Избори - 2013 година!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Избори - 2013 година!

Мнениеот agro » 31.03.2013 23:24

Някой знае ли защо по ТВ7 току що свърши публицистично предаване по темата ВЕИ, нападащо бившите и настоящи шефове на ЕСО и НЕК и какви предизборни конфликти на интереси, свързани с ВЕИ, излизат на повърхността в момента, освен войната между Иво Прокопиев и Цветан Василев? Репортажите бяха доста в ущърб на всякакви ВЕИ централи, а също и доста манипулативни.
"На всеки сложен въпрос има прост и разбираем за всички грешен отговор"
agro

Мнениеот venkap » 01.04.2013 20:08

Малко обществени нагласи...
ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРЕН ВОТ.jpg
ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРЕН ВОТ.jpg (74.9 KiB) Прегледано 12489 пъти

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 12 МАЙ.jpg
ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 12 МАЙ.jpg (47.61 KiB) Прегледано 12489 пъти

Public_opinion_AR_MART_2013.pdf
(1.38 MiB) 578 пъти
venkap

Мнениеот venkap » 02.04.2013 13:52

venkap

Мнениеот ferdy » 02.04.2013 22:05

venkap написа:
ferdy написа:А по повод изготвянето на нашите искания и обратна връзка от партии - към момента Кунева изцяло приема нашите идеи, изглежда ми искрена към момента...

ferdy, защо си мисля, че нямаш късмет с политиците...

На Каназирева май не й е за сефте да не я разбират и да е ощипана, а иначе защо това да ме касае? Нямам общо с Кунева, само препредавам нейното отношение към малките ВЕИ централи.

И аз все още няма за кой да гласувам, вие се шегувате. :lol:
ferdy

Мнениеот agro » 02.04.2013 23:47

Аз вече реших да пропилея гласа си за ПП "Зелените" - каузата е добра, хората са едни от малкото, излезли на протест за кауза и принципи, а не за власт или с простонародната идея някой да им опрости сметката за тока или вноската по кредита. Даже мисля да се запиша в организацията.
agro

Мнениеот nadzor » 03.04.2013 00:00

Много бъркаш. Познавам едно от момчетата - еколози, които протестират, казва се Александър Дунчев. От него знам, че те няма да участват в изборите. В други парламентарни избори са участвали, но този път не участват, защото има три партии - заместители, финансирани от олигарси. Едната се финансира от Цеко Минев. Помните ли преди години имаше една акция с плакати - човечета, които обвиват дърветата в София с надписи "Няма да те дам". Беше акция на партия, финансирана от Васил Божков. Така че няма да дадеш гласа си за истинските зелени.
nadzor

Мнениеот agro » 03.04.2013 01:54

Коалицията "За да остане природа в България" няма да участва в избори, така е записано и в учредителните и документи. В Коалицията "За да остане природа в България" членуват:

Асоциация на парковете в България, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Българското дружество за защита на птиците, Българското дружество по фитоценология – 2001, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Българска федерация по спелеология, Българската фондация "Биоразнообразие", Екологично сдружение "За Земята", Информационния и учебен център по екология, Народно читалище "Бъдеще Сега", Сдружение "Агролинк", Сдружение "Байкария", Сдружение "Белият бряг", Сдружение за дива природа – БАЛКАНИ, Сдружение "Природа назаем", СНЦ "Зелени Балкани", Сдружение "Природен Фонд", клуб UNECO към Студентски съвет на СУ "Св. Кл. Охридски", Софийско гражданско сдружение "Щастливеца", гражданска група "Да спасим Иракли", "Граждани за Рила" и WWF Дунавско-Карпатска програма България. Коалицията е подкрепена от още над 50 организации, групи и инициативи.

Ето малко за един от активистите на коалицията, участващ в управата на ПП Зелените, вече регистрирана за участие в избори 2013:

Андрей Ковачев
Месторождение: гр. София, 1973-та Женен с дете. Биолог, Сдружение за дива природа “БАЛКАНИ” от 1991 година.

Образование: Биологически факултет на Софийски университет, Катедра Екология, 1998г.

Интереси: Природозащита, опазване на околната среда, планини, македонския въпрос “От 1991 година съм в неправителствените природозащитни организации (СДП “БАЛКАНИ”) и досега винаги съм се старал да държа дейността им отдругата страна на барикадата по отношение на политическите партии. Сега обаче съвсем няма за кого да гласувам. Влизането в партията е по-скоро липса на избор, а не моят личен избор. Древните гърци са казвали, че необходимостта управлява света и даже боговете прекланят глава пред нея.

Има и други от активистите на ПП "Зелените", които знаем от "Да спасим Иракли" и т.н. http://www.zelenite.bg

Мисля, че съм избрал правилните "зелени".
Ето какво още стои на сайта им: "Цеко Минев, свързан с Първа инвестиционна банка и с амбициозните ски проекти на Витоша и над Банско, шеф на Българската федерация по ски, изисква от служители на своите фирми да се подписват за регистрация на “Партия на зелените” на Валентин Симов за участие в изборите. Този сигнал получихме от наемен работник на олигарха, пожелал да остане анонимен, защото се страхува за работата си. “Бързо ще ме наритат, ако си отварям устата” са буквалните му думи.
“Партия на зелените” на Симов подкрепя лифтовете в Банско и обвинява екологичните НПО организации, че вземат милиони, за да спират проектите на офшорни фирми. Очернянето на природозащитните организации и граждани е основна практика на олигарсите през последните години. Използват се различни организации и партии със сходни имена, за да се създаде объркване сред гражданите и избирателите, и в резултат на това негативно отношение към зелените политики.
Тласък за основаването на “Зелените” през 2008 бяха успешните протести за Странджа и Иракли година преди това. По делата ще ни познаете: не отстъпваме от принципите си вече 4 години, финансираме се единствено с дарения и членски внос и съществуваме благодарение на доброволния труд на десетки будни граждани. Целта ни на настоящите избори е да покажем, че има различна политика.
agro

Мнениеот nadzor » 03.04.2013 10:17

Прав си, agro, проверих. Събрали са подписите и ще участват. Самия Андрей Ковачев на предишните избори е заложил апартамента си, за да може да финансира кампанията. Сега също са затруднени. Може би и аз ще гласувам за тях.
nadzor

Мнениеот venkap » 03.04.2013 21:16

agro написа:Аз вече реших да пропилея гласа си за ПП "Зелените"...

nadzor написа:... Може би и аз ще гласувам за тях.

Ако и двамата харесвате "Зелените" не им помагайте да се самоунищожат влизайки в Парламента. Само след година между политиците и за тях ще казват: Тези ли? И те са като другите... !
Всеки разумен човек трябва да е съпричастен с екологични каузи, всячески да им помага и подкрепя техните протести.
Не проумявам как дясно ориентирани гласоподаватели могат да подкрепят принципно леви формации?
venkap

Мнениеот Lupus » 03.04.2013 21:30

venkap написа:.....
Не проумявам как дясно ориентирани гласоподаватели могат да подкрепят принципно леви формации?

Welcome to Bulgaria! :D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот agro » 03.04.2013 22:22

venkap написа:Не проумявам как дясно ориентирани гласоподаватели могат да подкрепят принципно леви формации?

Това не го разбрах - то е твърдение изобщо или е по повод последно написаното в темата?
agro

Мнениеот nadzor » 03.04.2013 22:46

Venkap, а по какво да разбираме кое е дясно и кое е ляво? Двете големи партии, които се самоопределят едната като лява, другата като дясна, и двете подкрепят олигарсите. Тогава ние какви сме, които не подкрепяме този тип управление?
http://offnews.bg/index.php/177740/evge ... e-komunist
Искам да гласувам за почтени хора. Не вярвам да съжалявам за това. Защото тези същите зелени, без да са в парламента, прокараха някои изменения в ЗУТ, в посока по-голяма публичност при одобряването на общите устройствени планове и възможността за обжалването им, както и промени в Закона за опазване на околната среда за публичност на актовете на РИОСВ. Те го направиха с много усилия, като изобщо не им се плаща за това. Можеш ли да дадеш пример някой депутат да е направил някакви разумни предложения в законите, да се е разкарвал ежедневно до министерствата, за да изисква спазване на процедурите или да е направил нещо полезно за гласоподавателите си. Искат само да са в светлината на прожекторите.
Сам беше писал, че оттам трябва да се започне - като избираме почтени хора.
nadzor

Мнениеот venkap » 03.04.2013 22:49

agro написа:
venkap написа:Не проумявам как дясно ориентирани гласоподаватели могат да подкрепят принципно леви формации?

Това не го разбрах - то е твърдение изобщо или е по повод последно написаното в темата?

Кое по-точно не разбра?
venkap

Мнениеот shodan » 04.04.2013 19:02

shodan

Мнениеот Markov » 04.04.2013 19:11

В България повечето хора не знаят какви са : леви или десни :)
Ето най-краткия тест за самоопределяне:
Левите харесват повече максимата "Мойто си е мое, чуждото общо"
Десните харесват повече максимата "Мойто си е мое, чуждото не ми трябва"
Левите раздават риба на бедните а десните ги учат да ловят риба.
Ако трябва може да напиша и още лесно разпознаваеми различия :)
Ха сега да видим кои са повече и защо. :D
Изображение
Аватар
Markov

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии