Възражение на Общите условия за достъп на ЕВН

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Re: Възражение на Общите условия за достъп на ЕВН

Мнениеот Joro762 » 24.08.2013 15:13

След ударно подписване в петък мисля че не подписалите са се стопили до пръстите на едната ръка а може и до един от нея :D За съжаление обаче се случва това ;защото трябваше да има жесток отпор на тази нова несправедливост ;според мен от тук на татък им развързахме рацете да си правят каквото си искат с нас .
Joro762

Мнениеот energy11 » 24.08.2013 23:10

Жорка, ти какво направи, подписа ли им или им прати поздрави?
energy11

Мнениеот Joro762 » 25.08.2013 08:58

Колега аз съм средното пръстче на ръката за която говоря по горе :D Ще подпиша когато и мен ме устройва договора иначе подпис няма каквото и да става на принципа на макетата съм че ке умрем ке умрем но без бой няма да се дадем.А ти разписа ли се и в коя минута ?
Joro762

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 10:35

Още един път искам да отправя апел към другите 8 колеги които не са подписали договорите за достъп да се свържеме за общи действия 0889888211Жоро
Joro762

Мнениеот energy11 » 26.08.2013 11:34

Аз им подписах към средата на този месец. Иначе просто влизам в една спирала на писма, нот. покани, дела и т.н., от които не се знае изхода и времето за решаване на проблема. Според мен този път нещата при тях са доста по-добре юридически подредени в сравнение с предишните договори за достъп - имало е обсъждане, приети са от ДКЕВР, като цяло следват ЗЕ и ЗЕВИ.

Ти си от малкото останали без подпис. Дръж ни в течение да видим както ще направят чорбаджиите :) и успех!
energy11

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 12:57

За сега ме спряха в 12часа след дълаг разговор по телефона с 2началника .И ми развързват ръцете да им отвърна подобаващо на удара с удар
Joro762

Мнениеот bubolinka1 » 26.08.2013 15:25

Основното изискване към нашата страна според Регламент 1/2003г на ЕК/ има статут на закон в правната ейрархия на ЕС и се прилага с предимство пред нормите на БГ право/ , е да предприеме ефективно отделяне (unbundling) на производството на електроенергия и природен газ от доставките по мрежата. По този начин ще се елиминират всички конфликти на интереси между тези дейности. Отделянето има за цел да попречи на операторите на мрежи да поставят в по-благоприятно положение на пазара собствените си предприятия за производство и доставка на енергия. От друга страна, следва да осигури по-голяма прозрачност на пазарите на дребно и да укрепи правилата за защита на потребителите.Аргументи пред КЗК и евентуално пред Съда на ЕС от значение за (Регламент (ЕО) № 1/2003 на Съвета е в случая равнопоставеност .
ПОСТИЖЕНИЯ
А. Разпоредби в Договора за ЕО (членове 81 и 85)
1. Принципна забрана (член 81, параграфи 1 и 2)
Всички споразумения между предприятия (включително за сдруженията и за съгласуваните практики), които оказват въздействие върху търговията между държавите-членки, се забраняват и автоматично се приемат за невалидни. Примерите включват:
— уговаряне на цени;
— ограничаване или контролиране на производството, пазарите, техническото развитие или инвестициите;
— поделяне на пазари или източници на доставка;
прилагане на различни условия при еквивалентни сделки;
— налагане на допълнителни задължения като условие за сключването на договори
— задължения, които нямат връзка с предмета на договора.
Трябва да се плати цена, за да бъде на другите по-лесно. В БГ там където се е проляла кръв заради свободата, още се помни и се пази/ Батак/. На другите места стават компромиси. Проливала се е кръв за границите на БГ- пазят се. Не се е проливала кръв заради предателства- има ги. Правата предстои да бъдат отвоювани, но времето на френската революция е отминало. Сегашните средства са икономически....- хляб за млади юристи европеисти. В БГ не е развито правото на конкуренцията, то видимо е необходимо..и се черпи чужд опит.Предприемчивите ще бъдат и богати и полезни. и няма да се гледа с презрение на техния успех. Общо взето , гледам във форума са се отсяли млади и енергични мъже, готови да устояват интересите си въпреки неравната битка с.... всички.

П.С. Прякото на ел. производство от покривни и дворни инсталации е ...разбиване с огромна съпротива. И вие не ми помагате- тези дето знаят повече за проблемите със становището по чл. 24 т.1 за втората сграда, и чух от държавен орган, че "всеки като започне да си слага такива работи на покрива".... къде ще му излезе края. Уж облекчената процедура, вече я тъпча 4 месеца без да съм се забавил и час, а реално присъединяването ми е със срок до февруари 2013г, но ми обещаха, че може и да ми откажат/ каквото и да означава това--- не можаха да ми обяснят с кой документ и в коя процедура/... Сещам се за доклад на министъра за изпълнените цели по чл. 12 и чл 13 от ЗЕВИ, но мисля, че имаха предвид частен случай.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 16:43

Не знам колежке на теб кой бюрократ какво ти е казал обаче в едночасов разговор с шеф на ЕВН след като го оборих във всеки спор който започнахме се ядоса и изпусна каква била идеята което ме вбеси три пъти повече знаете ли какво ми каза че сми фотоволтаични лобита с мръсни пари които трябвало да се операт и сега щяло да си дойде на местото .А аз му отговарям аз не се крия като вас зад телефона елате да видите как работя за да ви избивам откраднатите пари от вас за да ги връщам на банката шушляк такъв...До тук бяхме с вас сега съд до дупка и арабски подаръци около кръста и на гости ако се наложи!!!!
Joro762

Мнениеот petyostoev » 26.08.2013 16:57

"Писмото на Георги Марков до Димитър Бочев"

http://nreporter.info/%D0%BF%D0%B8%D1%8 ... %B1%D0%BE/
petyostoev

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 20:30

Това ми е писмото в отговор на атаката от днес сега сядам да мисля и исковата молба надявам се до 3 дни да съм готов и да е пускам в Съда .Ще дойдете ли на делото колеги ?Едни за подкрепа други пък да ми гледате сеира :D

Силно Уважаеми от мен дами и господа

Пиша ви относно новите брутално некоректни действия от ваша страна към мен като производител на зелена енергия а именно изключване работата на централата ми с които отново доказвате че няма друг път за съвместна работа освен съдебен чрез който и да приключим отношенията с вас .По този повод искам да уточним още два въпроса които стоят на дневен ред по пътя който сте поели вие .

1.Изпратете ми протокол в който да е отразено че на дата 26Август в 12 часа по причина ......(вие упоменете) беше изключена от мрежата централата на “Ид Индъстри“ЕООД за да имам официален документ удостоверяващ това .

2.След като проведох разговор на дълго и на широко с господин Делчев от ЕВН не стана ясно дали мислите да платите произведената от централата ми енергия за месец август 2013г по установения до сега ред или и нея да добавя в исковата ми молба към вас пред съда на стойност 160 000лв без ДДС .

Моля в кратки срокове да ми отговорите на тези въпроси за да зная точно какви действия да предприема

Искрено ваш

Георги Драганов

тел.0889888211
Joro762

Мнениеот Vandal » 26.08.2013 20:38

15 ВЕИ-централи изключени от мрежата заради отказ да подпишат договори
http://www.mediapool.bg/15-vei-tsentral ... 10492.html
Аватар
Vandal

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 20:46

Vandal написа:15 ВЕИ-централи изключени от мрежата заради отказ да подпишат договори
http://www.mediapool.bg/15-vei-tsentral ... 10492.html
Аз съм едната и търся другите колеги за контакт но така и не ги намирам.Ако някой знае кординати нека да ме свърже с тях .
Joro762

Мнениеот venkap » 26.08.2013 21:53

Joro762, познаваш ли адвокат по корпоративно право с опит в антимонополното законодателство?
venkap

Мнениеот Joro762 » 26.08.2013 22:33

venkap написа:Joro762, познаваш ли адвокат по корпоративно право с опит в антимонополното законодателство?

Не колега нямам такъв познат,ако ме питаш във връзка в това че ще съдя ЕВН ще ти кажа че сам ще ги вкарвам в съда те така са се уакали че не е нужно да имаш адвокат да ги осъдиш
Joro762

Мнениеот bubolinka1 » 27.08.2013 11:52

Уважаеми г-н Жоро 762,
Мисля, че в случая отхвърляне на предложен договор не е добро решение поради следното:
Принципът за субсидиарност и приницпът за пропорционалност са дали основание на ЕК да възложи на всички държави членки, да постигнат обща цел по-добре, отколкото всяка една държава по отделно могат. / онези 16% за БГ от тук идват/.
Затова условията за производителите в БГ трябва да бъдат сходни с тези от останалите страни, в изпълнение на регламент 1/2003г на ЕК/ и не само въз основа на него/.
По тази причина съдържанието на договорите за пренос се съобразява със законодателството в РБ, но ако излиза извън пределите на ЗЕ и ЗЕВИ, тогава договора не е просто договор със силата на закон/ за неуредените въпроси и порочно уредените/, а допълнително трябва да предоставя условия РАВНИ на конкурентите в останалите ДЧ. Общото правило, че разпоредбите в договорите които противоречат на закон / а и на регламент, а и на тълкувателната практика на СЕС/, ПОДЛЕЖАТ на отмяна.

Мисля, че много математически повече ще загубите, ако откажете да подпишете договорите, отколкото да ги подпишете и след това да се съдите с ЕВН като начало пред КЗК, евентуелно пред ВАС, а след това и пред Съда на ЕС. В противен случай, ще се изправите пред хипотезата, да осъдите ЕВН за несключен договор. Ще оспорвате само процедурата по предложението и отхвърлянето. ТОва е така и защото, клаузите в договора пресъздават нормативната уредба/ дали порочно или не е създадена може да бъде предметна обжалване пред СЕС, а и по преюдициални запитвания от съд в РБ/.

П.С. Моля да помислите върху този изходен път, защото иначе си преграждате пътя и ще търпите последици, които няма да можете да защитите. Защото ще трябва да "обжалвате" условия по несключен договор, които противоречат на закон или Регламент и нарушават конкуреницята в съответния продуктов и географски пазар / НА ВЕИ ел. енергията/. ВСе пак, моля да бъда извинена, в случай че има и юристи, а когато станат двама, мненията по темата стават най-малко три.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ