Среща на форума в Габрово на 05.03.2011

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Vandal » 06.03.2011 10:20

Да ни е честита новата асоциация колеги.
Очаквайте подробности.
Аватар
Vandal

Мнениеот Mateev » 06.03.2011 12:28

Започвайте да давате предложения за името - това е най-важното, защото трябва да подготвим документите по учредяването колкото се може по-бързо.

Просто генерирайте идеи, а после ще се проведе гласуване с анкета. Ще гласуват само учредителите, но идеи за имена могат да дават всички.

Името е желателно възможно най-кратко и възможно най-пълно да описва асоцияция, която:

1. Е Асоциация
2. Е в България
3. Бори се за българските инвеститори в малки ВЕИ
4. Бори се парите от ВЕИ ток да остават в България и да стимулират Българската икономика
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 06.03.2011 12:37

Накратко за събранието:

1. Присъствуваха почти 40 човека, които представляваха 27 учредителя - основно фирми и 1-2 физически лица
2. Име не се избра - ще го направим чрез форума
3. Когато изберем име, ще регистрираме и домейн и спешно ще създадем нов форум по съвременен софтуер, който освен форум ще притежава и блог, Content Management System, чат и т.н.
4. Този форум ще има няколко различни нива за достъп - за членове, за регистрирани нечленове и за гости.
5. Този форум ще бъде основно комуникационно средство за обсъждания. Решения ще се вземат с анкети.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Lakov » 06.03.2011 13:00

Брей, много рано сте станали! Явно уискито е било добро. :D
Относно името, какво ви е мнението за това?:
Българска Фотоволтаична Асоциация на Малките и Средни Инвеститори
Lakov

Мнениеот TT » 06.03.2011 13:58

Наример:
Българска Фотоволтаична Асоциация на Граждани, Малките и Средни Инвеститори..... (БфА-ГМСИ)
Bulgarian Photovoltaic Association of Citizens Small and Medium Investors... (BpvA-CSMI)

или

Фотоволтаична Асоциация на Българските Граждани, Малките и Средни Инвеститори ... (ФА-БГМСИ)
Photovoltaic Association of Bulgarian Citizens Small and Medium Investors .... (PvA-BCSMI)

запетайката в пълния текст нещо не ми харесва,
а Тирето в съкращението ? кажете,..
наблягам на българските граждани заради дворните места, покривите и фасадите им.
Например да кажем и да покажем на баба-ти Иванка и дядо-ти Кирчо че могат да се възползват от това без да бъдат финансово ощетени, а ще имат по някой лев не само за тях а и за внуците им.
Последна промяна TT на 06.03.2011 15:55, променена общо 1 път
TT

Мнениеот Markov » 06.03.2011 15:32

Моето предложение е :

БАМСИ - Българска асоциация на малките соларни инвеститори

BASSI- Bulgarian association of the small solar investors

Нарочно е членувано малките за да става ясно, че не са големите.

Ето как се вписват и решенията на учредителното събрание за целите на асоциацията:

Цел номер едно : 100 000 соларни покрива по 5 квт = 500 Мвт - искана от нас квота за малките инвеститори

Гарантиране на сегашните преферециални цени за 5 квт

Диференцирани цени за всички соларни проекти в зависимост от мощността

Субсидии само за малки проекти и също да са диференцирани в зависимост от мощността

Нямаме нищо против да се правят и големи проекти. Ние държим само за преференциални условия за малките. Не искаме дискриминация.
Всеки от големите може да прави и малки проекти, докато обратното не е валидно за съжаление.

Изобщо в борбата на киловатите срещу мегаватите ние заставаме на страната на киловатите
Аватар
Markov

Мнениеот TT » 06.03.2011 15:50

Според мен самото име трябва кратко и ясно да изпраща послание:

1. каква е целта на асоциацията
2. на кого ще защитава интересите
TT

...

Мнениеот Gio » 06.03.2011 17:18

...простете, ако звучи несериозно за някой - не е заради това, че не мога да гласувам, след като не съм успял физически да присъствам на учредяването - не, не е. Споменах вече на другар, че още преди да установим правата, започваме да установяваме рестрикции. Но вече направих предложение за име, което замина някъде като пост. Затова сега едно име на човек - Дядо Рачо Ковача - мисля, че ще подхожда на новото сдружение. Връзката с мястото на учредяване е твърда и ясна, нетрадициония подход е налице, връзката с човеците е налице, защото две поредни правителства си скъсаха дупетата да дават на нашего брата - инвеститор, инсталатор, или всеки свързан с тази заетост - име лошо... А тези абревиатури - БЕХ, БФК, ЧЕХ - отдавна са писнали на хората. Щом сте по-близо до човеците, по-близо сте до силата... Бизнес задруга "Дядо Рачо Ковача"...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Re: ...

Мнениеот TT » 06.03.2011 18:18

Gio написа:... Щом сте по-близо до човеците, по-близо сте до силата...

Е това е мъдро изказване
Браво!!! Gio.com :thumleft:
TT

Мнениеот DanielDimov » 06.03.2011 18:22

СУПЕР!!! Това е организацията в която ще се включа и аз.

Много ми се искаше и аз да дойда на срещата, но имаме малко дете и заради него не можах...

Засега ще се включа с двете предишни предложения за име:

1. Association of Bulgarian Investors in PhotoVoltaics (ABIPV)

2. Bulgarian Solar Energy Association (BSEA)
DanielDimov

Мнениеот Mateev » 06.03.2011 20:44

Които не са присъствали на срещата, не са дискриминирани. Името и устава са единственото нещо, което ще се гласува само от учредители. Просто няма как да стане по друг начин. Името и устава са ни необходими, за да регистрираме асоциацията. Веднага след това ще започнем да приемаме нови членове и вие ще можете да влезете и да помагате в създаването на документи. Членския внос е само 50 лева на година.

Можете и сега да участвувате в дискусиите, но за съжаление няма да можете да гласувате. Така е по закон. Трябва да сме много стриктни в това отношение защото иначе един единствен злонамерен ще може да ни създаде много проблеми и да започне да съди асоциацията за незаконосъобразни решения.
Последна промяна Mateev на 06.03.2011 20:45, променена общо 1 път
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот BuxpoHpaB » 06.03.2011 20:45

Привет. Колкото и несериозно уж да звучи,
Gio написа: Дядо Рачо Ковача

е доста простичко и по-скоро би вменило на обикновения човек с покрив, че това е "неговото" сдружение, защото и следното е вярно:
Gio написа:А тези абревиатури - БЕХ, БФК, ЧЕХ - отдавна са писнали на хората. Щом сте по-близо до човеците, по-близо сте до силата... Бизнес задруга "Дядо Рачо Ковача"...

Какво остава за някакви дълги имена тип BPHASICAK и т.н.

Разбираемо е желанието името да е максимално кратко, но това просто няма как да стане, при положение, че хем трябва да съдържа "асоциация", "български" и да показва насочеността си.

Важно е и паралелно да се мисли, как дипломатично да се покаже на други асоциации, че тази не е конкурент, както и да се избегнат каквито и да било идеи за конфронтация.
Аватар
BuxpoHpaB

Мнениеот Gio » 06.03.2011 20:47

TT написа:
Gio написа:... Щом сте по-близо до човеците, по-близо сте до силата...

Е това е мъдро изказване
Браво!!! Gio.com :thumleft:

...да, предполагам си прочел абревиатурата на своите предложения. Интересно, че никой не обърна внимание на това, че новата асоциация започва дейността си със забранително действие, а именно невъзможността да се гласува и от хора, които не са имали възможност да бъдат на учредителната сбирка... Както и да е... Г-н Матеев, аз самия отделих от времето си, за да подредя проекто-устав на тази организация - просто не можах да дойда, поради ред причини. Сега отново се оформя групички, групировки - нещо така типично за всичко що е българско...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот BuxpoHpaB » 06.03.2011 20:57

Gio написа:, а именно невъзможността да се гласува и от хора, които не са имали възможност да бъдат на учредителната сбирка... Както и да е... Г-н Матеев, аз самия отделих от времето си, за да подредя проекто-устав на тази организация - просто не можах да дойда, поради ред причини. Сега отново се оформя групички, групировки - нещо така типично за всичко що е българско...

Момент. Има някакво неразбиране.
Какво пречи всеки да гласува за името, а учредителите да го приемат официално?
Аватар
BuxpoHpaB

Мнениеот Mateev » 06.03.2011 21:01

Една асоциация не може да бъде фотоволтаична. Фотоволтаични са само панелите. И въпреки това Българска фотоволтаична асоциация звучи добре и се възприема сериозно. Следователно и Българска соларна асоциация ще се възприема по същия начин. Дори е по-доброто име от двете.

Както предполагам се досещате, ние имаме проблем с представянето в интернет. Каквото и име да си изберем, то ще бъде някаква абревеатура като име на домейн и никой няма да го помни. При това положение когато някой търси асоциацията, че ползва Гугъл. Но в него ако се напише "фотоволтаична асоциация" на първо място ще излезе другата асоциация и така ще е поне в следващите 1-2 години. Следователно може би трябва да избягаме от ФОТОВОЛТАИЧНА и единственото друго разумно име е СОЛАРНА. А дали ще добавим ЗА МАЛКИ И СРЕДНИ ИНВЕСТИТОРИ или не - това е нещо друго и то ще се реши на етап гласуване.

Има и още едно съображение за думичката СОЛАРНА - аз притежавам соларна фирма, която се казва "СОЛАР" ООД. Тази фирма е създадена само и единствено за да ми дадат домейна solar.bg. От Цифрови системи обаче ме измамиха. Домейна беше празен и аз го заявих за регистрация. Те ми казаха да регистрирам фирма и че след това ще ми го дадат. Регистрирах фирмата и се оказа, че са го дали на някой друг свой човек. Вдигнах малко скандали, но не съм се престаравал, защото не ми беше много зор. Сега обаче мисля да заведа дело и със сигурност ще го спечеля. И ще си взема домейна. По-подходящ домейн за асоциацията няма. Произволно търсене в Гугъл за нещо соларно моментално ще вади сайта на асоциацията на първа позиция. Та това е и обосновката ми да има думичката СОЛАРНА в името на асоциацията. Не съм обаче убеден че това е най-доброто, така че с интерес очаквам и други предложения. И ако имаме друго добро попадение, ще се съглася и ще гласувам за него.
Аватар
Mateev
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии