Сблъсках се с един интересен казус за регулиране на мощностите на стрингови инвертори .
Няма да цитирам фирмата която ми даде заданието само ще кажа че не съм неин служител и се занимавам с изграждането на Интернет връзки от няколко години .
С няколко думи какво ми се наложи да направя .
Имаме система със стрингови инвертори Power One всички са свързани помежду си с RS-485 мрежа за мониторинг .
използвайки същата мрежа монтирахме PMU контролери които могат да контролират до 32 такива инвертора .
Същите контролери могат да се управляват с друг вид лан контролер който задава настройки на PMU и така мощността може да се коригира .
По специфичното е че в един среден и голям парк може да има 2-3 дори и 5 такива контролера и за да намалим хамалогията с мишката и клавиатурата

Същата система може да бъде и мониторингова така ще знаете по всяко време къде и какво работи и ще може да реагирате преди да ви е потрябвало да коригирате нещо което не работи .
Надявам се че много от вас ще разберат колко е важно това което написах в темата и ако имате интерес може да споделите опит в тази посока . С мен може да се свържете тук или на тел 0887 226 216 d_lambov@b-net-bg.com .