Неизяснени КАЗУСИ, касаещи действията на ДФЗ

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот 867348 » 05.12.2010 11:07

Ферди, а какво ще кажеш за следния случай. В селото, в което ще правя централата (дай боже) в един стоп. двор /УПИ/ разбрах, че имало още някой, който на другия край на селото (не знам дали е УПИ или зем. земя) щял също да прави централа. Нито сам го чувал, нито съм го виждал. Ако и това са свързани лица само защото са в едно и също село - здраве му кажи! То във всяко село вече има по една централа, нормално е някъде да се случат и две. :?:
Иначе поздравления за вашите усилия с Матеев!
Последна промяна 867348 на 05.12.2010 11:25, променена общо 1 път
867348

Мнениеот Mateev » 05.12.2010 11:21

Според мене няма да има проблеми, ако двете централи са проектирани от различни проектанти, по различно време, в различен стил, с различни модули и имат различни оференти и оферти и е спечелила различна фирма. Въобще всичко трябва да е различно, защото не се знае с кое ще се заядат. Прекрасно разбирате, че ДФЗ търси под вола теле, като при това го търси много усърдно с голяма лупа.

За съжаление никой не може да каже дали твоя казус ще мине. Дори и експертите от ДФЗ няма да могат да ти кажат точно. При такива заплетени казуси най-вероятно отговора ще е "ами ще видим съвета какво ще реши". Според мене няма да има проблеми, но решението си е твое и риска си е твой.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот petyostoev » 08.12.2010 15:32

"Аз предлагам да се възползваме от това и поне веднъж да пратим някой наш представител, за да видим как протича процеса по утвърждаване на проекти."

Подкрепям идеята на г-н Матеев и ПРЕДЛАГАМ като наш представител Ferdy !!!!!!!!!!!!!!!

Г-н Матеев може да и осигури пълномощно от БФА,предполагам,че няма да има нищо напротив.
Какво ще кажете ?
Може би обаче ще трябва да се побърза,че като са казали до края на годината, няма много време.
petyostoev

Мнениеот ivanvarna » 16.12.2010 16:09

Какво стана с идеята да се присъства на ЕКОП, и имали заседания тази комисия, нещо от ДФЗ пак замлъкнаха.
Ferdi, действаш ли по въпроса да видим аджаба колко е прозрачна тази комисия!
ivanvarna

Мнениеот ferdy » 16.12.2010 16:49

По този въпрос не действам, трябва асоциация да ме упълномощи да я представлявам. А комисии ще има преди и след Коледа.
ferdy

Мнениеот joro76 » 28.12.2010 22:43

867348 написа:Ферди, а какво ще кажеш за следния случай. В селото, в което ще правя централата (дай боже) в един стоп. двор /УПИ/ разбрах, че имало още някой, който на другия край на селото (не знам дали е УПИ или зем. земя) щял също да прави централа. Нито сам го чувал, нито съм го виждал. Ако и това са свързани лица само защото са в едно и също село - здраве му кажи! То във всяко село вече има по една централа, нормално е някъде да се случат и две. :?:
Иначе поздравления за вашите усилия с Матеев!
Колега здравей може ли да ти кажа едно мнение (и то доказано за мене вече)ти ;както и аз сме коректни инвеститори (от това което си написал вадя извод) които имат желания да изградят централа и най важното е че имат възможност за това -Така какво се получава същото и като при мене когато излезе на мода това със (свързаните проекти ) се получи следното в дадено место (дак кажеме село ;местност и др)няма интерес от 312 и в момент в които се появи достатъчно сериозен инвеститор да прави нещо реално нещо което ще даде работни места което ще помогне в икономиката било тя местна или национална в този същия момент без да закъснее се появява още някои "инвеститор"така се случи и при мене сещаш ли се какво се получава ??? Ама няма да им стане играта от фонда ако са профисионалисти трябва да отсеят просото от плявата ако те самите не са свързани и то много лесно може да се получи ако имат желание щом четат форума можем ние инвеститорите да им дадеме съвети как да риагират на тези нови рекитьори ако имат желания за това разбира се.И друго да ти кажа няма как да знаеш за него защото след като по някакъв начин те е проучил след тебе е взел да работи по въпроса .Един въпрос към теб към кое ЕРП си ?
joro76

Мнениеот 867348 » 05.01.2011 00:08

Към ЕВН съм.
867348

Предишна

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ