26.05.2010 08:23

@Freeenergy,
Тук доста хора ти зададохме доста конкретни въпроси и никой не получи отговор. Нали не смяташ, че някой би купил "котка в чувал"?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Mateev » 26.05.2010 11:04

Разровете се из интернет и ще откриете поне 1000 "вечни двигателя" или помпи, които "изпомпват" енергия от нищото. :lol:
Има дори и снимки или клипове. Явно има такъв тип хора, които сами си вярват, или които имат някакви други съображения (шегаджии, измамници или просто търсещи известност). От друга страна на запад има доста инвеститори, които са готови да дадат пари за рискови проекти.

Според мене тука е истината:
Щом има някой, готов да дава пари на риск, ще се намери и някой, който иска да ги вземе. :lol: :lol: :lol:

При мене лично са идвали две момчета, които също търсеха пари за разработване на вечен двигател. И ме убеждаваха много разпалено. Явно сами си вярваха. Разказаха ми и за технологията. показаха ми и схеми. Става въпрос за подходящо нареждане на магнити под наклон на ротора и статора на един мотор. Идеята е магнитите да се отблъскват и така да завъртят мотора и да го въртят вечно без външно подаване на енергия. Опитах се да им обясня че това няма как да стане, но те веднага ми дадоха линкове в интернет и на тези линкове имаше филмчета с "работещи" образци. Също така имаше подробни схеми и чертежи как човек да си го направи в домашни условия. За мене беше ясно, че има някаква измама, но тези момчета вярваха и търсеха пари да повторят идеята.

Другия ми подобен случай беше преди много години на пловдивския панаир. Там се срещнах с човек, който се идентифицираше като "изобретател" и който твърдеше, че е направил отоплителен уред със 130-150% КПД. Ставаше въпрос за една нарисувана картина, на гърба на която имаше залепени нагревателни ленти. Поговорихме си с него около 15 минути и установих, че този човек сам си вярва и освен това установих непознаване от негова страна на физичните закони. Явно човека беше с лошо образование и според мене избиваше комплекси.

В конкретния случай с удвоителя на енергия мога да кажа, че нямаме достатъчно информация, на базата на която да се вземе положително решение или да се постави диагноза за некомпетентност. При всички случаи Freeenergy трябва да предостави допълнителна информация или някоя снимка или филмче.

Не обвинявам Freeenergy. Всеки има право да си вярва в каквото си иска - в бог или в извънземни или във вечни двигатели. И от личен опит знам, че такива хора няма начин да бъдат убедени в противното. Но когато стане въпрос за даване на пари, тогава е необходимо да има повече информация. Аз например вярвам, че не трябва да давам пари за такова нещо. Ако обаче Freenergy ме убеди в противното, ще му дам пари.

И така...............
Чакам да бъда убеден...............
Вярвам на чертежи, формули или на демонстрация на работещ прототип, но преди това трябва да погледна вътре в него, за да съм сигурен, че няма измама.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Слънчо » 26.05.2010 12:50

Mateev написа:...Аз например вярвам, че не трябва да давам пари за такова нещо...

Така си и мислех. Всичките едни прозаици... :(
Но така като се замисля, не съм чул за инвеститор-оптимист. Или пък инвеститор-опортюнист...
Все доказателства търсят, преди да си сложат парите някъде. Само тези дето ги нямат са готови "ако ги имат" да ги вложат в чувала с котката.
До момента в който ги получат, де :D
Слънчо

Мнениеот solar_power » 26.05.2010 13:59

Както господин Матеев изключително правилно го формулира - няма как да се дадат пари без реална демонстрация на прототип с всички необходими и правилно извършени замервания.

Иначе си е чиста подигравка към тези, от които искате да вземете пари. Разчитайки те да са балами, няма да се получи, понеже времето на пирамидите (и фараоните) отдавна премина и баламите почти изчезнаха. Не е културно да се иска помощ за участие в проект, без да се покаже абсолютно нищо реално, а само се говори за някакви въображаеми свойства на продукта. Подходът ви в никакъв случай не е правилен.

Понеже споменавате за термините КПД (коефициент на полезно действие) и КПЕ (коефициент на преобразуване), за да избегнем недоразуменията относно тези неща, нека го формулираме като КПЕ. Коефициент на преобразуване на какво в какво? С какви входно-изходни параметри?

Но същевременно казвате, че така нареченият "трансформатор" усилва 2,3,4 и т.н. пъти. Усилва КАКВО? Какво има на входа и какво на изхода. С каква стойност на КПЕ "усилва"? В теорията, а и в практиката си има установени физични понятия за описване на дадени физични величини. Например: електрическа мощност (активна, реактивна), косинус фи, механична мощност, въртящ момент и др.

Ако сте само търговски представител и не знаете за какво става дума, тогава или поканете изобретателя тук, за да се аргументира, или просто научете малко повече за това, което предлагате.

Моля уважете конкретните въпроси на всички потребители от предните постове и предоставете снимка или видеоклип на устройството, в което се виждат параметрите му, също така кажете на какви ЦЕНИ се предлага, иначе за какво си губим времето общо взето?
Аватар
solar_power

Мнениеот Dvel » 26.05.2010 18:38

Слънчо написа:Но така като се замисля, не съм чул за инвеститор-оптимист. Или пък инвеститор-опортюнист...
Ричард Брансън :wink:
Аватар
Dvel

Мнениеот Слънчо » 27.05.2010 14:14

Да, наистина неточно се изразих. От един момент нататък - стават такива.
Другарят Branson когато е искал пари и сега когато дава пари предполагам е работил с бизнес планове. Това са хапчетата за възбуждане на апетита на един инвеститор. След като докажеш case-а си, той става моментално и оптимист и опортюнист...:lol:
Само доказателствената част липсва в нашия случай, но тя няма как да стане във форума. Затова и мистиката във такива случаи живее много дълго и човека се хаби.
Слънчо

Мнениеот Dvel » 27.05.2010 14:55

Другарят Брансън преди всичко е пич! Колко като него, (особенно в БГ) ако осъдят конкурентна компания примерно ( Върджин срещу Бритиш еъруейз), биха поделили обезщетението като премия на служителите си? ...май николко :wink: само че сега той има зад гърба си стена от лоялност, а средностатистическия, особенно БГ-предприемач - потенциална стена от подсечки.. :lol:
Аватар
Dvel

Предишна

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ