Здравейте съфорумци, имам следното питане. Какви като мощност панели (моно или поликристални) биха ми свършили работа за да захранят осветителна система на 24 волта и 3 амперчаса?
rpwwd написа:Какви като мощност панели (моно или поликристални) биха ми свършили работа за да захранят осветителна система на 24 волта и 3 амперчаса?
Питането ти е малко.... Дай малко повече информация. Това 3 амперчаса ми звучи повече като акумулатор отколкото като параметри на осветителна система. Какви осветителни тела, къде ще се ползва, на акумулатори ли ще е ... Такива неща.
Токът на елемента се измерва в ампери, не в амперчасове. Това-първо. Второ, капацитетът на батерията се изчислява на база МАКСИМАЛНО възможно потребление за максимално дълга нощ. Трето, 100 Ah акумулатор се зарежда с ток 10 А за 15-16 часа. Денят през зимата става, обаче, и доста под 10 часа, а батериите НЕ СЕ облъчват оптимално през по-голямата част на денонощието. Ще рече, внимателно със сметките
трябва да се предвиди и работата на акумулатора при отрицателни температури - да не ходите да давате ток с жиците на стълбовете
при мен направиха няколко гениални проекта с подобно осветление , смени на батерии , кражби/1 има награда, стълба го намериха но чаркалаците не/, 1 ударен /ПТП/ , дърветата сега трябва пак да подкастрят защото панелите останаха в сянка и това е само в едното село. системата не е без поддръжка.