Ден на енергийната ефективност на Германия

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот pepet » 10.04.2008 18:57

8 април 2008 07:44

Ден на енергийната ефективност на Германия ще се проведе в столицата с медийното партньорство на Дарик радио. Примерът на Германия в производството на енергия от възобновяеми енергийни източници ще бъде акцентът на двудневната конференция.
През първия ден от дебата германски лектори ще представят проучване за най-новите технологии за подаване на електроенергия, както и успешните модели за снабдяване с ток на обществени сгради и улично осветление в Югоизточна Европа.
По време на втория информационен ден немските експерти ще разкажат за добрите практики на страната им в производство на енергия от вятър, вода, слънце и биомаса. Германия произвежда най-много екологична енергия от всички страни в Европа - около 1000 пъти повече от България и съседите ни в района.

http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=16299

Колеги, ако някой е чул нещо повече за този ден на енергийна ефективност на Германия, моля да сподели.
pepet

Мнениеот Lupus » 10.04.2008 19:55

Lupus

Мнениеот nelike » 11.04.2008 16:16

аз бях на тези дни в НДК, беше част от Конгреса по енергийна ефективност и ВЕИ. Немците представиха развитието на различните сектори в ЕЕ и ВЕИ, беше доста интересно. Аз присъствах на презентацията за развитието на пазара на соларни технологии и казаха че има голям интерес от немски производители/инсталатори/инвеститори да навлязат в България. Имаха и доста интересна експозиция. Предполагам че можете да се свържете с организаторите от Виа Експо office@viaexpo.com за повече информация или да влезете тук http://german-renewable-energy.com
nelike

Назад към Свободни теми и дискусии