разрешение за строеж

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: разрешение за строеж

Мнениеот vasil_g » 24.04.2012 21:11

Преди три месеца изпратих писмо в ДНСК с запитване да разтълкуват даден казус по закона. Днес ми казаха, че са ми изпратили отговор по пощата чрез най-обикновено писмо на 06 04 12 год. В местния клон всички пощаджии се кълнат, че не са получавали такова писмо. Когато отидох до ДНСК да им обясня, че писмото го няма и да ми дадат копие ми казаха, че имам право на посещение само един път за месеца и ми определиха час за 07 05 12 год. Вярвал съм, че има абсурдни неща в държавата, но явно ми е била бедна фантазията.
vasil_g

Мнениеот Gio » 24.04.2012 21:32

...предполагам си бил въплащение на любезността. Изброените от теб институции, респективно служащите там съсредоточени в пенсионната възраст, имат нещо в себе си, което ги кара да изпитват удоволствие, когато ги пердашиш - десйтвай твърдо и със замах...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот alabala963 » 25.04.2012 13:24

Ееее Gio не с лошото де. Те хорицата от предпенсионна възраст не очакват такова отношение, те очакват нещо по-благо, малко рушветче за запълване на семейния бюджет, каса бира или нещо ирландско да речем, а ти веднага с голямата нагайка по главата. Да не сме в бяла държава та да разсъждаваш така. Да не би да си мислиш, че техните заплати идват от твоите данъци, та да се хващаш веднага за тоягата, като разбереш, че се гаврят с данъкоплатците? Та както казваше поета: "...борбата е безмилостно жестока....", но ти все пак имай малко милост и те са хора и те деца хранят (за сметка на твоите, ама това е незначителна подробност за тях, а не трябва да изпадаме в подробности).
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот vasil_g » 12.05.2012 17:49

Най-после получих отговор от ДНСК. Относно това дали може на фотоволтаичната централа и съоръженията за присъединяване да се издаде разрешение за ползване поотделно като два независими един от друг строителни обекта отговора е следния.
На Съоръженията за присъединяване може да се издаде разрешение за ползване като самостоятелен обект, но на фотоволтаичната централа не можело.
Другият въпрос ми беше следният: Когато даден проект за фотоволтаична централа има разрешение за строеж, но към нея е необходимо да се изгражда трафопост и кабелна линия НН, необходимо ли е, за да се получи разрешение за строеж на тези съоръжения за присъединяване да се изготвя, съгласува и одобрява парцеларен план при положение, че кабелната линия преминава през полски общински път извън урбанизирана територия, отговорът им е, че трябва.
vasil_g

Мнениеот Mateev » 14.05.2012 12:26

И аз НАЙ-СЕТНЕ получих разрешение за строеж за моята 30-киловатова централа. Одисеята ми започна на 11 ноември миналата година и завърши на 11-ти май тази година. Междувременно ме накараха да разглобя вече построената централа и докато не видяха, че е напълно разглобена, не ми дадоха строителното разрешение. И сега отново сглобявам, споменавайки на ум и на глас нечии майки.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ