Законопроект за изменение и допълнение на ЗЕВИ 07/12/2011

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Re: Законопроект за изменение и допълнение на ЗЕВИ 07/12/201

Мнениеот Слънчо » 17.09.2012 11:13

Не прави така Емиле,
Со кроце, со благо, дари ги на държавата. Тя оттам знае на кого да си ги разпредели на отглеждане.
Защо ще рушиш готово направено бижу?!
Не можеш да очакваш да ти поиска направо 150К левчета.
Жертви се изискават. За Родину, за .....
Гащиииииии долу!
Слънчо

Мнениеот ferdy » 17.09.2012 19:52

Колеги, оперативка! Сряда, 19.09.2012 г., 19 ч., София.

Срещата ще е в ресторант Hello Bar&Dinner, с адрес жк.Левски - Г, ул.Поручик Георги Кюмурджиев, 1836 Sofia, Bulgaria. Намира се срещу сградата на Сузуки, зад магазин Домко на бул. Владимир Вазов. Тъй като миналия път някои не намериха заведението от сефте и решиха да ударят по едно в съседните кръчми, а сега имаме да говорим много сериозни неща, обяснявам как да се стигне:
Движите се от центъра, от бул. Дондуков към изхода на София, минавате моста Чавдар, стадион Герена, моста на Вл. Вазов и на следващия светофар на бул. Владимир Вазов и ул. Поп Грую правите ляв завой към магазин Домко; следвате главния път, който завива надясно (по линията на градския транспорт) и в дясно след 50 метра ще видите заведението вдясно от Вас. Паркира се на тротоара пред заведението. Аналогично си го представете, ако идвате по Източна тангента (от Дружба, Младост), там правите десен завой покрай Домко.

Поканени са всички заинтересовани, имаме много неща да обсъдим. Ако някой има интерес, но не може да присъства, можем да осигурим скайп връзка, но знаете, че трудно ще се чуем по нея и можем да включим ограничен брой хора.

За повече информация: 0887403535 Малинка Николова, БСА
ferdy

Мнениеот Vandal » 17.09.2012 20:57

Аватар
Vandal

Мнениеот KD Solar » 18.09.2012 04:48

ferdy написа:Колеги, оперативка! Сряда, 19.09.2012 г., 19 ч., София.

Да сме живи и здрави - знаеш, че аз ще съм там. Покрай мен ще дойдат и още няколко заинтересовани.

Мой приятел с две покривни (по 5kWp) и една наземна 200kWp започва колективни съдебни процедури и от трите си фирми, на които има централи.
До ден-два ще има отговор от адвокат за действията, които ще предприемат.
Който иска да се присъедини към него - да заповяда. Да се свърже с мен на "ЛИЧНИ".

Ай, ше им ................................
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот KD Solar » 18.09.2012 04:58

Абе тия дават ли си представа, колко хора ще фалират?
Колко са теглили кредити и няма да могат да ги обслужват!!!
А може би това е целта - покупка на евтина централа и след това "временната" такса ще се намали до 1%
Това прозира от цялата простотия.

70% от централите, които сме изградили са на млади и образовани българи, които имат деца, който още не са тръгнали на училище...

Черни ни направиха.
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот Слънчо » 18.09.2012 10:17

Ако това е зов към съвестта им, то сигурно знаеш, че те такава нямат. Кадровици, расли из школи и службите на ДС, без родителска любов и ласки. Какво очакваш от такива хора? Единствената им любов е останала към собственото им АЗ. Помпят си егото за сметка на всичко около тях. Друго за тях не съществува. Трябва да са велики най-вече в собствените си очи. На всяка цена. Гестаповците виж докъде са стигали в уродливоста си. И така е с всеки, която няма корективи в живота. А когато няма съвест, единствения коректив е сопата. Само от нея се плашат. Защото директно заплашва единственото което имат - АЗ-ът.
Слънчо

Мнениеот milen » 18.09.2012 11:12

Жалко,че децата и внуците им са като тях.Отърване няма поне следващите 3-4 мандата.
milen

Мнениеот Toshev » 18.09.2012 18:35

Уважаеми колеги,
Mалко преди да влезе последното решение на ДКЕВР за по-ниски цени на фотоволтаичните централи, звъннах на г-жа Малинка Николова с предложение да се направи протест, като предложих вариант за затварянето на Дунав мост в Русе.
Г-жа Николова ми обясни, че техните методи били други и че се борели по своя си начин и т.н. и т.н. Явно предложението за протест не беше прието от нейната асоциация, защото такъв не се състоя. И знаете ли защо нищо не се случи според мен? Ами защото хората с построени вече централи нямаха никакъв интерес да си нарушават рахатлъка. А сега, когато нещата се извъртяха, същите тези хорица ревнаха. Какъв е извода колеги? Не трябва да се гледат личните интереси, а трябва да се отстояват позициите на бранша, включително и на тези, които са в процес на проектиране и строителство. Днес отново се обадих на г-жа Николова и ѝ припомних нашият разговор. Тя обаче вече също мисли като мен, но се питам утре няма ли да мисли отново само за себе си например? Аз лично за себе си съм преценил, че никога няма да членувам в асоциация като нейната, затото те доказаха, че са хорица, които мислят само за себе си. Но ако ми позволите ще Ви дам един съвет и той е „Протести до дупка”. Правителството се плаши от такива мероприятия, /знам го от личен опит/, така че няма повече за какво да се отлага........................,а Малинка нека си дерзае. Тя с това и ще си остане.

С най-добронамерени чувства
Тихомир Тошев
0889 32 12 17
Toshev

Мнениеот Vandal » 18.09.2012 20:04

Предложения всеки маже да прави.
Обаче когато стане въпрос за действия, такива като теб първи подвиват опашка.
Що не го затвори този мост бе Тошев. Тя Малинка да не раздава разрешителни за протести.
Щом имаш личен опит знаеш как стават нещата.
Ти колко писма си написал до някоя институция, а. Колко пъти си участвал в дебати в ДЕКВР!
Колко пъти си участвал в обществени обсъждания на наредби и закони! Калко колко ....
Що се отнася за асоциациата, недей да пишеш глупости и да обиждаш членовете и че са "хорица които мислят само за себе си"
Този форум от който черпиш информация и цялата база данни е създадена именно от членовете на БСА.
Абе ай сиктир на такива като тебе. Даже за какво ли ти отговарям..
Аватар
Vandal

Мнениеот Day Energy » 18.09.2012 21:24

г-н Тошев, БСА е може би най-ефективно работещата структура, като се има предвид сигурноста и обезпеченоста на работата и (които съответно липсват); не съм разговарял с УС, но съм сигурен че и до днес, половин година след последното събрание в Габрово, 50% от членовете не са се "сетили" да си внесат годишното членство от - забележете 50 Лева;

при все че не мога да се съглася с вас, че БСА се е "покрила" в един или друг момент, дори и с размерите на Фидосова да беше - Малинка Николова няма как да работи за 100 човека, с различни очаквания и претенции.

въпреки това се пишат писма, присъства се активно в диалог с Конфедерацията, защитават се ценови модели;

срещу в момента начертаната/задействана безскрупулна енергийна "машина" няма как от рамките на БСА да се постигне повече;

в този смисъл - утре моля да се помисли за интернет връзка; лично от наша страна ще активираме добра адвокатска кантора - идеята ни е на първо място - застъпване с исковете, които ще се отработят от БФА и Конфередацията, както и преследване на БСА-темата - централи ниско напрежение;

Поздрави
Николов
Day Energy

Мнениеот Day Energy » 18.09.2012 22:16

http://economymagazine.bg/news/10207/1/ ... u-nas.html

"Зонг каза, че това е първият задграничен енергиен проект, подкрепен от банката. Той успешно е завършен и вече действа. Уейнонг Зонг благодари на българското правителство и на местната власт в община Казанлък за подкрепата и изрази увереност, че все повече китайски компании ще избират България за своите инвестиции."

на делегацията са пропуснали да им прецизират, че от днес ЕСО ще им фактурира такса в размер на 39% от дохода; (РП е от 27.06.2012)

..................................................

http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/pr ... aliti.html

Шефът на енергийния регулатор мотивира новата такса с това, че никой не им е поръчвал да произвеждат толкова много зелен ток и никой в държавата въобще не очаквал такова масово присъединяване на генериращи мощности. Държавата обаче обещава, че с времето производителите ще бъдат компенсирани.

„Аз лично не считам, че те биха фалирали, разбира се биха си намалили приходите. Няма как да не защитим обществения интерес, когато става въпрос за баланс на интересите. Натоварва се много мрежата и крайния потребител без да е необходимо това нещо”, обясни Ангел Семерджиев.

"обещанията на една Държава"
Day Energy

Мнениеот mladenovn » 18.09.2012 23:48

Vandal написа:Ти колко писма си написал до някоя институция, а. Колко пъти си участвал в дебати в ДЕКВР!
Колко пъти си участвал в обществени обсъждания на наредби и закони! Калко колко ....

С цялото ми уважение към БСА искам да попитам и какво от това-КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА?

Day Energy написа:въпреки това се пишат писма, присъства се активно в диалог с Конфедерацията, защитават се ценови модели;

Пак питам-КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА

Абе вие луди ли сте, тези всичките обсъждания и диалози са пълен ташак ако още не сте го разбрали. Всяко нещо което е предложено от властимащите дали наредба, закон, прдложение за промяна на тарифи и т.н, след обсъжданията си се приема почти без никакви промени. Те ебаха маиката на целия бизнес и никои не си направи труда да поднесе на обществеността как един иновативен бизнес без никаква логика му се разгони фамилията, че даже народа ще плаща за поредната далавера на шепа хора и чужди компании. Някои каза ли как не трябва да се стимулират големи централи-в които инвеститори са главно чужди компании и местни бизнесмени близки до управляващите, покраи които централи се размятат разни рушвети на местно и административно ниво, и от които централи ще има изтичане на огромен капитал извън страната. Някои да беше казал, че трябва да се стимулират малките централи по места в които инвестират предимно българи от малкия и средния бизнес. Да ние си ги знаем тези работи, но обществото разбрали?
Човека си е напълно прав, повечето си направиха централите по старите цени и въобще не им дремеше за останалите, които не успяха. Но сега, когато опря ножа в дупето всички ревнаха. Вие не разбрахте ли, че с жалби и обсъждания с тези управници нищо не става, те разбират само от тояга.
Щяло да има искове сега. След дъжд качулка. Нали не си мислите, че не са го предвидили това и не са се подготвили. Защо мислите го приеха като такса, а не като закон. Ако си мислите, че всеки ще си води делото по отделно-честито, никакъв шанс. Всичко е изтървано вече. Развитите общества по света са си извоювали с пот и кръв правата. А вие си стойте и си мрънкаите във форума.Аз лично си продавам проектите и повече бизнес регулиран от държавата в БГ-NEVER.
mladenovn

Мнениеот andrea » 19.09.2012 00:01

Семерджиев ще обере пешкира. Според мен ще го изхвърлят като куче от дкевр и ще го изкарат виновен и некомпетентен.
Сега като завалят жалби, искове и на Бойко му се пръсне телефона, Семерджиев ще си ходи насран и ще види чии е проблема.
Има доста неслучайни хора от БГ, които има големи паркове и едва ли ще допуснат това нещо да остане. Да не говорим натиска, които ще окажат чиждите инвеститори чрез посолства, банки и разни търговски организации.
Ще порежат 5-10 % по някакъв начин за всички поравно чрез ставка или такса. Ще обещаят 2013-2014 още 10-12 % от тока нагоре за да си траят ЕРП-тата.
andrea

Мнениеот Toshev » 19.09.2012 09:47

Вандал, що се отнася до моят принос към обществото съм убеден, че той е много по голям от твоят, колкото и нескромно да звучи. Писал съм и становища по закони, и правилници, които са били приемани, участвал съм и участвам в изграждането на национални стратегически обекти и още много мога да ти говоря. Но наред с всичко това съм организирал и участвал в протести, които са завършвали с постигане на нашите искания. А ти, като си участвал в обществени обсъждания досега, какво си постигнал? Нищо нали? Няма и да постигнеш. Трябва отдавна да сте прозрели, че с такива хора, като сегашните управляващи е необходим друг подход. И както казва колегата ножа опря в дупето. Ще ви изслушат на дебата, ще се „съобразят“ с исканията ви и ще ви наритат, както винаги досега. И тогава аз ще те попитам, като си толкова велик какво постигна? Твоят отговор ще бъде нищо, защото ще са те сиктирдосали за пореден път…. И не ме разбирай накриво. Не съм искал да обидя никой, просто се опитвам да ви кажа, че подходът и начина на мислене на всички ни трябва да бъдат други. За съжаление тия властимащи, освен от тояга от друго не разбират. И за да бъда полезен искам да споделя с вас, че моят адвокат обмисля варианта да заведем дело в съда на Европейския съюз в Люксембург.
Toshev

Мнениеот KD Solar » 19.09.2012 10:13

mladenovn написа:
Vandal написа:Ти колко писма си написал до някоя институция, а. Колко пъти си участвал в дебати в ДЕКВР!

С цялото ми уважение към БСА искам да попитам и какво от това-КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА?

Day Energy написа:въпреки това се пишат писма, присъства се активно в диалог с Конфедерацията, защитават се ценови модели;

Пак питам-КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА

Евала, много бързо забравихте резултата....
Да Ви го припомня ли?

По чия инициатива, подкрепа и обосновка беше добавена граница за покривни и фасадни централи до 30kW???
БСА беше създадена, защото трябваше да се разбере, че в БГ има и малки централи!!!

В Българина генетично е заложено да критикува и да забравя усилията на другите.

Продавай си проектите - това е целта на управляващити - ще ти ги купят за жилти стотинки.
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ