Mateev написа:Темата по-скоро трябва да се казва АКУМУЛАТОРИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.
Това е и единствения проблем на човечеството към днешна дата. Все още не е измислен акумулатор, който едновременно да отговаря на следните условия:
1. Да тежи по-малко от 300 кг.
2. Да има капацитет поне 100 kWh, което би осигурило пробег 500-600 км.
3. Да има поне 3000 цикъла заряд/разряд
4. Да не деградира при много на брой микроцикли, които непрекъснато ще ги има при каране стил газ/спирачка
5. Да издържа на температури от -30 до + 60 градуса по Целзий
6. Да не е отровен, взривоопасен, пожароопасен и т.н.
7. Да има нищожен вътрешен саморазряд, което да му позволи съхранение от поне 5-6 месеца без загуба на енергия
8. Да може да се зарежда от 0 до 100% за по-малко от 1 час (а ако може - 10 минути).
9. Да има високо КПД - над 90%
Списъка е дълъг и сигурно има още много изисквания. Към днешна дата сме много далече и не можем да удовлетворим дори и 10% от този списък. За съжаление пълноценните електрически автомобили все още са само една мечта .....................
Виж хибридни коли вече можем да правим, но още дълго ще сме привързани към двигатели с течни високоенергийни горива.
Mateev написа:Отдавна съм му хвърлил око, но доколкото знам все още не се произвеждат масово. Иначе като дойдат и у нас, аз ще съм един от първите, които ще си го купят ей така - заради кефа. Писна ми да карам само S8 и Q7.Искам нещо по-бързо...........
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта