42.84 kWp електроцентрала в Априлци

Форум за обсъждане на въпросите, свързани с нашата компания. Отзиви, мнения, препоръки, критики.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ivanski » 09.07.2011 14:49

http://www.rbb.bg/bg-BG/Corporate_Custo ... _en_credit

Между другото, те имат няколко собствени инсталации, и са много наясно, какво се печели.

И затова се наемат да инвестират, което не означава че ще ти дадат пари, но не пречи да опиташ

Късмет

П.П. Мен ще ме финансират за две малки до 30 кв
ivanski

Day Energy

Мнениеот Day Energy » 09.07.2011 15:44

Матев, добре е да я затворим тази тема, т.е. да ти съдействаме да си изградиш централата.

член ли си в БСА? Смятам да предложа на колегите да ти сътрудничим в изграждането и пускането на централата.

Моделът ще го конкретизираме на следващото заседание на УС.

Съгласен ли си?

Поздрави
Daniel Nikolov
Day Energy

Мнениеот saraneron » 10.07.2011 02:27

Имало и БЪЛГАРИ БИЗНЕСМЕНИ РОДОЛЮБЦИ!!!!!!!!!!!!Да сте живи и здрави да помогнете на човека!
saraneron

Мнениеот matev » 10.07.2011 08:41

Благодаря ти г-н Николов..Наистина си добър човек.Член съм на БСА, а на учредителното събрание дори предложих да си съсдадем нещо подобно на Взаимоспомагателна каса за членовете на БСА.Много ще са такива като мен от тук нататък и ще е за нищо тичането им .Ако се замислите в УС ще видите ,че такава взаимопомощ ще отприщи всички проекти на членовете на БСА и след реализацията на първите ще се запишат още много членове и ще се получи едно отприщване на проектите от само себе си.Въпроса е да се събере началния капитал.Защо да пълним гушите на банките и те да ни рекетират.
Разбира се, съм съгласен с прадложението ти.Чакам развитие.
matev

Мнениеот petyostoev » 10.07.2011 21:19

Чудесни идеи,да се надяваме че ще успеем да ги реализираме.
Утре ако съберем пари и станем съдружници на Матев,реализираме неговата централа,в други ден можем така да направим и с моята,с третата,с четвъртата ..... и т.н.Просто нямате си напредстава каква сила можем да станем.
Навремето ,имам в предвид около двадесетте ,тридесетте години на миналия век,ние сме измислили Кредитните Кооперации,които след като комунистите са дошли на власт са отрекли,а сега западняците ни учат как да правим Кредитни Кооперации.Направо нямам думи.
Сега може и по удачна форма да се намери,стига да има желание.Като начало всички членове на БСА ,могат да участват,кой с колкото му е възможно.После построената централа става гарант на следващата и т.н.Не трябва да губим повече време и да допускаме да се гаврят повече с нас!!!!!!!!!!!!!!!
petyostoev

Мнениеот EOS Technologies » 11.07.2011 02:06

ivanski написа:http://www.rbb.bg/bg-BG/Corporate_Customers/Loans/03_en_credit

Между другото, те имат няколко собствени инсталации, и са много наясно, какво се печели.

И затова се наемат да инвестират, което не означава че ще ти дадат пари, но не пречи да опиташ

Късмет

П.П. Мен ще ме финансират за две малки до 30 кв

На какъв лихвен процент ще ти финансират?
EOS Technologies

Мнениеот ivanvarna » 11.07.2011 11:04

На какъв лихвен процент ще ти финансират?[/quote]

Eos да не би да даваш пари на лихва, предвиди и за мен 220 000 евро, на ОББ лихвата за тези проекти е 7% + 1% управленски и нотариални такси, ипотеки приблизително 3% от материалния интерес мах. 6 000 евро, но и разходите за оценките на имотите са в "+" и 125% лед сконтиране на пазарната стойност на предложеното обеспечение извън залога на договора с ДФЗ и панелите тях ги сконтират на 70% приблизително и с толкова сконтират сумата на договора, т.к. непризнават БГ за лоялен платец, а нас ни третират като далавераджии които подменят Немските панели с Китайски , а Китайските сигурно с Албански или от Афганистан.
Та Eos ако имаш свободни пари за раздаване и ако те устройва % да се договорим за едно кредитиране.
ivanvarna

Мнениеот Vandal » 11.07.2011 11:14

Не разбирам тона в поста ти.
Човека просто пита за процента.
Аватар
Vandal

Мнениеот EOS Technologies » 11.07.2011 11:23

Иван, ние не сме банка :-)

При тези условия е по-добре да си ги харчиш отколкото да ги даваш на австрийците...

Аз мислех, че вече сме на 4-5% максимум и като обезщетение само ФЕЦ-а.
EOS Technologies

Мнениеот ki4uka » 11.07.2011 14:43

petyostoev написа:Чудесни идеи,да се надяваме че ще успеем да ги реализираме.
Утре ако съберем пари и станем съдружници на Матев,реализираме неговата централа,в други ден можем така да направим и с моята,с третата,с четвъртата ..... и т.н.Просто нямате си напредстава каква сила можем да станем.
Навремето ,имам в предвид около двадесетте ,тридесетте години на миналия век,ние сме измислили Кредитните Кооперации,които след като комунистите са дошли на власт са отрекли,а сега западняците ни учат как да правим Кредитни Кооперации.Направо нямам думи.
Сега може и по удачна форма да се намери,стига да има желание.Като начало всички членове на БСА ,могат да участват,кой с колкото му е възможно.После построената централа става гарант на следващата и т.н.Не трябва да губим повече време и да допускаме да се гаврят повече с нас!!!!!!!!!!!!!!!
Аз съм ЗА идеята.Кой колкото може.Аз лично не мога кой знае колко но все пак е нещо. :wink:.Дали пък няма да можем да се съберем 400-500 човека и да дадем по 400-500лева а. :roll:
ki4uka

Мнениеот EOS Technologies » 11.07.2011 16:01

Само си представям, къде ще се съберат 500 души за да коментират кое как и кога кой ще заплати, учредителен съвет и прочие...

500 души за една 42кВ инсталация! Със сигурност ще има безплатна медийна кампания по случия...

Даниел, сега им пусна на всички една муха в главата :-)
EOS Technologies

Мнениеот Vandal » 11.07.2011 16:12

Никой на никого не е пускал никаква муха.
Просто някой така си помислиха и..
Сигурен съм че Даниел е имал нещо друго в предвид.
Аватар
Vandal

Мнениеот Markov » 11.07.2011 16:13

Матев,
Както бях ти писал в другата тема
http://www.solar.sts.bg/forum/viewtopic ... c&start=60

Определи ли какви са ти разходите до момента и колко не стигат до пълното завършване на централата. После ги превърни в % и предложи какъв процент от собствеността на централата се предоставяш за външни съдружници и за каква цена. Сметките трябва да са така направени, че със събраните пари от евнтуалните нови съдружници да се довърши централата напълно. Смятам, че ще се намерят достатъчно желаещи да притежават даден % от работеща централа, ако нямат сили средства и време да си направят централа самостоятелно.
Така с по-малки суми но редовно всеки може да стане съсобственик на ФЕЦ и на киловати според възможностите и желанията си.
Този път е по лесен за реализиране - един вид кооперация.
Щом банките не предлагат приемливи условия.!

С пари на заем от някой "благодетел" също не ми се вярва.
С ВСК - ами тя е вид пирамида. Първите печелят , а последните изгарят.
Истината е в съдружието. Дали ще е ООД, Кооперация или друг вид, няма значение.
.
Аватар
Markov

Мнениеот ki4uka » 11.07.2011 19:49

EOS Technologies написа:Само си представям, къде ще се съберат 500 души за да коментират кое как и кога кой ще заплати, учредителен съвет и прочие...

500 души за една 42кВ инсталация! Със сигурност ще има безплатна медийна кампания по случия...

Даниел, сега им пусна на всички една муха в главата :-)
Моите уважения ЕОС но реагираш точно по български.Аз лично съм готов да отделя 500 лева от скромния си бюджет за да помогна а не за да печеля от тия 500 лева защото много ни е скапана( държавата :twisted: :cry:)
ki4uka

Мнениеот EOS Technologies » 11.07.2011 21:42

Съмнявам се, дали точно аз реагирам по български.

В централа от такъв размер има място за най-много 2, да речем трима човека като инвеститори. Само счетоводството води до високи разноски в продължение на 20 години, да не си говорим за останалите чудесии в това дружество. За какви 500 лв. или 500 човека ми говорите? Има ли въобще някой представа, как се събират толкова души в една зала и колко пари струва цялата тази работа? За 5 Мегавата може да събират 500 души пари, ама тук говорим за 43 КИЛОВАТА!!!

Матев горкия се опитва да я завърши от 2-3 години вече. Защо не става - той си знае. Най-приложимият вариант според мен би бил, да отстъпи срещу 4-5% от енергодобива на един инвеститор правото на ползване на покрива и точка по въпроса.

Всичко останало, както виждаме, не води до никъде!
EOS Technologies

ПредишнаСледваща

Назад към СТС Солар АД