Beboko написа:...... И така по веригата до контакта.
Това е БГ действителността.
"А като НЕК те ебава никой не може да те оправи после" - народна мъдрост.
А да си чувал за янсенов регулатор.

Beboko написа:...... И така по веригата до контакта.
lz1wvm написа:Beboko написа:...... И така по веригата до контакта.
Beboko написа:lz1wvm написа:Beboko написа:...... И така по веригата до контакта.
Много хора са чували ного работи ама на всеки трафопост по един човек д сложиш да върти позиции ли?
Аре кажи де, аре, аре? Нали си много отворен (прост) !!!!
Как да сигнализирам на този да му се отнеме думата?
nikkki написа:Монтирах микро централка 1700в. Няколко дни засичам какво произвежда на час в слънчеви и облачни дни. Започнах да следя движението на електромера и се оказа гадния вариант, а именно: Имам консумация 500вата, а производство 1500в. Неконсумираната мощност от 1000в се отчита от електромера като потребена, т.е. в каквато и посока да протича тока, електромера "си върти". Това е голям проблем за мен. Предполагам, че се е случвало на много от вас. Какво е решението? Идеята на централката е да задоволява част от нуждите на домакинството ми, така че варианта за договор и евентуална продажба на произведения ток не е решение. По-скоро вариант за пускане на друг консуматор, който да уравновеси производството с консумацията или някакъв начин да не се допуска протичането на ток в обратна посока. Като краен вариант поне някакъв датчик , който да сигнализира при обратен ток. Благодаря предварително!
saraneron написа:Проба ,грешка.....това е варианта ...
venkap написа:saraneron написа:Проба ,грешка.....това е варианта ...
Да бе, кой налага този вариант? Просто ivo_dj, трябва да чете внимателно това, което му се пише, а и не само той...
ivo_dj написа:Здравей,от около 2 години имам 4бр. панела на покрива с мощност общо към 20А. Омръзна ми от акумулатори и искам да пробвам моя електромер дали ще върти обратно ако сложа нещо от сорта: micro grid tie inverter for solar system MPPT function? Електромера е филипс с шайба...
saraneron написа:...Венкар, как би процедирал лично ти в ситуацията ,какво би направил реялно и практически ,какво е решението според теб?...
ivo_dj написа:Здравей,от около 2 години имам 4бр. панела на покрива с мощност общо към 20А.
ivo_dj написа: Омръзна ми от акумулатори и искам да пробвам моя електромер дали ще върти обратно ако сложа нещо от сорта: micro grid tie inverter for solar system MPPT function? Електромера е филипс с шайба.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта