Срокове Е.ОН

Нормативни документи, касаещи узаконяването на електроцентрали, използващи Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Е.Он Германия

Мнениеот EOS Technologies » 28.11.2010 00:51

Ето от Е.Он Ханзе (Северна Германия) как се пресмята....

http://www.eon-hanse.com/pages/eha_de/N ... 070104.pdf

От стр. 38 става интересно.

Трафът може и да е 500кВА, но жиците след него да не "пасват" - така, че само с мощността на трафа не можеш да ИМ се обосновеш...
EOS Technologies

Мнениеот venkap » 28.11.2010 02:09

Предполагам не твърдиш, че мощността на трафа ще е в пъти по-голяма от възможностите на електропроводите.
venkap

Мнениеот EOS Technologies » 28.11.2010 02:19

Дадох го само като пример...
EOS Technologies

Мнениеот weskoo2000 » 28.11.2010 14:36

Бях захвърлил цялата документация,мислите ли че може да се получи нещо ако пиша до ДКВР ?

П.С: Бях на среща в Е.ОН след като получих въпросното становище,но не бях подготвен.Там един господин на видима възраст-20-25 години(максимум) ми обясни,че за този регион имало заявени становища за 300 мегавата а потреблението в района било 20,също така обясни,че далекопроводите там били много натоварени заради перките и при силен вятър ако не успеят да ги спрат ставали много аварий.Та затова.....становища за момента не издавали ...или по-точно,издават такива,че да забравиш за всякакъв вид ВЕИ инвестиции в района :(
weskoo2000

Мнениеот venkap » 28.11.2010 17:02

weskoo2000 написа:Бях захвърлил цялата документация,мислите ли че може да се получи нещо ако пиша до ДКВР ?

П.С: Бях на среща в Е.ОН след като получих въпросното становище,но не бях подготвен...:(

За какво не си бил подготвен?
venkap

Мнениеот EOS Technologies » 28.11.2010 21:09

Веско,

ако искаш да правиш "вятър", вземи да докажеш на господата, че имаш парите за тези 185кВп в сметката ти в банката... тогава можеш да бъдеш по еркек... В момента изглеждат нещата така, че май и ти искаш да "блокираш" 185кВ мощност с намерението но БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ да ги осъществиш/построиш!?

Или греша?
EOS Technologies

...

Мнениеот Gio » 28.11.2010 23:54

...грешиш разбира се - щом една частна фирма ще определя дейността на друга такава, по-добре да дефинира позицията си по-качествено - поне юрист да може да го приеме като начало...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот EOS Technologies » 29.11.2010 00:37

Нека други да ме дефинират. Факт е, че всички се сърдят, че няма капацитет в мрежата... Който се е усетил по-рано и е блокирал по стотин киловати и даже мегавати е в изгодна позиция - за сега!

И понеже на Е.Он & Со им е точно да не се строи нищо, трябва всеки един от недоволстващите да се обърне към ДКЕВР и прочие и да докаже, че има финансови средства да построи ФЕЦ веднага. Но, понеже повечето от тях нямат пари даже и да финансират ДДС-то на стоката, да не говорим за 50% от нея, постоянно негодуват и се оправдават, че туй или унуй неставало.

Който има пари, намира начина. Който няма, се оправдава. Това е истината. Имаме централи в Германия, построени, готови.. с блястящ рендит. Само като пример: цена 230.000^, доход около 25.000^ годишно от продажбата на ток. 20 години - гарантирани от ВЕИ ЗАКОН.

Като има толкова желаещи, да заповядат. За един ден трябва да дойдат до Германия и да се подпишат един-два пъти. Няма проекти, няма глупости. Германия има най-стабилното законодателство, всичко е тип-топ. Защо не идват?? Защото нямат финансови възможности. Това е положението, mein lieber Gio :-)

И само си пишем тук бла бла...

Мен ако ме питаш, и аз съм междувременно от другата страна. От какъв зор нашите пенсионери да финансират американски инвеститори на ФЕЦ в България? Българите имат безкрайно минимално участие в тези проекти, парите пак изтичат от България към Запада.

И понеже и политиците са ни загубени, не знаят как да защитават българските интереси и ни продават за без пари.

Като че ли беше невъзможно за 4 години да се локализира немския закон за ВЕИ в България, да се понапасне малко с клаузи, които защитават Българския пазар и готово? Не става, щото сме бедни и продажни.
EOS Technologies

...

Мнениеот Gio » 29.11.2010 00:49

...втори път изтривам отговора си на написаното от теб - надявам се някой по-млад ще го остави написан... хайде със здраве...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот EOS Technologies » 29.11.2010 00:58

Понеже сме на невербална комуникация, има риск да се разберем погрешно. Но, понеже съм любопитен към това което мислиш, ще те помоля да ми го пратиш по ЛС или да го напишеш тук. Не се притеснявай за мен, аз раздавам, но и понасям....

С какво не си съгласен? Или с какво си съгласен?
EOS Technologies

Мнениеот petyostoev » 29.11.2010 10:32

Много ми е интересно дали в ДФЗ изчисляват рендита както го е изчислил EOS.И дали така го изчисляват и за къщите за гости и аджеба кой по добър?
Сори тая дума не знам откъде я измислих.
petyostoev

Мнениеот EOS Technologies » 29.11.2010 12:29

Здравей Петъо, с "къщите за чужденци" имаш впредвид, инсталациите на чужденците?

Това сме го дъвкали 100 пъти, но още веднъж, за тези дето сега се включват в предаването: в България не може да изчислиш рендит, който би бил валиден за повече от 1/25 на срока на експлоатация на ФЕЦ-а. Докато не се фиксира цената, си играем на борса...

Та ДФЗ-то няма какво да ми изчислява рендита, защото:

а) не могат - виж по-горе
б) не е тяхна работа - може, да съм закупил оборудването от фалирала фирма на 30% от пазарната стойност. Какво ще стане? Ще ми направят индивидуална цена на изкупуване ли? За да не печеля много (цитат Шушулов)

Ама ние много се отклонихме. Веско искаше да разбере съвсем други работи :-)

Петъо
EOS Technologies

Мнениеот ferdy » 29.11.2010 13:17

Който има пари, намира начина. Който няма, се оправдава.

А много често у нас и този, който има пари, не може да се оправи с чуждите ЕРП-та, у които няма нищо западно, щом стъпят на наша земя.

Е.ОН каква фирма е? Точно така. Най-сериозните проблеми са с тях. При това основно защото не искат да инвестират и да си спазят приватизационния договор. Защо никой не им потърси сметка за това? Защо никой не им погледне инвестиционната програма?

Освен да се дъвчат с НЕК, нищо друго не правят в момента, освен да прибират пари по всякакъв начин. Законен, разбира се.

Примери има много, мога да нахвърлям няколко. 3 линии НН на под 100 м от имота, присъединяване на 700 м за 30 кВт мощност. Становища за предварително проучване, които са абсолютно еднакви и в тях няма и дума конкретна и т.н. и т.н.

Не могат да направят една подстанция в района си, а ЕВН прави такава на тяхна територия.

Хайде стига хитрини на дребно.

ЕВН каква фирма е?
Как може да кажат на инвеститор: не знаем къде ти е точката на присъединяване, но ще я сменим. За по-лесно пращат директно в подстанция. В района на ЕВН това лято курорти стояха на режим на тока, смятайте, че туристите попаднали по това време на море, повече никога няма да се върнат, даже и да пуснем още 5 малоумни рекламни кампании.

За ЧЕЗ изобщо няма да говоря, те не знаят къде се намират по принцип. Пенсионно дружество е оператор на мрежи, догодина може да започнат самолети да строят, стига някой да ги пусне.

НЕК пък изобщо няма да ги коментирам - на умряло куче, нож не се вади. Източиха компанията, назначиха шегаджия за шеф, половината ЧЕЗ нахлу на работа там, сега и от Е.ОН започват да се прехвърлят към София. Ръководен кадър от компанията, нарича производителите на енергия "абонати" и ние искаме това нещо да работи...

ПП. А Петьо имаше предвид проектите за селски туризъм по 312-та мярка.
ferdy

Мнениеот weskoo2000 » 29.11.2010 17:08

:D споделих тук моят проблем а то какво стана.... :D имам ли пари , нямам ли пари,даже някои вече са сигурни ,че нямям :D .За пояснение: Земеделска дейност извършвам в региона,обработвам над 10 000 декара там,имам база с техника за милиони,както и собствени камиони за превоз на продукцията ми....та според вас,дали имам средства?
weskoo2000

Мнениеот ferdy » 29.11.2010 17:14

Харесва ми този развой на темата, продължавайте. :lol:
ferdy

ПредишнаСледваща

Назад към Нормативни документи