Здравейте ето ви нещо интересно като гледам някой го е внесъл и даже има гаранция
http://aivanov66.blog.bg/biznes/2010/06 ... ile.567967
Lambov написа:Доколкото си спомням, планира се изграждане на глобална електропреносна мрежа. Когато това бъде направено, няма да е необходимо акумулиране, защото по всяко време на денонощието някъде по земното кълбо е слънчево. Освен това съм чувал за разработки за пренос на енергия, добита в орбита около Земята, към мрежа на Земята. Ще става чрез фокусиран, високоенергиен лъч, но за сега лъча не може още да улучва приемната антена на Земята.
ИванПлачков написа:Lambov написа:Доколкото си спомням, планира се изграждане на глобална електропреносна мрежа. Когато това бъде направено, няма да е необходимо акумулиране, защото по всяко време на денонощието някъде по земното кълбо е слънчево. Освен това съм чувал за разработки за пренос на енергия, добита в орбита около Земята, към мрежа на Земята. Ще става чрез фокусиран, високоенергиен лъч, но за сега лъча не може още да улучва приемната антена на Земята.
ИванПлачков написа:...
Това са т.нар. "ПАВЕЦ"-и.
В България има само една единствена - "ПАВЕЦ Чаира", построена още при социализма , работи и сега.
...
Miro написа:
"Чаира" НЕ Е единствената ПАВЕЦ у нас.... Имаме и "Белмекен" и "Орфей". По-малки са, но пак са си ПАВЕЦ. Ако се поровиш по темите, ще видиш, че сме обсъждали какви ли не варианти за съхранение на ел.енергия, изпробвани по света - батерии, павец, компресиран въздух, високооборотни маховици и т.н...пак повтарям, че доматите не ги ядем с колците...
ИванПлачков написа:ПАВЕЦ Чаира е на системата Белмекен-сестримо!
ИванПлачков написа:А ти що се дразниш, когато някой също се опитва да пише нещо, което смята за полезно? Може и да има неточности - подобрявай нещата, не се сърди така, човек!
ferdy написа:Смятах го и аз, няма да успее със сигурност. Сметнах го с Цанков камък, Горна Арда, с още толкова вятърни паркове (въпреки, че няма място за толкова) и с фотоволтаици при запазване на настоящите темпове на развитие (вкл. и новия парк на ЕВН и този на Тошиба).
16 % при сегашните темпове няма да достигнем, категорично.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта