Въпрос относно два абзаца от предварителния договор ...?

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Въпрос относно два абзаца от предварителния договор ...?

Мнениеот stevebradata » 11.08.2010 12:26

Здравейте ,
Искам да попитам следното нещо относно два абзаца от предварителния ми договор за присъединяване на парк .
Първият е относно : Да се предвиди в ел. проекта по част Електро при планово и авариино спиране на ФЕЦ да се ползва ел.енергия от мрежата 20 kV. Аз си мисля че при спиране на ФЕЦ-а трафа би трябвало да минава в режим понижаващ и когато в тавло мерене има контакт шуко може да се черпи ел.енергия и нали за това електромера е 4 квадрантов ?? Другото тълкуване на този абзац може да е да инсталира още един малък траф за собствени нужди, но парка се проектира без да се правят разчети за собствени нужди.
Това нещо какво може да означава при положение че по надолу в описанието на КТУ компановката никъде не е уполенато изискване за това нещо , което може да означава да се предвиди един малък 25 kVA траф за собствени нужди ?
Другото което ми направи впечатление , че те са написали според наредба 3 да се предвиди компенсатор на реактивна енергия до косинос фи 0,9 ?? Но цялата система работи на косинос фи 1 .
Ако някои може да помогне и да резшифрира това нещо ще е прекрасно :)
Предварително Благодаря за помощта
Прикачени файлове
dogovor predvaritelen part1.JPG
(218.75 KiB) 765 пъти
Последна промяна stevebradata на 11.08.2010 13:56, променена общо 1 път
stevebradata

Мнениеот DanielDimov » 11.08.2010 12:37

с първото ти казват че консумацията ти ДОРИ И ЦЕНТРАЛАТА ДА НЕ РАБОТИ пак ще се изважда от произведената ти енергия, което е в нарушение на закона разбира се

с други думи ще имаш един електромер който ще отчита на един брояч енергията и ще прибавя/изважда енергията в другата посока

с второто (предполагам) искат да ти кажат че инверторите ти трябва да компенсират чуждата (или собствената ако има такава) реактивна енергия ако тя води до изместване между тока и напрежението с най-много 0.9 cos ф

с други думи те задължават да ползваш инвертори които могат да правят компенсация (а такива все още няма много, но пак добре че ги има)
DanielDimov

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ