Има ли получил присъединяване за покрив до 30kw

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Има ли получил присъединяване за покрив до 30kw

Мнениеот bubolinka1 » 05.08.2013 09:37

Имам образувана преписка в ДКЕВР за даване на задължителни указания във връзка с прилагане на чл. 24 т.1 от ЗЕВИ относно значението на сградите в имота/ когато са повече/ и една от тях е присъединена към ел.мрежата.
Дали ще ми угодят или не, / по-добре е да стане на моята, а не на ЕВН/, задължителните указания ще ги публикувам тук, за да се намират по-лесно :lol: и да са твърда основа за построяване на намерения. Не случайно в БГ няма покриви с панели/ освен много малко и пак да сме "отличници"/. Германците сигурно са двойкаджиите, щото отварят само проблеми на правителството си, да промисли начин за съхраняване на енергията им./имаше предаване за превръщането на ел. енергията в пропан-бутан и да се пуска по газовата мрежа вместо да се съхранява/.
Смятам в случая, че работим срещу българските началници в ЕРП, а не срещу законодателството в държавата ни, а всяка изцепка на ЕРП е повод за обогатяване при реализация на пропуснати ползи/ от забавянето/, отговорност за нанасяне на вреди от загуби.... и изплащане на разноски /заедно с адв. хонорари/... които са си чиста заплата за свършена работа.. ДА ЖИВЕЕ РАБОТОДАТЕЛЯТ ЕРП...че намира работа за юристите и осигурява на бизнеса възвращаемост за несвършената работа при създаване на пречки при присъединяването...

П.С. ЧУвам, че някои от строителите са поискали изплащането на наемна цена за изградените съоръжения, които ЕРП не е провело процедура за изкупуването им.../ вместо да осъди ЕРП и да си вземе принудително парите/. Има много събудени българи, които не са във властта и не са корумпирани, а умни и работливи. Те не се виждат обаче.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот nikkki » 17.10.2013 12:43

изчетох темата с интерес. Аз също съм в групата на лудите, които решиха да изградят централа на покрива. Моята е малка 4.7кв, но по ред причини реших да продавам произведената енергия. След 1 година обикаляне и представяне на документи от кой ли не, вече съм близо до финала. Вчера пуснах искане за достъп и разпределение. Получих един Списък на необходимите Сертификати и Протоколи от изпитания.... В този списък има една точка, по която ще търся помощ от вас. Ето я:
Да се представи Протокол за настройка и тестове на защитите на инверторите и проведени функционални проби. Някой от вас може ли да ми издаде такъв протокол? Колко ще ми струва? Аз съм в Пазарджик, затова ако има някой наблизо ще е по-добре. Инверторите са СМА съни бой 1.7кв и Аурора 3.0 кв. Всъщност ще са ми необходими още за два централи, но техите инвертори не ги знам точно какви са. Знам, че са СМА и Аурора, но не знам моделите. Ако някой може да ми свърши тази работа може да се обади и на телефона ми - 0893310200- Николай. Благодаря и ако съм объркал темата, моля да бъда извинен.
nikkki

Мнениеот KD Solar » 17.10.2013 13:53

nikkki написа:Да се представи Протокол за настройка и тестове на защитите на инверторите и проведени функционални проби.

Протокола за настройка е ясен.
Ама тия функционални проби... За две централи на наш клиент в района на ЧЕЗ Плевен ми ги искаха.

Заболя ме устата да обяснявам, че няма как да проведа "функциоАНАЛНИ" проби, без да е захранена централата, без да имам монтирано табло, електромер в него, кабели, простотии и защити...
В един момент взех да се усещам, че много викам и крещя и че ако продължавам да твърдя моето, клиента няма да види никога присъединение.

Накрая от ЧЕЗ Плевен казаха на клиента - отиди Там и там, търси Този и този, те ще ти издадат "протокол пуско-наладка".

Как да направиш тестове, че инвертора изключва като не можеш да го включиш!!!

Накрая "плюмчиш" молива, пишеш и им даваш това което искат.
DanailovИзображение
Аватар
KD Solar

Предишна

Назад към Слънчева енергия