Нов изпълнител

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Нов изпълнител

Мнениеот petkov_dpg » 13.09.2011 13:37

Здравейте на всички,

знае ли някой,дали е възможно,при условие ,че съм спечелил проект по 312 мярка и той е удобрен с определен тип модоли и фирма, да си сменя изпълнителя или трябва да кандидатствам наново.

Благодаря ви предварително
petkov_dpg

Re: Нов изпълнител

Мнениеот sunny_boy » 13.09.2011 14:52

petkov_dpg написа:Здравейте на всички,

знае ли някой,дали е възможно,при условие ,че съм спечелил проект по 312 мярка и той е удобрен с определен тип модоли и фирма, да си сменя изпълнителя или трябва да кандидатствам наново.

Благодаря ви предварително

Без да съм консултант: можеш да направиш ВСИЧКО, което е ОДОБРЕНО/СЪГЛАСУВАНО с ДФЗ Разплащателна агенция. Според мен трябва да се поискаш да подпишеш анекс към договора с исканите промени. Конкретно за панелите съм сигурен, че можеш да ги смениш, само да са по-евтини, за изпълнителя не съм сигурен, затова най-добре се свържи с ДФЗ. Не е добре да правиш промени без да си подписал анекс, които ги одобрява - няма да ти признаят разходите.
Може да пишеш после как са реагирали ДФЗ на искането за анекс.
sunny_boy

Мнениеот ferdy » 13.09.2011 17:58

При нов изпълнител минаваш директно на нова процедура за избор, което променя бизнес-плана, което от своя страна връща проекта за ново разглеждане, не е добър вариант, освен ако нямаш нови две години излишни.
ferdy

Мнениеот petkov_dpg » 14.09.2011 13:04

Благодаря ви за бързият отговор.Ще го съгласувам още малко,но явно щом не мога да избера друг изпълнител,нямам избор.Ще ви държа в течение ако ви интерисува подобен проблем.
Относно анекса до фонда - фирмата трябва да е фалирала или тя лично да ми подпише ,че не може да изпълни обекта,чак тогава мога да сменя изпълнителя.
petkov_dpg

Назад към Свободни теми и дискусии