Къде да уча? Зелените специалности - популярни.

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Къде да уча? Зелените специалности - популярни.

Мнениеот valka » 20.10.2009 21:56

В последно време виждам, че доста студенти търсят информация във форума за своите дипломни работи, курсови работи и реферати. По еко специалности. И аз като "добрият родител" се поразрових в интернет. И на мен ми предстои да дам компетентното си мнение на дъщеря ми, къде да продължи образованието си. Като излезем от клишето - медицина, право, архитектура и т.н. се оказва, че има голямо бъдеще и в зелените специалности. И добро заплащане - 10 000 - 12 000 евро в Дания. Някой от "добрите родители" във форума има ли какво да каже по въпроса.
http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=6184
valka

Мнениеот Mateev » 20.10.2009 23:36

Остави дъщеря си да реши сама. Ти каквото и да кажеш, все ще си сбъркал. :lol:
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Vanesa » 21.10.2009 02:27

Поредната нова мода, както навремето икономиката. Така наречените "клиширани сцепциалности"- са вечните, които ти гарантират по всяко време и на всякъде високи доходи. А, и все пак неможем всички да отидем да живеем в Дания.
А, и колегата е прав- остави детето само да реши!!!
Vanesa

Мнениеот valka » 21.10.2009 20:21

Vanesa написа:Поредната нова мода, както навремето икономиката. Така наречените "клиширани сцепциалности"- са вечните, които ти гарантират по всяко време и на всякъде високи доходи. А, и все пак неможем всички да отидем да живеем в Дания.
А, и колегата е прав- остави детето само да реши!!!

Естествено, че ще я оставя сама да реши! Ще се радвам да учи това, което тя си избере. Но това не пречи да споделя и разширя възможностите! Както не всеки може да живее в Дания, така и не всеки може да учи медицина или право.
Щом всички смятат, че следващите години са на ВЕИ индустрията - извода е, че ще се търсят такива специалисти. Например в Англия ако се повреди ел. инсталацията никой няма да повика водопроводчик. Не, че той не може да я поправи, той няма право да даде гаранция и да си сложи подписа. Така е в цяла европа - с малки изключения :D
Сещате се нали? Така, че собствениците на соларни фирми да се позамислят. Ако те нямат време да изкарат някоя магистърска програма, ще е добре да изучат някой от служителите си. Аз ако успея да си направя централката, с приходите от нея ше си финансирам едно такова обучение задочно за мен.
Иначе този форум дава най - доброто обучение, жалко, че не може да ни даде диплома :lol:
valka

...

Мнениеот Gio » 21.10.2009 20:54

...в момента НИС провежда подобно обучение - немска програма - пробна... Сертификация на успешно завършилите...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот lz1wvm » 26.12.2010 23:22

Поразрових се малко из историята,и тази тема ми стана интересна,тъй като и аз имам подобни проблеми за решаване.Та да споделя някой мои виждания по въпроса.
Общо взето сега всеки родител гледа да изучи детето си и да му намери работа(естествено,че трябва да се допита и до него).Доколкото виждам,който има възможност за семеен бизнес,го осигурява.Други се допитват до приятели,за да си осигурят детето.Трети го изпращат да учи в чужбина,даже и сключват договор с определена фирма за неговата издръжка в чужбина,а то е задължено след като завърши,да работи няколко години във въпросната фирма.
А как беше преди.Основно държавата играеше тази функция,която сега родителите се опитваме да вземем.Но разликата за мен е огромна.Когато държавата осигурява училище и работа на детето.....там конкуренцията е жестока,като изключим единичните случаи на връзкарите.Които неминуему ги имаше,но не в такава степен както е сега.
Може би за това преди имаше доста кадърни хора.....а сега трудно се намират.
lz1wvm

...

Мнениеот Gio » 13.01.2011 10:14

...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот tanq_sf » 14.11.2011 15:56

Ами дано да има реализация в тази посока за младото поколение :)
tanq_sf

Мнениеот joro76 » 14.11.2011 17:24

tanq_sf написа:Ами дано да има реализация в тази посока за младото поколение :)
Дано ама надали ;още от старта на тоя бранш му видяхме и финала
joro76

Назад към Свободни теми и дискусии