42.84 kWp електроцентрала в Априлци

Форум за обсъждане на въпросите, свързани с нашата компания. Отзиви, мнения, препоръки, критики.

Модератори: Mateev, Admin

Съдружие

Мнениеот Костенурка » 11.07.2011 22:07

Марков написа:
Както бях ти писал в другата тема
http://www.solar.sts.bg/forum/viewtopic ... c&start=60

Определи ли какви са ти разходите до момента и колко не стигат до пълното завършване на централата. После ги превърни в % и предложи какъв процент от собствеността на централата се предоставяш за външни съдружници и за каква цена. Сметките трябва да са така направени, че със събраните пари от евнтуалните нови съдружници да се довърши централата напълно. Смятам, че ще се намерят достатъчно желаещи да притежават даден % от работеща централа, ако нямат сили средства и време да си направят централа самостоятелно.

Бладаря Ви г-н Марков за помоща и спестените нерви.
Приемам предложения за съдружие в PV централа до 40kwp със субсидии по мярка 312 (за по големи нема пари)по схемата описана от г-н Марков.
Очаквам:
безупречна документация,(проект,договори,и тн...)
безкрайно коректни и прозрачно чисти бизнес отношения.
За контакт пишете на лс.
Поздрави К.
Костенурка

Мнениеот Gio » 11.07.2011 22:38

EOS Technologies написа:Съмнявам се, дали точно аз реагирам по български.

В централа от такъв размер има място за най-много 2, да речем трима човека като инвеститори. Само счетоводството води до високи разноски в продължение на 20 години, да не си говорим за останалите чудесии в това дружество. За какви 500 лв. или 500 човека ми говорите? Има ли въобще някой представа, как се събират толкова души в една зала и колко пари струва цялата тази работа? За 5 Мегавата може да събират 500 души пари, ама тук говорим за 43 КИЛОВАТА!!!

Матев горкия се опитва да я завърши от 2-3 години вече. Защо не става - той си знае. Най-приложимият вариант според мен би бил, да отстъпи срещу 4-5% от енергодобива на един инвеститор правото на ползване на покрива и точка по въпроса.

Всичко останало, както виждаме, не води до никъде!

...при теб всичко е плюс и минус, а ние тук се стремим да се преборим с изкривеното мнение на обществото спрямо фотоволтаиката... Наемам се да направя технически "due diligence" на проекта на човека "for free", както и евентуалната му оптимизация с цел намаляване инсталационните разходи...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот EOS Technologies » 11.07.2011 23:11

Gio, не разбрах какво искаш да кажеш с "плюс и минус".

Проект и.т.н. има и всичко може да се направи за една седмица, ако има пари за да се закупят модули и прочие. Предполагам, едно 50 до 70 хиляди евро ще свършат работа.

а) явно Матев ги няма - иначе нямаше да си пишем от години едно и също
б) Матев не намира никой, който е съгласен да вземе покрива срещу някакви пари и да си я направи сам
в) ако пък има инвестор, то тогава условията на Матев на пасват

Ако е съгласен да го даде срещу 4-5% от енергодобива, тогава може да се намери някой. Ако му се иска повече от наем за покрив, трябва да намери капитал за да участва в играта.

Иначе не става. Колко пъти ще я дъвчем тази история?

Имаше едно момиче тук, дето събираше много успешно пари за болния и приятел. Дай да я попитаме, колко ще струва да стартира една кампания за тази прослувута 42 кВп инсталация. Пък белким се съберат 70.000^...
EOS Technologies

...

Мнениеот Gio » 11.07.2011 23:13

Е, май си стигнал само до "плюс и минус" в моя коментар...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот petyostoev » 12.07.2011 00:18

"ние тук се стремим да се преборим с изкривеното мнение на обществото спрямо фотоволтаиката"
Много точно казано.
EOS предполагам мисли вече на немски,но тука е доста по различно.
Не съм казал,че ще успеем,но си струва да се опита.
Защото след време ще се ядосваме,че не сме се опитали.
Не ми се ще да цитирам вица за Манго дето бъркал морето да се закваси,но я си представете,че се закваси............
Това в кръга на шегата.
petyostoev

Мнениеот YordanIvanov » 12.07.2011 10:50

Не знам защо нападате ЕОС. За мен той е напълно прав. Още повече при този прозрачен бизнес. Формата на съдружие във фотоволтаиката може много лесно да се договори ако от двете страни стоят сериозни хора.
YordanIvanov

Мнениеот ivanvarna » 12.07.2011 19:07

За сега само предложения, няма никаква инициатива. Дайте сметка и да преведем по някой и друг лев. После пък Матев ще става ипотекарен длъжник по нашите проекти.
Мен лично ме изгърби Банка ДСК с 400 евро за разглеждане на документи и отказа кредита. Сега внесохме 200 лева в ОББ да видим как ще се извръткат и те предложих им за особен залог 150 автомобила на един мангал от Добрич, колите са в Румъния, той се съгласи да даде големите талони срещу 150 лева, и банката да си ги вписва в особен залог, и написахме че фирмата му е рентакарска.
Така че ако публикувате сметка все ще преведем по една ТЛЪСТА БАНКОВА ТАКСА.
ivanvarna

Мнениеот retro » 12.07.2011 20:52

ivanvarna написа:За сега само предложения, няма никаква инициатива. Дайте сметка и да преведем по някой и друг лев. После пък Матев ще става ипотекарен длъжник по нашите проекти.
Мен лично ме изгърби Банка ДСК с 400 евро за разглеждане на документи и отказа кредита. Сега внесохме 200 лева в ОББ да видим как ще се извръткат и те предложих им за особен залог 150 автомобила на един мангал от Добрич, колите са в Румъния, той се съгласи да даде големите талони срещу 150 лева, и банката да си ги вписва в особен залог, и написахме че фирмата му е рентакарска.
Така че ако публикувате сметка все ще преведем по една ТЛЪСТА БАНКОВА ТАКСА.

Ако са ти останали още пари за пръскане - аз ще ти разгледам документите само за 100 (сто) лева.... :lol:

Мога да ги предложа за разглеждане и на съседските деца - за по 20 лева мисля, че ще се навият да ги поразгледат, но не очаквай много...
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Мнениеот petyostoev » 12.07.2011 22:46

Бъди сигурен ,че с този залог,който си предложил на 150 автомобила на бай мангал,а пък и на който и да е, ще изгориш с таксата от 200 лв. за разглеждане на документите.Но пък какво са те в сравнение с 400 евро.
Май станахме опитно зайче на банките,като не печелят от лихви,поне от таксички да е.Но и те май не са виновни.
Но кой е виновния в случая,май правителството,като вместо да подобрят закона,го направиха така,че никой да не може да го тълкува,включително и те,тези които са го писали.Защото още няма тълкуване на някои от най засягащите ни текстове.
Те такова животно немааааааааааа...................,както беше казал някой!!!!!!!!!!!!!
Или пък са много умни,и целта им е да разчистят терена от "многото маймунки",като нас,че да остане терена само за тях,"богоизбраните".
Но "пилците се броят наесен",така беше казал народа.
petyostoev

Мнениеот ivanvarna » 13.07.2011 14:05

Абе Вие за моите такси неберете грижа а пишете колко пари ще внесете в подкрепа на Матев.
И какво ще предложите за да се финансираме сами.
ivanvarna

Мнениеот matev » 15.07.2011 07:58

Колеги благодаря за изразената загриженост но явно нищо няма да стане ако БСА не обмисли вариянт за самофинансиране на членовете си в бъдеще, за да има бъдеще самата асоцияция иначе ще си остане само на книга .
А иначе извършена дейност по централата ми до сега е 30 % от общата стойност т.е. 100000 лв. Нужни са още 200000 лв. или 70 %.
Ако има истински желаещи да пуснем централата елате на място или се обадете на мен аз да дойда при Вас.
matev

Мнениеот petyostoev » 15.07.2011 10:42

"Гаранционна схема намалява лихвите по заеми за дребния бизнес"
http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/07/14 ... mail_press
petyostoev

Мнениеот Vandal » 15.07.2011 11:01

matev написа:Колеги благодаря за изразената загриженост но явно нищо няма да стане ако БСА не обмисли вариянт за самофинансиране на членовете си в бъдеще, за да има бъдеще самата асоцияция иначе ще си остане само на книга .

И от къде БСА ще "извади" тези средства!
Имайте на предвид че сме сдружение с нестопанска цел.
Аватар
Vandal

Мнениеот matev » 15.07.2011 17:27

Аз затова пиша да ОБМИСЛЯТ вариянт ,който естествено да е законен
като самите членове се самофинансираме, а не асоцияцията да извади пари които и самата тя няма.Просто трябва да се намери вариянт.
matev

Мнениеот ki4uka » 15.07.2011 20:21

Добре де нека по-умните от мен да кажат какъв е вариантът за самофинансиране на БСА и да го направим за да тръгнат нещата веднъж завинаги.Както казах по-рано едни 500 лева мога да дам за общото благо. :wink:
ki4uka

ПредишнаСледваща

Назад към СТС Солар АД