xanthus написа:Да. Пълен беше с правописни грешги - вината е моя, че не го препрочетох преди да го добавя. Какво точно не е ясно?
Много са още неясните неща, които трябва да се измерят и проверят на място.
Фотоволтаичен панел 230Wp с номинална мощност под товар около 270W
Това не може да е истина! Какви са параметрите на панела по табелката? Какъв е точния модел на контролера?
Преди да съм стигнал към консуматора имам следния въпрос:
- Ако панелът е 34V, 8A - 272W, акумулатора се зарежда с ~13V, 8A -104W ... Къде отива останалата мощност?
Това ли е истинското зарядно напрежение от регулатора??? Измери ли го? При това напрежение не може да има нормален заряд. Ако работи правилно регулатора зарядното напрежение трябва да е около 14.8V. Измери ли колко е зарядния ток? На теория би трябвало мощността на заряда да е 15*8=120W. Ако панела е идеален и абсолютно точно насочен би трябвало останалата мощност около 100W да отиват към инвертора. Измери ли колко консумира той в този момент? Проверявал ли си дали акумулатора е в добро състояние? От кога работи системата? Най-грубата аритметика показва, че системата би могла да се самоподдържа само при идеални условия в рамките на един ден. Според мен тя не е правилно оразмерена и има перманентен разряд на акумулатора, който не може да се компенсира.