становище от РИОКОС

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

становище от РИОКОС

Мнениеот Мариян » 17.06.2008 10:00

ЗДРАВЕИТЕ ,
имам проблеми с РИОКОС. Дадоха ми отказ и ме препратиха към министерство на здравеопазването, като преди това трябва да си намеря някой да ми направи някаква експертиза и с документацията да отида в МЗ.Необходимо ли е Всичко това? Имам чувството, че искат да ме изнудват.
Мариян

Мнениеот Mateev » 17.06.2008 10:27

Публикувай становището. Публикувай и молбата. Може би някъде нещо си сбъркал в документацията или в искането. Да не би да си искал атомна електроцентрала?
Аватар
Mateev
Site Admin

re

Мнениеот Nasko » 17.06.2008 10:56

за коя РИОСВ става дума какви са мотивите и каква е връзката с МЗ? аз съм на този етап и в момента чакам решение или отказ...
Nasko

Мнениеот Мариян » 17.06.2008 23:04

става въпрос за РИОКОС- Хасково. Документацията е много проста : молба + скица в урегулиран поземлен имот, в 15 дневен срок трябваше да ми дадат становище, но служителят Д-р Х. обясни че ще ни даде отказ защото имат стара нормативна база и практиката е да дават отказ. и ме препрати към санитарно-хигиенен експерт , който да ни направи експертиза, с която да се обърнем към МЗ. При среща днес с него той ни предложи съдейсвие с такъв експерт , какъвто има само в Стара Загора, и който, освен че ще извърщи експертизата, и ще доведе документацията до край. Имаме уговорка след 2 дни да се чуем. Как ви звучи това?
А що се отнася до атомната електроцентрала, и аз зададох същия въпрос!!!??? Отговорът бе практиката е такава! Към кого да се обърна? Какво да правя?
Какъв е реда?
Мариян

Re: становище от РИОКОС

Мнениеот Vandal » 17.06.2008 23:34

Мариян написа:ЗДРАВЕИТЕ ,
имам проблеми с РИОКОС. Дадоха ми отказ и ме препратиха към министерство на здравеопазването, като преди това трябва да си намеря някой да ми направи някаква експертиза и с документацията да отида в МЗ.Необходимо ли е Всичко това? Имам чувството, че искат да ме изнудват.

Да необходимо е.
И това не е отказ. Предполагам че имаш Изх.№
Там трябва да пише че хигиенно-заащитната зона следва да бъде определенаот МЗ.
Аватар
Vandal

Мнениеот Nasko » 18.06.2008 09:40

Да наистина такъв е редът и са те насочили към човек който наистина може да свърши тази работа. Става въпрос за изготвяне на документи които сам няма да можеш да изготвиш. Минах от там.Човека е коректен и не взема скъпо.Това със ХЕИ май само в Хасково го има в Пловдив и Ст.Загора не го изискват и няма да ти трябва за РИОСВ, а при промяна статута на земята. Аз в момента чакам решението от РИОСВ.
Nasko

Мнениеот Мариян » 02.07.2008 16:56

Здравей Наско,
да те питам отново за РИОКОС, тъй като си минал от там, възможно ли е да ми изпратиш координати и информоция през къде и през какво си минал след отказа на РИОКОС?
Благодаря

Мариян
Мариян

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ