lz1wvm написа:Това е въпрос точно за powerdistributor.Сигурно си нарушил някой правила,но защо пък електромера отчита ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ като потребена,мисля че е недупостимо,дори и нещо по-вече.
Lupus написа:venkap го коментира това в една друга тема. Очевидно така е заложено в конструкцията на този електромер - отчита преминалата през него енергия независимо от посоката. Трябва да се смени, но как ще реагират ЕРП на факта, че връщаш енергия в мрежата - не се наемам да предскажа. Да не се окаже, че саботираш националната енергийна система и подлежиш на тежки санкции...
venkap написа:Lupus написа:venkap го коментира това в една друга тема. Очевидно така е заложено в конструкцията на този електромер - отчита преминалата през него енергия независимо от посоката. Трябва да се смени, но как ще реагират ЕРП на факта, че връщаш енергия в мрежата - не се наемам да предскажа. Да не се окаже, че саботираш националната енергийна система и подлежиш на тежки санкции...
Lupus, не е конструктивен проблем а софтуерен. Електромера, който коментирахме преди време, след като го параметризирах работи нормално като подотчетен....
Това е голяма тема... ! И като го сменят с четири-квадрантен ..какво ще стане ? Законен ли е ? ... Точно тези дни си мислех в подобна връзка и за новите "микро-централки " , които Инж. Матеев предлага в последно време ... Прекрасни идеи -решения , ама не се ли сблъскват с горната проблематика... ! Не се ли предлага нещо , което в един момент помага , в друг момент "товари" ... ? Кофти ! .... Мисля ,че решението е само едно : Уведомителен режим за микро и малки системки / да речем до 1-2 кВат / и нищо друго ... Какъв консуматор ще измислиш ако си уйкенда някъде на гости за 2 дни ... ? Или 1 седмица на почивка ... ?
solarcenter написа:Това е голяма тема... ! И като го сменят с четири-квадрантен ..какво ще стане ? Законен ли е ? ... Точно тези дни си мислех в подобна връзка и за новите "микро-централки " , които Инж. Матеев предлага в последно време ... Прекрасни идеи -решения , ама не се ли сблъскват с горната проблематика... ! Не се ли предлага нещо , което в един момент помага , в друг момент "товари" ... ? Кофти ! .... Мисля ,че решението е само едно : Уведомителен режим за микро и малки системки / да речем до 1-2 кВат / и нищо друго ... Какъв консуматор ще измислиш ако си уйкенда някъде на гости за 2 дни ... ? Или 1 седмица на почивка ... ?
bubolinka1 написа:Нов съм, не съм инженер като Вас, но си мисля, че основният проблем при "връщането" на електрическа енергия е БЕЗОПАСНОСТТА за работещите с ЕРМрежа. На това обстоятелство ЕРП ще реагира остро/ не зная как/. Защото в случай, че захранването е спряно по някаква причина и електротехник пострада...от "връщаща" инсталация, отговорностите ще започнат да бъдат проверявани.../меко казано/.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта