Запитване

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Запитване

Мнениеот vlado_gorna » 03.06.2011 16:33

Здравейте, имам няколко въпроса, и ще съм Ви благодарен ако ми отделите малко от скъпоценното си време и ми отговорите. В момента завършвам дипломната си работа, която е за Диверсификация на дейността на предприятие в селски район, и сега стигнах до проект, които ще е за изграждане на соларен парк. Искам да попитам, кои вид соларни модули е най-добре да използвам, и ако приемем, че от този вид закупя 800броя, колко инвентора ще са ми необходими(и какъв вид/тип), колко разпределителни кутии, и колко метра кабели. И последното, колко ще ми бъде очаквания производствен капацитет(kWh)за година? Ще кандидатсвам по ПРСР, мярка 312,като местоположението за реализацията на проекта е село Константиново, община Свиленград. Избрах този район на страната, защото е характерно силното и продължително слънцегреене.

Благодаря предварително, ще съм много щастлив ако ми помогнете.
vlado_gorna

Мнениеот energy11 » 03.06.2011 16:46

Средно за годишно производство можеш да заложиш 1200kWh на година от 1kWp системна мощност. За всички останали въпроси, които си описал е най-добре да се обърнеш към консултантски и проектантски фирми в бранша. Ще откриеш такива и тук ако прочетеш това-онова по темите, а с фирмата-домакин на форума предполагам можете да си бъдете от полза в това твое начинание.
energy11

Re: Запитване

Мнениеот lz1wvm » 03.06.2011 22:20

[quote="vlado_gorna"]Здравейте, имам няколко въпроса, и ще съм Ви благодарен ако ми отделите малко от скъпоценното си време и ми отговорите. В момента завършвам дипломната си работа, която е за Диверсификация на дейността на предприятие в селски район, и сега стигнах до проект, които ще е за изграждане на соларен парк. Искам да попитам, кои вид соларни модули е най-добре да използвам, и ако приемем, че от този вид закупя 800броя, колко инвентора ще са ми необходими(и какъв вид/тип), колко разпределителни кутии, и колко метра кабели. И последното, колко ще ми бъде очаквания производствен капацитет(kWh)за година? Ще кандидатсвам по ПРСР, мярка 312,като местоположението за реализацията на проекта е село Константиново, община Свиленград. Избрах този район на страната, защото е характерно силното и продължително слънцегреене.

Благодаря предварително, ще съм много щастлив ако ми помогнете.[/quote]

Здравей Владо,каква ти е специалността,която завършваш.Защо проекта ти е за селски район.С дипломна работа ли ще кандидатстващ по посочената мярка.Тия 800 модула с каква мощност ще са.Преподаватела по предмета,не ти ли даде някакви изходни данни за дипломата......
lz1wvm

Мнениеот vlado_gorna » 04.06.2011 18:53

Здравей, научния ми ръководител не ми е давал никакви насоки относно проекта. Аз сам съм се запознавал с нещата, като до преди няколко дена си нямах ни най-малка представа, с какво се захващам. Прочетох ПРСР вече мога да кажа, че с мярките по ос 3 съм напълно запознат, отделно питах в университета как да изчисля очаквания производствен капацитет, но не успяха да ми кажат, от този форум прочетох доста теми, които се оказаха полезни за мен. Един от потребителите на форума ми прати ЛС с данни, които ще са ми доста полезни, за което съм му благодарен!
vlado_gorna

Мнениеот joro76 » 04.06.2011 23:32

vlado_gorna написа:Здравей, научния ми ръководител не ми е давал никакви насоки относно проекта. Аз сам съм се запознавал с нещата, като до преди няколко дена си нямах ни най-малка представа, с какво се захващам. Прочетох ПРСР вече мога да кажа, че с мярките по ос 3 съм напълно запознат, отделно питах в университета как да изчисля очаквания производствен капацитет, но не успяха да ми кажат, от този форум прочетох доста теми, които се оказаха полезни за мен. Един от потребителите на форума ми прати ЛС с данни, които ще са ми доста полезни, за което съм му благодарен!
Колега няма да сгрешиш по ос3 да напишеш много мераклии пари нема действаите ....
joro76

Мнениеот vlado_gorna » 05.06.2011 19:55

Мога да се похваля, че почти завърших проекта (за 3-4дни като до преди това си нямах идея, за какво иде реч), ако може да ми кажете, на каква цена НЕК изкупува произведената електроенергия?
vlado_gorna

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали