Добре де....!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Добре де....!

Мнениеот saraneron » 20.05.2012 17:46

Ако крада ток ,какво ми се случва?............Едно голямо ЛОШО!Ами ако си включа централата в контакта и им подарявам ток на енергото или по-скоро им си го връщам на същата цена на която съм го купувал .........Поак ли ЛОШО! Няма ли угодия на тези дзверове!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Re: Добре де....!

Мнениеот Lupus » 20.05.2012 22:17

saraneron написа:Ако крада ток ,какво ми се случва?............Едно голямо ЛОШО!Ами ако си включа централата в контакта и им подарявам ток на енергото или по-скоро им си го връщам на същата цена на която съм го купувал .........Поак ли ЛОШО! Няма ли угодия на тези дзверове!

Тцъ
Идеята е проста - ти като хлебарка (потребител) трябва винаги да си подчинен и зависим. Независимо дали крадеш или подаряваш - виновен си!Къде се намираш ти да правиш нещо без тяхното благоволение? Само опитай да се самозадоволяваш с ток (да демонстрираш независимост) и тогава да видиш какво ще ти се случи! :D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот saraneron » 21.05.2012 15:36

Реших да поема някъкъв риск, от вчера съм я включил в мрежата ,като не консумирам ми върти обратно изедника ,но съм с 3кв само......Утре ще сложа един обемен датчик на 5м. от таблото ,като се доближи някой и да изключва централата !
saraneron

Мнениеот alabala963 » 21.05.2012 16:48

Дано електромера не ти е с дистанционно отчитане :)
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот saraneron » 21.05.2012 16:53

Механичен трифазен ,инкасатор, в метална кутия на стената на къщата в двора!
saraneron

Мнениеот alabala963 » 21.05.2012 17:02

Тупай си топката! С тези 3 kWp реално не вредиш на никой. За да те санкционират те трябва нарочно да те засичат по минути и часове и да похарчат повече пари от колкото да вземат от теб, а и ти с този датчик и прекъсвач ще се набуташ за нищо.
Радвай се на добро слънце и не се притеснявай хич за енергото.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот saraneron » 21.05.2012 17:23

Датчика ми е от преди години като монтирах охранителни системи ,чаркове на тавана ,да ги ринеш с лопата ,не ми се занимава вече, всичко го има в интернет за стотинки дет се вика,тръпката не се усеща вече......
saraneron

Мнениеот Mateev » 21.05.2012 19:40

Спокойно. Едно време аз повече от 2 години им подарявах ток, докато най-сетне се натуткат да ме узаконят. При това централата ми е 26 kWp. Виж я на SunnyPortal - вече има 5 пълни години, а ми плащат от 2 години и половина. Тогава времената бяха такива - прокарваха се пътеки в трънливото законодателство. Е някои "наши" хора си прокараха магистрали, но какво да се прави - такъв е живота.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот fu4ko » 05.12.2013 02:25

Темата е стара ама сега я видях и реших да споделя за хората които се залъгват.Скоро идваха едни господа да проверяват електромера,който е вътре,монтиран в старото табло в стената.По отговора на жената са гледали пломбата.Мрежовия инвертор е до таблото и е свързан в контакта и няма как да не са го видяли.Даже не са и питали.Та все още не са дошли да првят проблем.
fu4ko

Мнениеот saraneron » 26.12.2013 18:32

Трябва им малко време д се осиферят и като тръгнат с едни куфарчета пълни с удедчета тогава става лошо!
saraneron

Мнениеот fu4ko » 26.12.2013 19:05

saraneron написа:Трябва им малко време д се осиферят и като тръгнат с едни куфарчета пълни с удедчета тогава става лошо!

Интересно ми е защо смяташ така?Ако беше така както казваш,фирмите с фотоволтаиците защо предлагат малки мрежови системи?Може би г-н Матеев най-добре може да отговори след като се занимава с това.И какво ще установят с тези уредчета,че използвам ел енергия от тях съвсем законно.
Последна промяна fu4ko на 26.12.2013 19:43, променена общо 1 път
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 26.12.2013 19:23

Споделял ли съм, как от енергото отвъдиха песа на леля ми? Гаражът ми е в нейния двор, монофазна връзка към стълба. Идват , сменят стълба., презакачат жиците.
И, откриваме фаза по нулевия проводник. При една буря преди три год. пада тръбата за въвода, къса се "нулевият" проводник и песът, вързан със синжир, заварен за арматурата /към която е вързан някак и нулевият проводник, е отвъден от токов удар. Оказа се, до скъсването /след което, разменях "фаза" и "нула" /не случайно, в кавички/ фазата е била вързана ДИРЕКТНО за земята. Съответно, ток през електромера, е текъл само при включване на лампите /и затова, отчетите му са в нормите/ но, за годините /защото, сменят стълба преди 10 години някъде/ никой не знае, колко хиляди киловатчасове са "изгубили" милите. Да казвам, колко "кадърно" са си свършили работата монтьорите им, май няма смисъл.
Имам свидетелства и за други подобни случаи само в нашата община.
Ще рече, за едно дремят, за друго - скачат, дори и да няма смисъл.
Работата е такована, та изтървана. :oops:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 26.12.2013 20:40

Не си споделял.Работата, че е такована е ясно,но ако има проблем с инвертора макар,че към него са свързани 25 вата,щяха до сега да са вдигнали джабала
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 26.12.2013 21:41

fu4ko написа:Не си споделял.Работата, че е такована е ясно,но ако има проблем с инвертора макар,че към него са свързани 25 вата,щяха до сега да са вдигнали джабала
Стискам палци и занапред да не правят проблем. А, ако ще им подаряваш, и за гигаватчасове дума няма да обелят.
...освен, ако не са на себе си, нещо :wink:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Назад към Свободни теми и дискусии