Tashunko71 написа:Топлата вода изтича на гривитачен принцип и се взима отдолу на соларният бойлер
там би трябвало да има две дупки едната е за захранване със студената вода другата за изход на топлата вода
отгоре има друга тръбички и на нея трябва да има пластмасов отдушник
относно вакуумните тръби щом са отворени и в тях циркулира вода има малка опасност през зимата да замръзнат в долният край. ако системата има ел нагревател в комплекта просто зимата загряваш водата с него до 60 градуса и не източваш системата
на входящата и изходящата тръба които се подават на покрива се слага по едно парче проводник от подово заедно с терморегулатор +-30 градуса и трансформатор 24V
Този терморегулатор се наглася на +5 градуса и сондичката се мушка под изолацията на тръбите
за добро разпределение на температурата може да се лепне алуминиево фолио върху кабелчето за отопление
слага се изолациа поне 13 мм дебела и после се бандажира с бандажна лента като на климатиците за де изгаря изолацията слънцето. Бяла тръба ф16 за студената и ф20 за топлата за по добър дебит
не трябват помпи и други глупости за да работи системата
Tashunko71 написа:Просто съм описал компетентно как трябва да се монтира една система от този тип за който колегата Dagram е помолил за помощ, понеже прочетох доста грешни мнения и съвети!
Tashunko71 написа:Относно цената няма как да ми предложиш на по ниска цена системи
като тези които аз внасям!
Назад към Слънчеви колектори за топла вода
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта