Съдействам за финансиране на проекти над 3М долара!

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Съдействам за финансиране на проекти над 3М долара!

Мнениеот investi » 07.03.2011 01:53

Финансиране от Ексим банк за всякакви ВЕИ и проекти от други области на икономиката.
Изискването е да имате 10% самоучастие, и да ползвате американски модули.
Понеже знаем че 10% самоучастие са непосилни за собствениците на проекти, сме договорили възможност за краткосрочно ко-финансиране от 3 фонда.
Ще се радваме ако можем да помогнем на някого!

http://www.capital.bg/biznes/predpriema ... i_stoki_i/
investi

Мнениеот EOS Technologies » 07.03.2011 13:25

Пусни ако обичаш лихвения процент и други условия на кратко, да не си пишем излишно...
EOS Technologies

Мнениеот investi » 07.03.2011 16:01

Първо се попълва бланка с която банката преценява дали ще работи върху проекта ви.
След това се разглежда бизнес плана, ако има положително становище, следва проверка на документи от определени адвокатски кантори във България. Междувременно тече абсолютно същата кореспонденция с кофинансиращ фонд. Лихвата на банката е 3%, на фонда 5%.
investi

Мнениеот petyostoev » 07.03.2011 16:12

А има ли някакви ограничения за размера на инвестицията,за малки, за средни или за големи проекти.
petyostoev

Мнениеот Слънчо » 07.03.2011 18:25

petyostoev написа:А има ли някакви ограничения за размера на инвестицията,за малки, за средни или за големи проекти.

Очевидно е за над 1 MWp, щом е над $3 М
Много апетитни лихви! Толкова примамливо, че човек почва да се съмнява чак.
Значи можете да осигурите 10-те % чрез бонда за 5% лихва и останалите 90% от Ексим банката на 3%. Единственото условие е да бъде използван американски продукт. Така ли да разбирам офертата?
Това е жива революция в ФВ (американска). Дори и китайците не могат да се похвалят с такова лансиране на продукцията си!
Какви са комисионните по организирането на апликациите?
На какви условия трябва да отговаря човек за да бъде одобрен?
Би било добре да се дадат ориентири, за да не се хаби всеки да прави упражнението - "да пробваме и ние".
Дай малко повече колега! Интересно предложение! Клъвнах.
Слънчо

re

Мнениеот iliae » 07.03.2011 18:30

Колегата пише, че финансират проекти над 3М$. Аз мисля, че може и по-малки. За повече инфо вижте приложения файл.

Поздрави,

iliae
Прикачени файлове
ex-im_bank_bulgaria_bg[1].ppt
(76 KiB) 646 пъти
iliae

Мнениеот Слънчо » 07.03.2011 18:53

За Ексим - ясно. За бондовете малко - мъгла.
А и доста други въпроси има за отговаряне, докато е ясно: Кой, къде, как?
Все пак трябва да има някакви общи положения.
След това вече спецификата - индивидуално.
Като кажете А, кажете и Б...
Призентирането с половин уста, не може да не възбуди съмнения, колега.
Поставете се на мястото на слушателите и ще разберете какво се изисква от представянето на такава услуга.
Слънчо

Мнениеот Mateev » 08.03.2011 02:20

В този форум не един път са се писали партенки по повод на някакви мечта-финансирания. Нормално е и това предложение да се възприема на нож или дори и с лек присмех. Ако искате да ви възприемем сериозно, ами напишете нещо повече. Направо презентирайте предложението с най-големи подробности и не ни карайте да вадим информацията от устата ви с ченгели.

Аз съм кандидат номер едно. С известна мобилизация на средства от тук-там мога да осигуря самоучастие в размер на 10% от порядъка на 1М. Искам кредит за 10М или за около 4-5MWp. Ще си намеря готов проект и ще си го купя - в момента се предлагат под път и над път.

Та въпроса ми е един единствен - как ще ме убедиш да ти повярвам и да похарча един чувал пари, за да купя и подготвя проект, а после да се окаже, че разбираш ли хък ...., мък ...., ама ние ...., ама ти .... и т.н.

Предполагам разбираш, че когато говорим за милиони, офертата не може да се изчерпва с 2-3 изречения. Просто направи подробна презентация на твоето предложение и в зависимост от качеството на презентацията всички посетители от форума ще преценят дали си имат работа със сериозно предложение или просто това е поредната партенка, кандидат за хумористичния раздел на форума.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот levis » 08.03.2011 02:28

investi написа:Първо се попълва бланка с която банката преценява дали ще работи върху проекта ви.
След това се разглежда бизнес плана, ако има положително становище, следва проверка на документи от определени адвокатски кантори във България. Междувременно тече абсолютно същата кореспонденция с кофинансиращ фонд. Лихвата на банката е 3%, на фонда 5%.

Не се натискайте толкова. Според мен човека не е уточнил, че лихвата е месечна.
levis

Мнениеот Vandal » 08.03.2011 03:00

Уловката е друга, и тя се нарича "Такса за кандидатстване"
Ще те зарибят и накрая ще ти кажат че си одобрен ама трябва да се плати еди каква си сума.
После чакай от умрял писмо.
Както са казали: НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД.
Или: Прекалено е хубаво за да е истина.
Пуу, стана къстно. Лека нощ.
Аватар
Vandal

Мнениеот Слънчо » 08.03.2011 08:09

От среднощни четения по темите, по едно време темата "Финансиране на проекти...", ми се превидя като " фантазиране по проекти..." :D
Слънчо

Мнениеот pmihailova » 08.03.2011 11:42

Слънчо написа: ... ми се превидя като " фантазиране по проекти..." :D

ЯКОООООО :D
pmihailova

Мнениеот investi » 08.03.2011 13:59

Колеги, аз не искам и никога няма да искам комисионна или каквито и да е пари от собственик на проект. Имам достатъчно средства да живея добър живот. На който съм помогнал, може да ми се отблагодари с каквато сума пожелае! Не искам да се обвързвам емоционално и физически да си губя времето в срещи и разговори с никого. Който го интересува моята чисто човешка услуга, да ми изпрати имейла си, за да му изпратя формата за кандидатстване! Ако банката одобри попълнената форма, и реши да продължи напред с инвеститора, моята услуга приключва с изпращането на информация за фондовете за кофинансирането. Инвеститора си комуникира с банката, фонда и мен не ме интересува дали са се разбрали или не. Не нося отговорност за никого. Само ще кажа че много проекти се реализират във България, с помощта на Ексим. За г-н Матеев, може да си проучите проекта и без да е ваш и после да си го закупите при одобрение.
investi

Мнениеот Mateev » 08.03.2011 14:31

Тази форма можеш директно да я качиш като файл тук на форума и който иска, ще си я изтегли.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот investi » 08.03.2011 17:56

Има някакъв проблем, не мога да ги прикача. Съжелявам.

"
Прикрепеният файл/Изображението не трябва да е повече от 800 пиксела широко и 1600 пиксела високо "
investi

Следваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ