weskoo2000 написа::D споделих тук моят проблем а то какво стана....имам ли пари , нямам ли пари,даже някои вече са сигурни ,че нямям
.За пояснение: Земеделска дейност извършвам в региона,обработвам над 10 000 декара там,имам база с техника за милиони,както и собствени камиони за превоз на продукцията ми....та според вас,дали имам средства?
Въпросът ми беше малко недоразбран. С него исках да разбера, дали имаш СВОБОДНИ средства за инвестиция във ФЕЦ, а не дали имаш активи като трактори, камиони и прочие за милиони.
Ако ми кажеш, че имаш пари за фотоволтайк (рентабилитет 8-10%), значи (според мен):
а) земеделството не върви въобще (предполагам, там имаш 10-50% рентабилитет)
б) имаш толкова много излишен капитал, че няма вече къде да го инвестираш в твоя бранш
в) не знаеш, как седят нещата по фотоволтайка у нас
г) съвсем нямам понятие от фороволтайк
Който има РЕАЛНИ възможности да инвестира (говорим за Българи в страната) във ФЕЦ, той притежава ИЗЛИШЕН капитал. И понеже хората, които АЗ познавам с такива параметри си ги броя на пръстите на едната ръка и ми остават още не малко свободни пръсти по нея, имам това реалистично гледане/виждане.
Повечето от средно големите централи в БГ бяха построени с цел взимане на 70% субсидия, имидж или други маркетингови цели на пръв ред, а не заради рентабилитета им.
Това е причината, да не вярвам вече на заявления от рода на: Искам да строя 185кВп централа, но не ми дават

Радвам се, че не го взимаш на лично моето изказване - просто ти се случи