свободна тема

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

свободна тема

Мнениеот Бонев » 25.02.2013 19:18

Може ли да се използват заедно гелови и електролитни акумулатори,ще бъдат паралелно свързани,акумулаторите ще бъдат по 100 амп.часа.
Бонев

Re: свободна тема

Мнениеот KD Solar » 25.02.2013 19:51

Здравейте, тук разисквахме Вашият проблем с акумулаторите.
viewtopic.php?t=2205

Категорично НЕ, НЕ МОЖЕ.
Вземете брошурите на двата типа акумулатори и сравнете параметрите.
Това са две различни технологии.
Те са толкова различни, колкото е различен бензина от дизела.
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот Бонев » 25.02.2013 21:43

Благодаря за бързия отговор,искам само още нещо да попитам мога ли да добавя към моите стари електролитни акумулатори /марка AKKU/ нови електролитни MVR на Монбат или VRLA
Бонев

Мнениеот donpesho » 25.02.2013 21:51

Можете да добавяте всякакви , ако целта ви ще бъде да ги съсипете или взривите .А сега сериозно ,по- принцип има цяла тема за акумулаторите , но ако са стари и не ви пука колко ще изкарат -то добавете поне със същият ампераж ,като на тези които използвате и по възможност със близки характеристики.
Аватар
donpesho

Мнениеот Pyramid » 28.04.2013 21:40

Всеки акумулатор трябва да се зарежда със своя си специфичен заряден ток. Поради естествени причини, като отклонения в плътността на електролита, нееднаквост в капацитетите на различните клетки и т.н., много лесно се стига до разлики в напреженията и оттам, до изравнителни токове, които ще ти анулират преимуществата на по-големия капацитет. Минимумът е снижаване трайността на заряда и кпд, ама историята знае и по-трагични случаи. Подбирай. Много внимателно подбирай.
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот Бонев » 29.04.2013 01:11

Пичове разбрах че в тази България всеки си пази Гъзо да не му заслабне само едно мога да ви кажа докарах хора от вънка и ми решиха въпроса за един ден за пари къде Вие ги искате за една година .Да сте живи и здрави ама пари не се правят като Ден година храни!!!!!!!!!!!!!!!! Който иска Сънлалайт акумумулатори на цена производител да ми пише!
Бонев

Мнениеот Pyramid » 29.04.2013 10:31

Бонев написа:Пичове разбрах че в тази България всеки си пази Гъзо да не му заслабне само едно мога да ви кажа докарах хора от вънка и ми решиха въпроса за един ден за пари къде Вие ги искате за една година .Да сте живи и здрави ама пари не се правят като Ден година храни!!!!!!!!!!!!!!!! Който иска Сънлалайт акумумулатори на цена производител да ми пише!
Визирате ли някого конкретно, г-н Бонев?
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Назад към Свободни теми и дискусии