Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Re: Публикации в пресата

Мнениеот Markov » 09.03.2013 16:14

Пресата преди и сега
http://e-vestnik.bg/imgs/home_page/izda ... a_sega.jpg
Изображение
Аватар
Markov

Мнениеот energy11 » 10.03.2013 11:32

Vandal написа:Евгения Харитонова е новият шеф на ДКЕВР
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5589471

Честит нов герберски шеф на ДКЕВР.
energy11

Мнениеот Lupus » 10.03.2013 11:49

energy11 написа:
Vandal написа:Евгения Харитонова е новият шеф на ДКЕВР
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5589471

Честит нов герберски шеф на ДКЕВР.

Тая поне е професионалистка, а не "калинка".
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Ексшефката на ДКЕВР без диплома за висше

Мнениеот KD Solar » 11.03.2013 12:13

http://www.monitor.bg/article?id=376232

"Бившият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова няма диплома за висше образование. Това обвинение хвърли в ефира на БНТ червеният депутат Михаил Миков. Според социалиста това може да означава, че решението за намаляване на цената на тока е незаконно.
Според Закона за енергетиката членовете на ДКЕВР трябва да имат завършено висше образование със степен „магистър”. Миков обаче твърди, че Иванова е прекратила следването си в Техническия университет в София поради слаб успех през 1997 г. и я нарече „поредната калинка”."
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Мнениеот sunny_boy-2 » 11.03.2013 15:20

Добрев днес разбрал за залози, не знаел за внос на ток

Министърът на икономиката в оставка Делян Добрев едва днес разбрал, че има особени залози за строителството на двете американски централи ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3, от договори, сключвани през 2002 г. и в края на 2005 г.
Това обясни той на последния си брифинг като министър в оставка, предаде репортер на БГНЕС. Те не са били активирани през периода, в който аз не съм бил министър, за да разбера, че се случва нещо такова, поясни той. Документите, с които той разполага са придружени с всички разрешения и представляват залог на сметките на всички потребители в България за вземането на кредит за строителството и рехабилитацията на централите. Добрев е получил документите днес и ще ги занесе на главния прокурор за проверка.
Подписалите тези залози ги няма, а Добрев сега разбрал за тях, тъй като министрите, които са ги одобрявали не са споменавали за това, обясни той в отговор на въпрос на БГНЕС защо чак сега огласява тази информация след като повече от година е министър на икономиката. Имаме ниско потребление на електроенергията в момента, централите работят на минимум, а енергията в чужбина е по-евтина отколкото тук, не знам дали има внос на енергия, но ако има то тя е за свободния, а не за регулирания пазар, продължи той. Предприятията могат да избират откъде да купуват своята енергия - дали от вътрешния пазар или от чужбина при тази ситуация, е неговото становище.
Договорите за залозите са странни от морална гледна точка, те са осигурили гаранции на инвеститора - т.е. все едно да станете поръчител и да си заложите заплатата в полза на някой, който да ви построи апартамент и да му гарантирате, че ще го ползвате 15 г. под наем с добра норма на възвръщаемост, поясни Добрев. Рискът се носи от всички потребители. И защо тези централи не са построени от НЕК, запита той.
Особеният залог от 2002 г. и договорът започвал под формата на писмо за милиарди левове, подписан от изп. директор на НЕК и от изп. директор на ТЕЦ Марица Изток 3. Другият договор е подписан през 2005 г. от Любомир Велков, бившия изпълнителен директор на НЕК и от EIS - "Марица- Изток" 3. Преди това има решение на борда на директорите на НЕК. Добрев разполага сред документите и с разрешение от министъра на икономиката пак през 2005 г. Румен Овчаров. Залозите в полза на централите ги има още от споразуменията през 2001 г., поясни той.
Залозите за бъдещите вземания по двата договора са с общ размер от 13 млрд. 188 млн. лв. 827 хил. лв, съобщи Добрев. До момента на строителството залозите не ги е имало, в тази схема са намесени имената и на Милко Ковачев, и на Мирослав Севлиевски, заяви той. /БГНЕС

http://video.bgnes.com/view/39886
sunny_boy-2

Мнениеот alabala963 » 11.03.2013 15:50

http://www.stefangamizov.com/
Това е сайт с интервю на Гамизов за тези 13 милярда
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот petyostoev » 11.03.2013 17:03

"Електромерите се отчитат от фризьори вместо от опитни инкасатори"
http://www.segabg.com/article.php?id=640134
petyostoev

Re: Ексшефката на ДКЕВР без диплома за висше

Мнениеот estqwerty » 11.03.2013 19:10

KD Solar написа:http://www.monitor.bg/article?id=376232

"Бившият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова няма диплома за висше образование. Това обвинение хвърли в ефира на БНТ червеният депутат Михаил Миков. Според социалиста това може да означава, че решението за намаляване на цената на тока е незаконно.
Според Закона за енергетиката членовете на ДКЕВР трябва да имат завършено висше образование със степен „магистър”. Миков обаче твърди, че Иванова е прекратила следването си в Техническия университет в София поради слаб успех през 1997 г. и я нарече „поредната калинка”."

ох че хубаво това ! влязох да го постна но колегата ме е изпреварил.

сега вече със сигурност знам че съм супер квалифициран за шеф на деквр, поне си имам идея и няма да ми трябва време да се запознавам с материята. до преди няколко дни си мислех че само опита в онлайн маркетинга ще ми е достатъчен, но сега вече ми порасна работата :
имам диплома. знам че не трябва свободно да продавам акцизни стоки. чисто съдебно минало и легален бизнес до момента предполагам ще са някакъв минимален +
къде са гербаджиите да ме лапнат :)

ох какъв хубав завършек на деня. режа си зелена салатка и ще капна една кайсиевка.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот alabala963 » 12.03.2013 18:32

То употребата на кайсиевка е (-) minus. Трябва да компенсираш с някой и друг (+), например да си сръчен с ибрика :). Нищо лично, просто бизнес. В ДКЕВР това е най-големия (+). Всички до сега там са били малко или много сръчни ибрикчии. Та ако не си сръчен - хич не се надявай за високата позиция :)
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот estqwerty » 13.03.2013 17:27

до мен няма да стигнат.
:) :) :)

както и да е. интересно от последните дни :

"Ръководителите на държавните елекртоенергийни дружества обясниха сложната ситуация, във връзка с необичайно ниското потребление на електроенергия от последните дни и значително намалелия износ на електрическа енергия. Представителите на ЕСО заявиха, че са запознати с приоритетното диспечиране на ВЕИ обекти и не възнамеряват да изключват фотоволтаични или други ВЕИ централи, освен при заплаха за сигурността на електроенергийната система."

http://www.bpva.org/bg/articles/article2145.html
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Мнениеот sunny_boy-2 » 14.03.2013 15:28

РЕШЕНИЕ

№ 3556
София, 03/13/2013

В ИМЕТО НА НАРОДА

Върховният административен съд на Република България - Четвърто отделение, в съдебно заседание на тринадесети февруари две хиляди и тринадесета година в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИНИКА ЧЕРНЕВА
ЧЛЕНОВЕ:

МАРИО ДИМИТРОВ
ДОБРИНКА АНДРЕЕВА
при секретар

Милена Ценова

и с участието
на прокурора

изслуша докладваното
от съдията

МАРИО ДИМИТРОВ

http://www.sac.government.bg/icons/ecblank.gif

по адм. дело № 12403/2012. Document Link Icon

Водим от гореизложеното и на основание чл. 172, ал. 2 от АПК, Върховният административен съд, четвърто отделение

РЕШИ:

ОТМЕНЯ по жалба на "*************", гр.София, Решение № Ц-33/14. 09. 2012 г. на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с което са определени, считано от 18.09.2012г. временни цена за достъп до електропреносната и електроразпределителните мрежи на „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД, „ЕВН България Електроразпределение“ АД, „ЕНЕРГО- ПРО МРЕЖИ“ АД „ЧЕЗ Разпределение България” АД, които да бъдат заплащани ежемесечно, в зависимост от присъединяването към съответната мрежа, от производителите на електрическата енергия от възобновяеми източници, ползващи преференциални цени, В ЧАСТТА по Раздел III. За фотоволтаични централи, чиито преференциални цени са определени с решение № Ц-18/ 20.06.2011 г., т. 12. За ФЕЦ с инсталирана мощност над 200 kWp въведени в експлоатация в периода 01.01.2012-30.06.2012 г. – 189,38 лв./МВтч.
Решението може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщението на страните.

Вярно с оригинала,

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

/п/ Мариника Чернева

секретар:

ЧЛЕНОВЕ:

/п/ Марио Димитров
/п/ Добринка Андреева
sunny_boy-2

Мнениеот petyostoev » 14.03.2013 16:44

Браво,да видим дали ще обжалват сега.
petyostoev

Мнениеот forum » 14.03.2013 16:57

Браво и от мен!
Тъй като това решение е само за централите над 200кВ, някой знаели кой е номера на делото за централи до 30кВ?
forum

Мнениеот StupidBgInvestor » 14.03.2013 17:02

Мисля че да, чакаме следващия им ход !!!
StupidBgInvestor

Мнениеот Vandal » 14.03.2013 17:59

РЕШЕНИЯТА ОТМЕНЯТ ЦЕНАТА ЗА ДОСТЪП ПО СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ ОБЕКТИ:

1. Цена за достъп на ВЕИ до мрежа по Раздел III - за фотоволтаични централи, чиито преференциални цени са определени с решение № Ц-18/20.06.2011г на ДКЕВР - т.12 за ФЕЦ с инсталирана мощност над 200 kWp, въведени в експлоатация в периода 01.01.2012-30.06.2012 г. – 189,38 лв./МВтч;

2. Цена за достъп на ВЕИ до мрежа по Раздел III - за фотоволтаични централи, чиито преференциални цени са определени с решение № Ц-18/20.06.2011г на ДКЕВР, т. 10 за ФЕЦ с инсталирана мощност над 30 kWp до 200 kWp, въведени в експлоатация в периода 01.01.2012-30.06.2012 г. – 221,29 лв./МВтч;

3. Цена за достъп на ВЕИ до мрежа по Раздел I - за фотоволтаични централи, чиито преференциални цени са определени с решение № Ц-018/31.03.2010г на ДКЕВР, т. 2. за ЕЦ с фотоволаични модули над 5 kWp –145,66 лв./МВтч.
Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите