Искане за предварително проучване за производител

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Искане за предварително проучване за производител

Мнениеот plamendp » 27.07.2010 14:57

Здравейте,

В образеца на ЕОН за предварително проучване на възможностите за присъединяване на производител се иска, цитирам, "брой на фазите". Това касае консумирането на електроенергия от бъдещия обект по време на неговото строителсто (или за други нужди изобщо), предполагам?

И тъй като засега нямам нито идейни нито други проекти, как да преценя моно- или трифазно да заявя?

Пламен
plamendp

Мнениеот stevebradata » 27.07.2010 19:50

ми колко киловата ще произвеждаш ?? Заявлението трябва да ти е според мен на 3 фазно да заявиш .
едно от неписаните правила в ЧЕЗ е всичко над 30 kW да се присъединява 3 фазно поне така ми беше казано от проучвател :) истината е някъде там :))))
A и присъединяването най-вероятно ще ти е на 20 kV и ще имаш изграждане на траф и така нататък
stevebradata

Мнениеот Miro » 27.07.2010 22:59

За каква мощност става дума? Иначе всичко е относително. Но дори и да си само 10 kWp и да поискаш монофазно присъединяване, в предварителния договор може да ти пишат трифазно....
Miro

Мнениеот valka » 27.07.2010 23:46

Ако ще правиш собствен трафопост, връзването ще ти е трифазно. Няма как да се измъкнеш. :evil:
valka

Мнениеот plamendp » 28.07.2010 10:37

Трифазно ще е, трябваше и сам да се сетя. Мощността ще е над 1MW.

Благодаря за отговорите,
Пламен
plamendp

...

Мнениеот Gio » 28.07.2010 11:16

...ужас...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот plamendp » 28.07.2010 11:59

Gio написа:...ужас...

Това какво би трябвало да означава?

Пламен
plamendp

Мнениеот Miro » 28.07.2010 12:24

...че говориш за мегавати, а ти липсват основни познания ;)
Miro

Мнениеот plamendp » 28.07.2010 13:14

Miro написа:...че говориш за мегавати, а ти липсват основни познания ;)

Напълно прав си, че нямам достатъчно (основни имам) познания. От 20 години правя бизнес и половината от нещата, в които съм инвестирал са в области, в които нямам достатъчно познания, поне в началото. Просто си плащам за услугите на тези, които имат такива, например като професионалистите в този форум.

Въпроса, който зададох е свързан с простото входиране на искането, след което предполагам ще видя малка част от документите, които ще потекат между компанията ми и всички институции. Моята задача е финансирането и смазването на механизмите на проекта, какъвто и да е той. А не да попълвам бланки с така или иначе понякога непознати за мен неща.

Не бъдете саркастични по инстинкт и рефлекс. Чета форума от известно време и виждам, че в областта си сте истински професионалисти и познавате материята в цялата и дълбочина и сложност. Всеки има своя територия.

Малко дълго стана и няма нищо общо с топика, но не беше по моя воля.

Поздрави и успех,
Пламен Петков
plamendp

Мнениеот Miro » 28.07.2010 13:41

Спокойно, никой не се е родил научен...

Въпросът е, че когато подаваш такива документи или въобще започваш някаква процедура, с която не си наясно (не визирам само фотоволтаици, а каквото и да е), е силно препоръчително да ползваш консултант...не е задължително да е професионален, може и някой приятел, срещу една бира... Иначе ако захапеш нещото от самото начало по грешен начин, в бъдеще ще следват само проблеми, разходи... а може и начинанието да се окаже пълен провал.
Miro

Мнениеот Слънчо » 11.08.2010 12:25

Пламене,
Не знам на какъв етап ти е проекта, но ще те посъветвам да започнеш първо от това дали ЕОН имат свободни мощности (за момента!) да те свържат на мястото което си избрал.
Това става обикновено по втория начин, чрез фирми които имат контракти за да извършват свързване към мрежата.
От там нататък всичко си е формалност и пари.
И си подбери свестен консултант. Щом, четеш форума - сигурно лесно ще се насочиш към някой от тях.
Успех!
Слънчо

Мнениеот plamendp » 11.08.2010 13:59

Слънчо написа:Пламене,
Не знам на какъв етап ти е проекта, но ще те посъветвам да започнеш първо от това дали ЕОН имат свободни мощности (за момента!) да те свържат на мястото което си избрал.
Това става обикновено по втория начин, чрез фирми които имат контракти за да извършват свързване към мрежата.
От там нататък всичко си е формалност и пари.
И си подбери свестен консултант. Щом, четеш форума - сигурно лесно ще се насочиш към някой от тях.
Успех!

На нулев (с изключение на земята, която е налична и не е земеделска и финансирането, което е донякъде подредено).

На няколко човека от форума предложих да си платя за предварителна и последваща консултация, но ме помолиха да попътувам до другия край на страната само за да си поговорим, което не приемам за сериозно при наличните комуникации.

Както и да е, в момента работя вече с един според мен вещ в темата консултант, но никога не е излишно да имам няколко мнения и източници на информация.

Ако тук има професионалисти-консултанти, които искат да продадат продукта си, готов съм да разговарям по всяко време. Ще им дам координатите си през PM.

Поздрави,
Пламен Петков
Варна
plamendp

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ